Şimdi Ara

Papağan Beslemek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
10.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba,hayvanları çok seviyorum özellikle kuş türlerini daha çok seviyorum (ne yazık ki apartmanda oturduğum için kedi-köpek besleyemiyorum) papağan beslemek istiyorum ancak haklarında hiç bir bilgim yok.Daha önce muhabbet kuşu besledim ama papağan ilk olacağı için ne yapmam gerekiyor ? bu yüzden sizlere bir kaç sorum olacak:
    1- Cennet Papağanı ve Sultan Papağanı arasındaki fark nedir ? Hangisini almalıyım sizce ? (dişi-erkek olması fark etmiyor , pek fazla konuşturmayacağım.)
    2- En az kaç aylık olmalı ?
    3-Benim için en önemli sorun, bana nasıl alışır ? ne yapmam gerekiyor güvenini kazanmam için ?
    4-Papağanları ne ile beslemeliyim ?
    5-Kafes ve gerekli araçları nasıl olmalı (neler gerekiyor) ?
    6-Eve ilk geldiği zaman kaç hafta (gün) sonra kafesinden çıkartmalıyım ? ve nelere dikkat etmeliyim ilk geldiği zaman ?
    Şimdiden Teşekkür ederim

• TiaDalma kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım seninle aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Durumumuz da aynı. Ben de çok düşündüm. Papağanda karar kıldım. Ve araştırmaya başladım. Şimdi ise yavru bir sultan denk gelirse alacağım ucuzundan. Bende sende sultan al. Yetişkin alırsan hırlaması olmasın. Bağırması olmasın.Papağanlarda bu bağırma çığlık atma fazlasıyla oluyo :D Yavru alırsan zaten alıştırırsın bi şekilde eğitimle fln. Güven istiyosan kesinlikle yavru al. Ödüller ver ballı özel yemler meyveli yemler kullan. Minaralli yemler al. Krakerleri var onlardan al. İlk zamanlar çok rahat bırak. Yanına pek uğrama bi kaç gün sadece yem ve sularını değiştirmek için uğrayabilirsin. Sonra yavaş yavaş dokunmaya başlarsın zaten. İlk zamanlar dışarı çıkarma 1 hafta kadar. Ödül olarak çıkarırsın. ara sıra. kıymeti artsın diye :) Fazla konuşamazlar sultanlar. Cennetler çok ürkek oluyo tavsiye etmem. Bir kaç kez arkadaşlarımda denk geldim. Hepsi aynı değil tabii genel olarak söylüyorum. Sultan alacaksan suluğuna dikkat et. normal suluklara bazen gagaları zor sığıyo. Küçük bir yemlik kullanabilirsin bunun için. Papağan kafesilerinden bulursan, ne kadar geniş olursa o kadar iyi olur.
    EDİT: İMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatminatör14 -- 15 Ağustos 2013; 22:28:43 >

• Öncelikle teşekkür ederim
    Doğruyu söylemek gerekirse cennet papağanı almak istiyordum (çünkü çok tatlı gözüküyorlar ) ancak araştırdığım zaman Sultan papağanlara göre daha uzun sürede alışıyorlarmış.Özellikle sesleri hakkında çok kötü yorumlar yapmışlar (ancak izlediğim videolarda pekte o kadar kötü değil sesleri ).Bu yüzden cennet papağanı almaktan vazgeçtim,aslında çok sabırlıyımdır ama bundan önceki muhabbet kuşum bana zor alışmıştı bu yüzden hemen alışmasını istiyorum.1-2 hafta sonra almayı düşünüyorum , önce her şeyi araştırmak istiyorum.

• Ben yaklasık 1 yıldır sultan papağanı besliyorum. Sultan papağanları çok sevecen ve tatlıdır. Alıştıktan sonra onu konusturabilirisiniz,elinizden yem yedirebilirsiniz,beraber oyun oynuyabilirsiniz,ıslık öğretebilirsiniz vs. Cennet papağanlarının konusması yok denecek kadar az ve zordur. Sultan papağanı alıcaksanız erkek alın çünkü dişileri kızgınlık döneminde çekilmez hale gelebiliyor En az 3-4 aylık almalısınız ilk kez besliceksiniz sanırım. Size alışması için önce sabırlı ve ona sevgi ile yaklasmalısınız.Beslenme konusunda ise papağan yemleri,muhabbet kuşu yemleri,yumurta maması,elma,armut vb. Kafeste oyuncak olması gerekir, tek alırsanız canı sıkılacağından dolayı oyuncağıyla vakit geçirir ve strese girmesinede önlemiş olursunuz.Eve geldikten 1 hafta sonra salmanızda yarar var. Kafesi kesinlikle yuvarlak almayın kuyruk tüylerini bozar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baykuş beslemek istiyorum
    13 yıl önce açıldı
    Papağan Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Evde at beslemek?!
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.