Şimdi Ara

Para biriktirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepinize selam. Para biriktirme deneyimleriniz nasıl oldu? Ne tür yolları denediniz ve ne kadar işe yaradı?

Altın almak, döviz almak bana göre biraz değişik geliyor. Param olmalı direkt. Nasıl biriktirebilirim?

Edit: içkim sigaram ya da gezmeyle alakalı ilişkim yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbirkivanc -- 25 Eylül 2016; 19:02:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben gereksiz alışveriş yapmıyorum. Ne ihtiyacım varsa o kadarını alırım kıyafet konusunda. Yemekten kısmiyorum ancak bir kahveye de her zaman 7 tl vermiyorum. Bankada hesap aman ya da dolar ve gram altının fiyatlarını bir süre takip edip tecrübe kazandıktan sonra onlara yonelebikirsin. Meral etme ilk başlarda zarar edebilirsin elinden çıkartma, sabret illa ki kara geçersiniz. Yaninozet olarak israf yapmazsaniz para biriktirmek çok kolay

• çok sağolun :) bir şeyi alırken 10 defa düşüneceğim artık.
  • Kıyafet gördüğün zaman evdeki eşyalarını aklına getirmen yeterli 😀

• Ben her ay mutlaka bir miktar birikim ( genellikle altın, döviz gibi ) yaparım.
    Harcama konusunda çok tutarlı olduğumu söyleyemem.

Size çok beğendiğim iki sözü yazacağım.

1.Ömür para biriktirmek için değildir. Para ömrün rahatı içindir.

2. Sizi zengin eden kazandıklarınız değil, muhafaza ettiklerinizdir.

• tuventhh T kullanıcısına yanıt
    çok güzel sözler :)
  • Bende hiç para biriktiremeyen biriydim.
    Bu işi 6 yolla cozdum
    1.altın:her ay 1 çeyrek altın alarak saklıyorsun bir bakiyorsun yılda 10 altınin olmuş 2000 lira biriktirmis oluyorsun.
    2.vadeli hesap: bana göre haram olmayan bir durum, para normal hesapta olunca lazım olunca çekiyorsun ama faizdeyse cekmiyorsun psikolojik olarak
    3.ayağını yorganına göre uzatmak:harcamalarini dikkatli etmen gerek ,babam kaç kere battı sayamadım ee akilsizligin sonu
    4.ev ve dukkan almak : belli bir duzeyde maaşın varsa kredi çekebilecek gucdeysen ev veya dukkan alıp kiraya vermek(bunu 3 4 sene içinde zorda gorunse benim icin yapmayı planlıyorum)
    5.gece hayatını ve eglenceleri abartmamak, risk almamak :ben risk almıyorum batmamak için ,gece hayatinida tadında bırakmak hatta hiç yapmamak en iyisi
    6.sigarayı bıraktım tavsiye ederim eğer içiyorsan ,onceligim saglikti maliyetede olumlu etkisi oldu tabi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Para biriktiritiyor musunuz
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.