Şimdi Ara

Paradoks Din Argümanı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bahsettiklerin ve dedeleri ve ...... ömürlerince ölümü öldüremediklerine göre kuranın dediği doğrudur ve söylenenleri bütün evren yaşayacaktır. ölümü öldür ve gel bana tanrının yokluğunu ispat ettiğini söyle.

önümde ölüm gibi bir terbiyeci varken rabbin hakikatine başka delil aramam
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Ölümden sonraya çok kafa yoruyorsunuz. Doğmadan önce sen neredeydin birader. Ona niye kafa yormuyorsunuz. Doğmadan önce varlığından bile haberdar değildin. Ne bilincin vardı ne aklın vardı.

Sen doğana kadar bu evrende en az 13 milyar yıl geçti. Hiç o kadar zaman geçmiş gibi geldi mi sana. Gelmedi çünkü zaman ve mekan kavramın da yoktu. İşte öldükten sonra da aynı şey olacak. Yani ölümden bu kadar korkmaniza gerek yok. Sonuçta hepimiz ölümden geldik.

Dinler zaten bu korkudan besleniyor. Ölümden sonra ne olacak diyip bir sürü saçmalığı empoze ediyorlar.

Aklın ve bilincin evrimi o kadar harikulade bir konu ki araştırmanı tavsiye ederim. Eminim bir gün doğru yolu bulacaksınız. Şimdi benim yaptığım gibi geriye bakıp bu din saçmalıklarına yıllarca nasıl inanmışım diyip güleceksiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölüm demisken, yaşadığım bir tecrübeyi aktarmak isterim.

10 yaşındayken havuzda boğulma tehlikesi atlattım. En az 3 dakika boyunca kalbimin durduğunu söylediler. Şans eseri orada kalp masajı ve suni teneffüs bilen biri sayesinde hayata döndüm.

Yaşadıklarımı çok net hatırlıyorum.

Havuzda bilincimi yitirdigimi hatırlıyorum. Sonra belki 3 ya da 5 saniyelik bir rüya gördüm. Muhtemelen beynim hala aktifti. Ondan sonrası tamamen hiçlik. Gözümü açtığımda ne havuzda yüzdüğümü hatırlıyordum ne boğulduğumu, ne de nerede olduğumu. Etrafımda bir sürü insan vardı. Hafızamin geri gelmesi birkaç dakikayı buldu.

Eğer orada ölseydim bırakın havuzda yüzüğümü, bir zamanlar yaşadığımın bile farkında olmayacaktım. Sanki hiç var olmamışım gibi, hiç doğmamışım gibi.

İşte ölüm budur arkadaşlar.

• tam da mesele bu işte kesinliğini bilmediğin şeyin peşinden koşarken önünde duran tek gerçeği görmüyorsun. geçmişin muallak ama öleceğin kesin bu kadar basit

kendi yazdığın hakikati görmekten acizken din şöyle böyle demek de ayrı bir körlük

cehennemin karşısında dururken sen ne diyeceksin acaba
    bence kendini düşün ve kendini kurtar

bilmece çok basit

ben islamın söylediklerinin gerçek olduğuna inanıyorum yanlış anlaşılmaması için yazayım da sadece sana bir çıkarım yapma fırsatı için bir denklem

senin aldığı zevkleri ben de alıyorum din buna engel değil senin dediğin doğru olsa bile benim kaybım yok sonunda aynı zevkleri almış ve yok olmuş iki insan
    peki ahiret ve hesap gerçekse sen o kaybı göze alabilir misin
    bütün sunduğun argümanlar cehennem ateşini söndürür mü
  • Muhtemelen beynim hala aktifti

deyip

işte ölüm budur demek

size laf anlatmaya çalışmak abesle iştigal ama ben senin ve fikirdaşlarına takılacaklara diğer ihtimali hatırlatma adına yazıyorum
  • Kafayı argümanla bozmuş konu sahibi arkadaş. Diğer konuda da aynı kelimeleri çevirip çevirip kullanmış. Kafası çorba olmuş.

• Keşke bir de Tanrı nın açıklamasın yapsaydınız başta hocam.
    Siz ya da tanrıya tanrı diyen neye tanrı diyor?
    Tanrı olma koşulları ne?
    Bizim dinimizdeki gibi süpermegaepik bir yaratıcı mı, Yoksa Yehova gibi hani tamam süper güçlü de öyle geçmişe geleceğe hüküm yok vs vs gibi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drima

Keşke bir de Tanrı nın açıklamasın yapsaydınız başta hocam.
    Siz ya da tanrıya tanrı diyen neye tanrı diyor?
    Tanrı olma koşulları ne?
    Bizim dinimizdeki gibi süpermegaepik bir yaratıcı mı, Yoksa Yehova gibi hani tamam süper güçlü de öyle geçmişe geleceğe hüküm yok vs vs gibi mi?
    Teist Tanrı sıfatları bellidir. Her şeyi bilen, her şeyi yapabilen, evrenin yaratıcısı olan, zamansız-değişmez olan, mutlak iyi olan, özgür irade sahibi ve bedensiz bir varlık. İslam, Yahudilik ve Hristiyanlık gibi dinlere uyar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 19 Eylül 2018; 18:22:52 >
  • bana göre yaratıcının kainatı yaratmasının (ki illa yaratmak istemiş ise) sebeblerinden biri de bir şeyi göz önünden ayrılmaması olabilir.

bu açıdan bu şey iyi kötü çirkin olabilir. esasen 3 ü de aynı kişi iken 3 ayrı şekilde tecellasını da sağlamış olmalıdır.

yani ilahi kudret bu şey iyi kötü çirkin olabilir vasfını bize bırakmış ancak o şeyin ne olduğunu bilir halde gözetlemeye devam etmek istemiş olmalı.

......................

A şahsı öyle bir şahıs ki ilahi kudret o şeyi hiç bir zaman yaratmadığını yaratmayacağını söylemek için dünyayı halketmiş diyelim. amacı şu seni hiç unutmayayım süt oğlan demek için.

gözümün önünde dur istedim zira herkesin seni unutacağı bir zaman gelince kendimi sana hatırlatacam (rasul göndereceğim) değil seni ben unutmayacağım (belki rasul ben olup (for example cebrail- ruh-ruhul kudüs-ruhul emin) arada geleceğim) demiş olması muhteldir.

bu esnadaki bize ait iyi kötü çirkin vasıflamaları ile yaratıcının hiç bir ilgisi yok.

bu şey arzın arşın(yer ile gök arasındaki) kürsünün(her şeyi ihata edenin) gördüğü en lanet varlık.

ilahi kudret bunu unutmak istemiyor gibi. asırlar ebedeler belki kainatlar yıkılıp yıkılıp yeniden oluşuyor her şey evriliyor belki evrimleşiyor ancak bu şeyi ilahi kudret gözünün önünden ayırmıyor.

..................................

paradoks açısından din argumanı denen şeyde ilahın iyi olduğu güzle olduğu ahlaki olduğu ileri sürülemez. zira ilahi kudretin yaratmadığı ancak unutmadığı şeyden hoşlandığını düşünmüyorum. bu şeye karşı onu oluştururken kullandığı acayip yaratış şekli onu kutsal bir şey yapmamış zaten.

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    yaratıcı ben bir şey yaratacağım zaman şu şey gözümün önünde dursun zira bu şey dışında hiç bir şey güzel temiz olana düşmanlık etmedi demiş olabilir.

......................

insanlar toprak olduktan sonra dirilemez. bunu yaratıcı yapabilir. bence yaratıcının bunun fevkinde bir kudreti var. mevcut zaten yokun tanımı ise bu kudret daha iyi anlaşılır. ancak bu yokluk denen şeydeki bir durum yaratıcının dikkatine arz edilmiş olmalı.

kendisi yok olduğu halde temiz olana düşmanlık edebilen bir oluşu gözetleme durumu mevcut. bunu karadelikler, kuyruklu yıldızlar, göktaşları, güneşin bizatihi kendisi yapıyor. bu oluşlar bir anda dünyayı sona erdirebilir. ancak ilahi kudret bu şeyi gözünün önünden ayırmak istemediğinden var gibi gözüküyoruz.

yok edebilir ve belki de etmeli iken varlığı zaten yokluğa denk olduğundan yaratılmış bir şey de yok denmişe benziyor.

..........................

kainatta toz zerresi bile değiliz. dumansı bir şeyin ayağının dibinde zerre bile olmayan bir büyüklüğüz.

yani yokuz.

ancak yaratıcı br şey yaratmak istediğinde nedense bizim yokluğumuz (zahiri varlığımız) onu bir şekilde tavır alma konusunda hayali bir başlangıç düzlemi oluşturuyor.

3d bir programdaki hayali başlangıç noktası gibi düşünün ancak programcı için bu hayali nokta gerçekten de hayal ötesi de olsa var ve konumu belli.

• Sıfatlar bu kadar mı? Yoksa sen bir kaç tane yazıp bırakmış mıydın o zaman hortlatayım bir felsefe konusunu yine
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Bu konu bu işlere ilk heveslendiğim zamanlar fazla itibar etmeyin yazdıklarıma :D
  • Peki. Siz deme bana mümkünse ama sevmiyorum sizli bizli muhabbetleri
  • Bilimsel kanitlarla Tanri aramak Bilimin bunu yapabilmesi icin öncelikle Dünya ve insan vücudu hakkinda hala cözemedigi konulara cevap vermesi gerekir. Sonra ise Isik hizi ile yolculuk yapma duzeyine gelmis olmasi gerekir. Suanki bilimsel verilere göre Bilim bir Yaratici görmeyebilir, zaten henuz göremedigi aciklayamadigi milyonlarca sey var. Bunlarin disinda bilim yaratici aramaz ve bilimsel diye nitelenen kavramda yaratici varligi uzerine dayanmaz. Ne varki birgun cok ilerledigi takdirde tesadüfen Yaratici ile karsilasabilir. Ancak gayba inanc oldugu icin Yaratici bilimsel olarak ispatlandigi andan itibaren yapilan iman gecerli olmayacaktir. Bu Kurandada yazdigina göre demek oluyorki bilim birgün Yaratici gercegiyle ykarsi karsiya kalacaktir.
  • İnsanın yaratıcı hakkında kendi fiziğine tabi açıklama yapması hali metafiziğe neden olur ki bu da bedensiz ilah argumanın ı oluşturur.

Bu açıdan bedensiz tanrı alegorisi ölü olan ilah demektir.

........

Cismanyet açısından değerlendirilecek kutsal kitap bir çıkış noktası olabilir. Kişi lafzen ve ruhen kitabın dışına çıkarak cismaniyetini kaybetmek durumunda kalır. Öteki türlü ilahı anlamamak için ölmek gerekir.

............

İlahi gücün varlığı esnasında oluşan vahyin geliş şeklini biliyoruz.

İki kişi var alın alına veriyorlar ve bir an bu pozisyonlarını bozuyorlar. İki alnın da ortasında tek bir harf varmış gibi davranmakta yükümlü haldeler. Velev ki ilahi kudret bu çabayı boşa çıkarır müstesna ancak bir harf olursa gösterilen dikkat ve rikkatin insani tanımı bu.

Vahyin inişi esnasında gösterilen bu tutum sudur hali açıklanabiliyor.

Şimdi vahye karşı saygısızlık ya da dikkat ve rikkat eksikliği halinde bu iki kişi müşahhaslaşır denebilir. Aşk meşk dünya vs. Halleri bu esnada ortaya çıkıyor.

Asli görev bu vahyin yani harfin yani kelimenin yani ilim olan ruhu n indirilmesi olmalı.

...........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 20 Mart 2019; 13:26:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

tam da mesele bu işte kesinliğini bilmediğin şeyin peşinden koşarken önünde duran tek gerçeği görmüyorsun. geçmişin muallak ama öleceğin kesin bu kadar basit

kendi yazdığın hakikati görmekten acizken din şöyle böyle demek de ayrı bir körlük

cehennemin karşısında dururken sen ne diyeceksin acaba
    bence kendini düşün ve kendini kurtar

bilmece çok basit

ben islamın söylediklerinin gerçek olduğuna inanıyorum yanlış anlaşılmaması için yazayım da sadece sana bir çıkarım yapma fırsatı için bir denklem

senin aldığı zevkleri ben de alıyorum din buna engel değil senin dediğin doğru olsa bile benim kaybım yok sonunda aynı zevkleri almış ve yok olmuş iki insan
    peki ahiret ve hesap gerçekse sen o kaybı göze alabilir misin
    bütün sunduğun argümanlar cehennem ateşini söndürür mü
    Daha sabah baska birine yazmistim bunu sanada yaziyorum.
    Kumar mi oynuyorsun ya varsa ya yoksa diyerek? Allahi mi kandiracaksin? Varsa ben odullendirilecegim sen yanacaksin. Yoksa ikimizde yok olacagiz.
    Yok boyle bi dunya.

• Fus Ro Dah kullanıcısına yanıt
    bence okuduğunu anlayamamışsın arkadaşım. üstelik ben inanıyorum diye açıkca belirttiğim halde. mesele karşındakinin içine düştüğü çelişkiyi göstermek başka bir şey değil.
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Neden çelişkiye düşelimki biz olmadığını biliyoruz. Siz bizi köle gibi kullanmak için hayali bir tanrı yaratmışsınız.
    e neymiş efendim bu dünyada sıkıntı çekersek öbür dünyada ödüllenecekmişiz.
    geç bu palavraları geç.
    sen 2 torba kömüre herkezi kandırabilirsin ama beni kandıramazsın.
  • Teizm deizmden rasyonelse dinlerden biri hakikattir.
    Bu çıkarımı nerden yaptınız hocam.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.