Paragraf hakkında merak ettiğim bir soruyu size sormak istiyorum.
Birçok platform da varolan kişiler, paragrafa direkt başlanmalı ve dil bilgisin ise onun yanında ilerlemeli" şeklinde öneriler veriyor.
Ancak (tanırsınız mutlaka) İsmail Murat Aydın isminde bir kanal mevcut. Başarılı bir birey. İlgili kişi ilk önce dil bilgisinin sonrasında paragrafa geçilmesini savunuyor. (Çünkü paragrafı çözerken, dil bilgisi ile düşünüp cevaba ulaşmanın daha kolay olduğunu savunuyor.)
Sormak istediğim soruyu az çok anlamışsınızdır.
Paragrafa direkt başlamak, iyi bir karar mı? Yoksa dil bilgisi öncelik mi olmalıdır?
Teşekkürler...
Dil bilgisiyle ilerlerken her gün az çok paragrafta çöz
paragraf çöz üç test mutlaka
Dil bilgisinin bir zararı yok o halde hocam? Bunu sormak istemiştim...
alperaslan00A
kullanıcısına yanıt
Evet yok
dil bilgisiyle düşünüp paragraf wkl1kqs saçmaymış
çok üzerine düşünülecek bi durum değil pek bağlantıları yok
Paragraf çözmek saçma bence dil bilgisi çalışıp denemede çözmek daha iyi
Hocam aslında tam öyle değil mesela sözcükte anlamı öğrenmeden cümlede anlama, cümlede anlamı öğrenmeden paragrafa geçmeyin tarzı bir şey diyor. Ve kendisi bunların başında dil bilgisi öğrenilmesi gerektiğini söylüyor.
bertuqwertyB
kullanıcısına yanıt
o da saçma bence. öğrencinin cümlede anlam testleri çözmemiş olması cümleleri anlayamayıp paragrafı da anlayamayacağı anlamına falan gelmiyo sonuçta. hepimiz okuyabiliyoruz
Hocam aslında olay orası zaten cümleden anlam çıkaramayan birisi paragraftan anlam çıkaramaz diye bakıyor olaya Ve sar başa yapınca dil bilgisi önemli diyor
bertuqwertyB
kullanıcısına yanıt
Sanırım ben yanlış anladım hocam. Yani paragrafa başlamadan önce sözcük ve cümle anlamı ondan sonra paragrafa yoğunlaşmak süreci daha hızlandırır ve netleri arttırır sanırım.
İzlenmesi gereken yol bu galiba. (tabi dil bilgisi önemli ona da çalışmak şart. Ama ben daha çok paragrafın yükselmesi için merak ettim. O da sözcük ve cümle anlamı sonrası geçmek sanırım)
Hocam çalışmayı bende biliyorum. Tek işim ders değil. Herkesin bireysel kendi sorumlulugu var. Derse ayıracak tek vaktim 3-4 periyot.
Şu .... Türkçesi sınav bazında bir türlü yukselmiyor. Stratejik çalışmaya bakıyorum. Sordugum soru da ders çalışamıyorum diye bir cümle yazmadım farkındaysan.
Sordugum soru dil bilgisi ile bağlantı. Cevap vereceksen direkt yaz. Vermeyeceksen lütfen yazma.
Teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme