Şimdi Ara

paralel evrenlere inanıyor musunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

quote:

Orijinalden alıntı: jeyjey11

quote:

şıröldingerin kedisi deneyi falan benim aklıma yatıyor

Deneyi biliyorum da, paralel evrenlerle alakasını çözemedim biraz açsana

Allah Allah benim paralel evren tanımım biraz farklı sanırım

ben şöyle düşünüyorum.zaman doğrusal bir çizgi,ben dahil birçok ben var bu çizginin üstünde.diyelim ki bir paralel evrende aynştayn seyahate çıkmayı planlıyor.bizim evrenimizde seyahate çıkmıyor ve çalışmalarıyla ilgileniyor.bunun sonucunda o teoriyi buluyor.diğer evrende ise aynştayn seyahate çıkma planını uguluyor.seyahat sırasında buna bir tren çarpıyor ve ölüyor,teoriyi bulamıyor.olaylar gelişiyor ve ortaya birbirinden farklı 2 evren çıkıyor

hata yaptığın birşey var, doğrusal çizgi diye bir şey yok. görelilik kuramına göre doğru diye birşey yok, herşey kütlesi oranında bir çöküntü yaratıyor doğrusal çizgi de kendi içinde çöküyor. yani şu eşit mesafelerde ki iki nokta arasında ki mesafe her yerde aynı değil

• evrenin her anı değişime açık olduğu için her an ve durumda milyonlarca ihtimal gerçekleşebilir hepsi için ayrı bir paralel evren biraz garip bir fikirmiş gibi geliyor açıkçası
  • teorinin başlangıcını biliyomusun ki ? nasıl olduda paralel evren fikri ortaya atıldı ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jeyjey11

quote:

şıröldingerin kedisi deneyi falan benim aklıma yatıyor

Deneyi biliyorum da, paralel evrenlerle alakasını çözemedim biraz açsana

Allah Allah benim paralel evren tanımım biraz farklı sanırım

ben şöyle düşünüyorum.zaman doğrusal bir çizgi,ben dahil birçok ben var bu çizginin üstünde.diyelim ki bir paralel evrende aynştayn seyahate çıkmayı planlıyor.bizim evrenimizde seyahate çıkmıyor ve çalışmalarıyla ilgileniyor.bunun sonucunda o teoriyi buluyor.diğer evrende ise aynştayn seyahate çıkma planını uguluyor.seyahat sırasında buna bir tren çarpıyor ve ölüyor,teoriyi bulamıyor.olaylar gelişiyor ve ortaya birbirinden farklı 2 evren çıkıyor

Yok yok aynı düşünüyoruz. Dediğim gibi düşünmesi zevkli şeyler. Ama pek inanamıyorum ben ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Šahin K

quote:

Orijinalden alıntı: __BadblooD__

ilk başta gezegenimiz tek sandık sonra güneşi tek yıldız sandık sonra güneş sistemimizi yalnız sandık ondan sonra galaksimizi tek sandık ve evreni keşfettik neden evrenimiz yalnız olsun ki diye düşünmeden edemiyor insan

bizi etkilemediği sürece bunları bilmenin ne faydası var hep merak ettim. evrenin oluşumunu arıyolar oldu bitti boşuna arayarak vakit kaybetmeye gerek yok insanlığa yararlı şeylerle uğraşsalar daha iyi olurdu bence

çok basit ve hayatımızdaki birşey , röntgen cihazları bile atomun yapısını incileyen araştırmaların ürünüdür

• quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

teorinin başlangıcını biliyomusun ki ? nasıl olduda paralel evren fikri ortaya atıldı ?

biraz uykum var,saçmalamışım.o "başlangıcını unutun" yazısını görmezden gelin
  • Bir teoriye göre de evrenin kendine ait bir bilinci var. Schrödinger' in kedisi teorisini de açıklıyor.
    "Neyi görmek istersen onu görürsün" prensibi işliyor. Yani siz bir şeyi istiyorsunuz ve evren onu sizin önünüze koyuyor. Ama o şeyin istediğiniz gibi olması da sizin konsantrasyonunuza bağlı.
  • Paralel evren nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Paralel evren nedir

paralel evrenlere inanıyor musunuz?

• benim aklımda farklı bi paralel evren var ama paralel evren teorisini çüretecek birşey de biliyorum şimdi diğer evdendeki sen yaptığı seçimden dolayı ölmüş olabilir diyorlar peki babanız o evden ya annenizle tanışmasa ? siz olmassınız ya da babanneniz başka biriyle evlense babanız olmasa onun babasının babası diğer evrende farklı biriyle evlense hiç bir paralel evrende bir başka siz olmassınız eğer ki her evrende farklı seçimlerin sonuçları gerçekleşiyorsa çünkü hayat saniyelerle kaderinizi belirlediğiniz birşey kelebek etkisi gibi birşey oluyor ki bu da paralel evren teorisini çürürtür oha ne yazdım lan ben böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: onrkrkmz

quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Paralel evren nedir

paralel evrenlere inanıyor musunuz?

Paralel derken tek yönlü birşeymi

• quote:

Orijinalden alıntı: ahamada

benim aklımda farklı bi paralel evren var ama paralel evren teorisini çüretecek birşey de biliyorum şimdi diğer evdendeki sen yaptığı seçimden dolayı ölmüş olabilir diyorlar peki babanız o evden ya annenizle tanışmasa ? siz olmassınız ya da babanneniz başka biriyle evlense babanız olmasa onun babasının babası diğer evrende farklı biriyle evlense hiç bir paralel evrende bir başka siz olmassınız eğer ki her evrende farklı seçimlerin sonuçları gerçekleşiyorsa çünkü hayat saniyelerle kaderinizi belirlediğiniz birşey kelebek etkisi gibi birşey oluyor ki bu da paralel evren teorisini çürürtür oha ne yazdım lan ben böyle

o da başka bir paralel evren olur

seksilyonlarca paralel evren var

• Fringe izlemiş galiba..
  • yaklaşık 14 milyar ışık yılı genişliğindedir bizim evren en azından bir şimdilik öyle hesaplıyoruz, farklı evrenlerde olabilir ama paralel olur mu olsa ne işe yarar yenir mi içilir mi bilmem.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahamada

benim aklımda farklı bi paralel evren var ama paralel evren teorisini çüretecek birşey de biliyorum şimdi diğer evdendeki sen yaptığı seçimden dolayı ölmüş olabilir diyorlar peki babanız o evden ya annenizle tanışmasa ? siz olmassınız ya da babanneniz başka biriyle evlense babanız olmasa onun babasının babası diğer evrende farklı biriyle evlense hiç bir paralel evrende bir başka siz olmassınız eğer ki her evrende farklı seçimlerin sonuçları gerçekleşiyorsa çünkü hayat saniyelerle kaderinizi belirlediğiniz birşey kelebek etkisi gibi birşey oluyor ki bu da paralel evren teorisini çürürtür oha ne yazdım lan ben böyle

o da başka bir paralel evren olur

seksilyonlarca paralel evren var

7.5 milyar her biri birbiriyle . hmm neyse ceza almayalım

• ölünce anlıcaz
  • İnanıyor olabilirim ama modern fiziğin kabul etmediği konulardan birisi demek yanlış olur. Fazlasıyla şüpheyle yaklaşılıyor bu konuya aslında gerçekten fazlasıyla mantıklı.
    Ama Fringe'teki gibi bir parelel evren olacağını sanmıyorum o işin espri yanı.
    Bir belgesel izlemiştim adamlar şu küçükken çıt çıt patlattığımız baloncuklu poşetleri yan yana koyup parelel evren modeli çıkartmışlar. Evren bir kara deliğinde içinde ve bunun kopyaları var
  • Ben bu tür şeyler için daha teknolojinin yeterli olmadığını düşünüyorum. Belki bir 500 veya 1000 sene sonra istediğimiz cevapları bulabiliriz sanki. Belki daha bile uzun sürer. Ha ne düşünüyosun derseniz paralel evren hakkında kararsızım, inanıyor veya inanmıyorum diyemem ama zamanın herkes için farklı işlediğine, yani bilmemkaç milyar kişinin hepsinin aslında farklı zamanlarda yaşadığına inanmıyorum. Bu da beni pararlel evrenlere kısmen inanmayan biri yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

Ben bu tür şeyler için daha teknolojinin yeterli olmadığını düşünüyorum. Belki bir 500 veya 1000 sene sonra istediğimiz cevapları bulabiliriz sanki. Belki daha bile uzun sürer. Ha ne düşünüyosun derseniz paralel evren hakkında kararsızım, inanıyor veya inanmıyorum diyemem ama zamanın herkes için farklı işlediğine, yani bilmemkaç milyar kişinin hepsinin aslında farklı zamanlarda yaşadığına inanmıyorum. Bu da beni pararlel evrenlere kısmen inanmayan biri yapar

Stephan Hawking parelel evren konusunda uçmuş bir abimiz.

"Hawking daha da ileri giderek paralel başka bir evrene geçmeyi hayal ediyor. Fizikçi, bilimkurgu dizisi "Star Trek"e, konuk sanatçı olarak katıldığı bölümünde, Isaac Newton ve Albert Einstein ile poker oynamış, Marylin Monroe da dizinde oturarak ona şans dilemişti. "

yani parelel evrende her şey mümkün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atalay` -- 11 Mayıs 2012; 0:59:02 >

• Bence sen paralel evrenden yazıyorsun.Ağustos böceği çalışmaz karınca çalışır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.