Şimdi Ara

paralel port kontrolu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar selam. acilen paralel portumun saglam olup olmadigini ogrenmem gerekiyor. acaba pinlerindeki gerilim degerleri bana bisey anlatir mi? nasil anlayabilirim.

tesekkurler...

• Paralel portun sağlam olup olmadığını en rahat ve güzel yolu paralel porttan çalışan bir yazıcı gibi bir cihaz bağlayıp test etmendir yoksa pin pin test biraz meşakatli ve riskli olacaktır...
    Yinede Portlar ve bağlantıları hakkında bilgi edinmek istersen bu link işine yarayacaktır sanırım..

http://www.camiresearch.com/Data_Com_Basics/RS232_standard.html#anchor1155222
  • aslinda elimde bi scanner var paralel porttan baglanan ama bir türlü calistiramadim. cihazin isigi cihaz paralel porta bagli olmadigi zaman yaniyor ama kabloyu porta taktigimda isik kapaniyor ve baglanti kuramiyorum. "donanim ekle" den de bi sonuc alamadim. pic programlamistim bu porttan. belki de yaktim portu. belki de cihaz da bir sorun var. bilemiyorum...
  • Scanner başka bilgisayarda çalışıyorsa porttan şüphelen derim bu arda windowsu kurmaktada fayda olabilir ...
  • parallel port sakat biraz, eger programlayicinda optocoupler yoksa ve pic programlarken ters takma gibi bi hata yaptiysan yanmış olabilir.
    ledlerle pin pin deniyebilirsin, c++ dan parallel port kontrolü çok kolay parallel port semasindan data pinlerine bakarak kontrol yapabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.