Şimdi Ara

Paralı Otoyolda Radar?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
11.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben otobanlarda radar vs olduguna ınanmıyorum...varsa da sanırım gavaradan ıkı tur atıp gidiyolar...Su anda yollarımız kesınlıkle hiç güvenli degil.Millet F! pilotuymuş gibi 150 160 dan assagıya dusmuyor..Hayır arabası ıyı olan tamamda...eskıden rahat rahat en sol şeride geçip sollama yapar şeridime dönerdim..Şimdi sollama yapmaya cıkıyosun adam arkadan kapatmış geliyor cat cat cat sellektör tepeme çıkacak elinden gelse uzerımden geçip gidecek,sıkıştırıp duruyor...kardesım bende 50 ile sollama yapmıyorum heralde ne bu şiddet bu ne hız...EEE nerde sızın seyyar radarlar????Radar madar hikaye....denetim sıfır...
    Çok büyük marifet 150 gitmek...bi lastigin patlasa görürsün 50 mılyarlık arabanı ne hale gelıyor....

• Var..Hemde çıkış gişelerine yakın yerlere koyup çıkışta çeviriyorlar..Çevirme yoksa arabanın ve direksiyonda senin yakışıklı fotoğrafın saati, yeri ve hızı gösteren fotoğraf şekilde posta ve makbuz ile adresine geliyor..Bakıp gık bile diyemiyorsun..İndirimli ödeyim, az ödeyim diye vergi dairesine, bankaya koşuyorsun..
  • Ben Düzce de 143 km ile giderken ortada duran radar tarafından fotograf edilmiş benim araba. Ceylan gibi maşallah :)))
    132 km ye kadar tolerans varmış. % 10 olayı. Gerisi ceza yiyor.
    Ama paralı otoyolda hız sınırı biraz daha yüksek olmalı bence. Yani 140 gibi olsa yeterli gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erich

Merhaba arkadaşlar.Bugün sakarya düzce arasındaki paralı otoyolda 140 km/h ile ilerleken orta refrüjde ters durmuş bir clio symbol gördüm.sanırım radardı.paralı otobanda hız sınırı 120 midir. ve paralı otoyolda radar olduğunu ilk defa duydum gördüm.ceza yedim muhtemelen.bilgilendirirseniz teşekkürler.

herkes yorum yapmış kimse doğru drüst bilgi vermemiş.
    tolerans sınırı %10 dur ve makine toleransıdır.

Hız Sınırlarını % 10'dan % 30'a kadar aşmak (%30 dahil)
    154,00 TL (Peşin 115,50 TL) Para Cezası (Ayrıca 10 Ceza Puanı)
    Hız Sınırlarını % 30'dan fazla aşmak
    319,00 TL (Peşin 239,25 TL) Para Cezası (Ayrıca 15 Ceza Puanı ile Geriye Doğru 1 yıl içerisinde 5 defa ihlal edildiğinde Sürücü Belgesinin Geri Alınması)

otobanda hız sınırı 120 dir. 132 km hıza kadar ceza yemezsiniz. sizin yakalandığınız 154 TL lik ceza.

• geçen bayram aşırı trafıkte emnıyet şeri ihlanınden pois tarafından durdurulup plakam alındı haleb cezam gelmedı sanırım yazmadı

bence asır sorunlardan bırıde sürekli sol şerit ihlalali
    adam babasının malı gıbı soldan ayrılmıyor
    200 mt kala selektörle uyarmama ragmen istifinı bozmuyor
    dün gece kırıkkaleden geldım en az 5 sürücüyle mücadele ettım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • otoyolda birçok kez radarla karsilastım 130 km gayet yeterli bence ayrıca gerçekten tehlikeli sürenler de oluyor

• Şöyle bir şey yok mu yoksa ben mi yanlış biliyorum. Tamam otoyolda hız sınırı 120km/s %10 tolerans ile 132km/s, yani 132km/s hıza kadar ceza yemiyoruz. Bildiğimiz gibi araçlarımızda kadran sapması mevcut yani kadrana göre 100km/s hızla giderken gps hızımız 92-94km/s oluyor. Şuraya gelmeye çalışıyorum 140km/s gibi bir hızla giderken aslında gps hızımız 130-134km/s arasında. Eğer 132km/s 'i geçmiyosa ceza yemememiz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Paralı otoyolda radar olur mu derken dalga geçiyor herhalde bu arkadaş. Para sadece giriş-çıkış için dostum. Otoyolun mülkiyetini alamıyorsun para verince.

Mülkiyetini almak değil,üç şeritli kaymak gibi yol.normal iki gidisli duble yoldada hız sınırı 120 bari paralıda limitler biraz daha fazla olsun diye düşünüyorum :).şu ceza gelmesin zaten 120 yi geçmem birdaha :)

• quote:

Merhaba arkadaşlar.Bugün sakarya düzce arasındaki paralı otoyolda 140 km/h ile ilerleken orta refrüjde ters durmuş bir clio symbol gördüm.sanırım radardı.paralı otobanda hız sınırı 120 midir. ve paralı otoyolda radar olduğunu ilk defa duydum gördüm.ceza yedim muhtemelen.bilgilendirirseniz teşekkürler.

Dün İstanbula giderken Düzce girişinde aynı aracın önünden 150-160 gibi bir süratle geçtim.
    Aklıma da bu topic geldi ;))
    10-15 sn önce hızım daha fazlaydı,ilerde araçlar var diye yavaşlamıştım.
    Muhtemelen cezayı yedik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BEYLER
    acelesi olan uçağa binsin... kendi hayatınızı düşünmemenizi mantıklı bulurum ama o süratla mazallah bir yaya ya bir araba ya kamyona bodosloma girseniz kurtulma şansınız onbinde birdir..milletin 2.5 3 saatte ist ankara arasını ben acelem yoksa 11 12 saatte hemde eski yoldan yolun keyfini çıkararak alıyorum acelem varsada paralı yolda ortalama 5 6 saatte ist ankara arasını yapıyorum..maksat arabalarınızın süratini ölçmek hız tutkunuzu tatmin etmekse bunun için standart arabaların girebileceği yarışlar var oralarda egonuzu tatmin etmenizi öneririm..
    sevgiler saygılar
    hakan
  • quote:

valla bende 160 ile istanbul otobanında ceza yedim. 5 şerit yol yap trafik yok ışık yok hız sınırı 120 şaka gibi.
  • Bir gün rüyamda başbakan olursam ilk işim kabineyi toplayıp her otoyol için tava gibi düz uçak pisti gibi kaymak bazı bölgelerde 50 km lik mesafede HIZ LİMİTSİZ.....ÖLMEK SERBESTTİR...yazan bölümler yaptıracağım..İsteyen istediği kadar bassın..Zevkini alsın..Diyen kanun hükmünde karaname çıkarttıracağım...Ve o bölgeye yakın çevrede özellikle, itfaiye, araç çekici ve hastane asla olmayacak..Koydurmayacağım..
  • Arefe sabahı 7.30'da Ankara'dan İstanbul'a doğru yola çıktım. Ankara gişelerden önce bir tane olmak üzere İstanbul'a kadar toplam 3 tane sabit RADAR tabelası vardı ve bu tabelaların hepsinden sonra istisnasız radar aracı gördüm. Hızım tüm yol boyu 130'a sabitti. 120 + %10 tolerans ile 132 km/s sınır oluyor. 133 yapanın eve aracının profilden şık bir resmiyle, birinci dilim radar cezası gönderilir. Kural böyle.

• Bu sabah ankaradan geldim.bolu tünelinin çıkışının hemen dibinede koymuşlar..herekedeki bariyerlere girmiş aracı görünce 120 nin ideal olduğuna kanaat getirdim :)

• mersin otobanında 135 ile ceza yedim
    sağolsunlar ceza mektubunu muhtar almış
    mektubu alınca gib.gov.tr den sorgulattım
    yok buna rağmen yine gib.gov.tr de beyanlı trafik cezası ödeme var
    tebliğden 15 gün geçmeden ödeyince %25 indirimli oluyor
    ödedim sonuçta
  • Otoyolda hız sınırı 120

peki E-5 gibi devlet karayollarında kaç km limit var?

Ben 90 diye biliyordum ancak Kadıköy-Pendik arasındaki yolda her yere 70 tabelası ile beraber Radar tabelaları konulmuş ve gezici radar seyir halinde cezaları yapıştırıyor.. Arkadaşım 95 km hız ile giderken cezayı yedi...
  • artık her yerde radar var.. istanbul e-5'te bile hız sınırı 70km, ceza yiyen arkadaşlar var.. kaldı ki otobanlarda hız sınırı 120 km.. hız sınırı olan , dolayısıyla tüm yollara radar konulur, konulabilir, haklılar da..
  • Flaş haber yazıyorum.!!! Flaş Flaş Flaş !!!
    1 Temmuz 2017'den itibaren Tüm otoyolların giriş çıkış ücreti değişiyor.
    Normal, kurallara uyarak ilerleyenler için girdi çıktı fiyatı 250 TL
    150-250 arası gidenler için de girdi çıktı 450 TL.
    Faturalar eve gönderilecek.
    Hayırlı olsun.

Nasıl olacak diyenlere: Şöyle olacak. Örnek olarak Saat 10'da Sapanca'dan otoyola girip,saat 12:00'da Ankara Akıncı'dan çıkış yaparsan. 8 lira otoyol ücreti+7 lira tünel ücreti+430 gönlünce hız yapma ücreti ödeyeceksin.
    Ama Ankara'ya akşam üstü saat 15 sularında varırsan 8+7=15 lira ödeyeceksin.
    Yanlış anlamayın. Bu bir zam değil. Fiyat ayarlaması.
    Tüm protokoller imzalanmış. Formaliteler tamamlanmıştır. Hayırlı olsun.
  • Bir çift sözüm de bu cezaları hoş görenlere olacak. Muhtemelen iki üç yılda bir ceza yiyen tipler.
    Hastalık sebebi ile her hafta özel aracımla hastamı götürmek durumundayım. Ayda ortalama 5000 kilometre şehirler arası yol yapıyorum. Benim maaşım yakıta, eşimin maaşı radara gidiyor. Yılda ortalama 6000 lira ceza ödüyorum. Ceza yemeden adım atamıyorum diyebilirim.
    Aracımı 135'e sabitliyorum, otobüs ve kamyonların arasında kalıyorum. 140 yaptığım anda cezayı yapıştırıyorlar. Bundan sonra ölçme zahmetinde de bulunmayacaklar. Giriş çıkıştan hızın belli. Mola şansım da yok. Sabahın köründe muayene olup kan vemek zorundayım ki ,kan sonucum öğleden sonra çıksın ve geri dönebileyim. Bir ara cezalardan bıkıp e-5'ten gidiyordum. Oralara da radar doldurdular. Düzce'de 7, Bolu'da 4, Gerede'de 2 radar var. Ayrıca Kızılcahamam ve Yeniçağda da zaman zaman var. Hepsinin yerini bildiğim için hız yapmayı bırak normal ilerleyemiyorum. Sabahın beşinde bölünmüş yol,kimse yok. Ama hız sınırı 50 ya da 70 ve elektronik radar aktif. E-5'ten de gına geldi. Arabayı satıp,taksi mi tutsam.Durumum mart 2013'ten bu yana devam etmekte ve daha da devam edecek.

Bütün bu cezaları haklı bulanlara tek sözüm var. ALLAH HASTALIK VERMESİN.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.