Şimdi Ara

Paramı çöpe atmak istemiyorum !!... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • burada insanlar bir marka aldığında arıza çıkarınca hemen sorun olarak yazıyor.Olabilir bir durum bu satıcı garanti veriyor ise bozulması sorun teşkil etmez bir de hp kaliteli bir markadır en azından samsung gibi piysaya çok lcd vermek için ne olduğu belirli olmayan lcdler piyasaya sürmüyor.Samsungu çok beğenenler var ben ise samsungu hiçbir sektörde beğenmiyorum onun fiyatına göre daha performanslı ürün her alanda oluyor.Ben de arkadaş gibi samsung 22 dvi alacaktım hp ye karşı antipatim vardı.Bir mağazaya gittim gördüm hp çok güzel geldi yanımda arkadaşım bu işlerden anlamaz ona sordum bana hp yi göstererek abi hepsi birbirine benziyor ama bu bir başka dedi.Hp malumunuz bilirsiniz kaliteyi satar ama çok pahalı satar bundan dolayı şüphelerim vardı sonra forumda insanlar tek tük hp görünce benim gibi şüpheleri arttı alanlar ise hp demeye başladı ve sonra hpler patladı ben de hp aldım 500 ytlye analog bu fiyata dvi samsung da alabilirdim20.1 ama almadım analog hp bile çoğu dvi samsunga göre performanslı resim akışkan saneler görüş açısı ve ghosting olarak o nedenle hp.

• herkesin kendine göre doğruları bir estetik anlayışı ve zevki var. o yüzden yapılması gereken gidip, görüp ona göre karar vermektir bunu bilir bunu söylerim. şimdi arkadaş topic açmış soruyor, biz kendi görüşlerimize ve deneyimlerimize göre yardımcı olmaya çalışıyoruz, onun önyargılarını ve düşüncelerini bikaç cümleyle değiştirmek kolay değil. bana da hp önerdiler, görüntüsü de güzeldi ama ben samsungu tercih ettim. neden? kendime göre kıstaslarım vardı, samsung hdcp destekli dvi giriş sunuyodu hp analog, samsungun tepkime süresi 2ms idi hp 5ms, hp nin ekranı parlaktı sorun yaşarım gözlerimi yorar diye hp almadım. iyiki de almamışım, samsungtan son derece memnunum. ben gittim gördüm, kendime göre doğru geleni, hoşuma gideni tercih ettim olay bundan ibarettir. bu hp kötüdür samsung iyidir olayı değil, koşullar o anda neyi gerektiriyorsa, hangisi daha mantıklıysa onu tercih ediyosun oluyo bitiyo zaten, ciddi bi sorun yaşamazsan da keşke demiyosun, zira evde gördüğün kullandığın sadece o monitör oluyo artık, diğerleriyle kıyaslama şansın yok, zaten bu teknolojinin sonu da yok o yüzden fazla kafaya takmamak lazım. monitörde tercihim samsung oldu ama lcd tv almaya kalksam hayatta samsung almam sony dururken, görüntü kaliteleri arasında dağlar kadar fark var. her markanın belli ürünlerde ve modellerde üstünlüğü var, tek tek kıyaslamak lazım, şıu marka iyidir öteki yerin dibine batsın çok doğru bi yaklaşım değil sonuç olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alighieri -- 10 Ocak 2008; 19:16:21 >

• alighieri arkadasim sana sonuna kadar katiliyorum..!
    valla hepsinin artisi eksisi var bencede denenip alinmali yanliz magazada 5-10 dk yla anlasilacak bir iş degil o ee nasil olacak ozaman?.....ben lg 20 widescreen kullanicisiyim memnunum sadece paneli tutan plastik kaplamanin cok fazla kaliteli olmamasi eksisi baskada biseyini gormedim sukur...iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mariachi@ -- 10 Ocak 2008; 21:43:43 >
  • sadece bir detay samsungun 2ms tepkis süresi geriden geriye hp nin hms süresi açık kapalı değerlerdir.Yani tepki süreleri samsung iyi gibi görünüyor gibi olsa da geriden geriye 5ms 2 ms ye tekabul eder yani aynıdır.Önemli değer açık kapalı değerdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Orjinalden alıntı: hunter06

siz 226 bw kullanıyorsunuz hp de kullandınız diyelim aradaki en büyük fark bir sonkullanıcı olarak fikrim hp nin parlak ekranı sayesinde daha güzel görüntü vermesi samsungda bu yok karanlık sahnelerde mat ekran ile hiç renk yokmuş gibi oluyor ben kesinlikle parlak ekran derim
    diğer hususta ise zaten garantili ürün niye korkmalıyım ki, bimeksten aldım ölü piksel çıktı gittim iade ettim başka bimekse gittim aldım mis gibi ölü piksel yok hiç bir sorun yok hdmı bağladım harika görüntü var yani işin özü garantili mal ne olcak olmadı beğenmediniz gidin iade edin çokmu zor ama bu görüntüyü görüp te beğenmeyecek kişi zannetmiyorum olsun zaten ilk dvı model artık gelmiyor ikinci versiyon olan hdmı lı geliyor
    yine de hp yani

bide hemen darılma çünki ilk mesajında açıklamamıştın bunları herhalde samsung fanatiği bilmeden atıyo dedim
    sonuçta fikir alışverişinde bulunuyoruz

Hocam sen kullanıyorsun galiba. Nezamandır beri kullanıyorsun. Bu monitörler uzun süre çalışmaya dayanıklımıdır yani benim vaktimim çoğu pc başında geçer.

Dayanıklılıktan sonra, ilk dikkat ettiğim şey renk kalibrasyonu. Aşırı drecede önemli bir olay bana göre, kimi monitörler daha koyu kimileri daha açık renk veriyor gerçi sadece inceledim ben alıcı gözüyle bakmadım ama öerneğin gerçek hayata nekadar yakın renkler.

Mesela benim şu anki crt monitörümde koyular direk siyah gibi anlaşılıyor. Mesela dün anadolu üniversitesinin bir broşürünü indirdim ve çıktı aldım, Sayfanın başı boyanmış anadolu üniversitesi yazılmış zemin rengide sim siyah gözüküyo ben bi bastırdım bunu yazıcıdan(photoyazıcı) meğer o resnk siyah değil çok koyu bi lacivertmiş.

Demek istediğim parlaklığı iyi seviyede olması, gri dengesi sağlam olması. Bir playerdan falan contrast ayarı cart curt yapmadan TVde izler gibi filmi açayım ve monitörün renk ayarlı ile izliyeyim.

Aşağıda size bir resim vereceğim bunu nasıl görüyorsunuz bana söylerseniz sevinirim. Gerçi alacağım zaman bence inceliyecem de şimdiden aklımda bir fikir oluşşsun Örneğin ben şu anda "G" den saonrasını simsiyah görüyorum.

Paramı çöpe atmak istemiyorum !!...

o resimde sadece A siyah

• 22" HP arıza yapıyor almayın diyen arkadaş mantık hatası yapmış.

Öncelikle "Hp almayın, arıza çok oluyor, bir süre sonra açılmama sorunundan teknik servise çok gelen var" demiş. Daha sonra ise ben teknik serviste çalışıyorum diyor. E arızalı monitor nereye gidecek, tabi ki teknik servise.

Peki Samsung teknik servisine günde ne kadar arızalı monitor gittiğinden haberi var mı? Yani HP lerin çok arıza yaptığı kanısına hangi istatistiki bilgiden varıyor?

Bunun yanında eğer daha gerçekçi karşılaştırma istiyorsa, netteki kullanıcı yorumlarına hiç bakmış mı? Samsung un dandik panel kullanma ve ölü piksel oranı ile Hp ninkini kıyaslamış mı?

Ya da bunların hepsini geçelim, normal şartlar altında 2 düzgün çalışan monitoru kıyasladığımızda önemli olan hangisinin daha kaliteli görüntü sunduğu, öyle değil mi? Eğer cevabınız "önemli olan görüntü kalitesidir" ise tercihinizi HP den yana kullanın benim gibi...

• bu da bu forumda marka kaliteli iş yapıyor ise başka marka fanatiklerinin attığı saçma ithamlar.Samsung bozulunca arıza yaptı model ses çıkmaz hp yapınca yok arıza çok yapıyor yok geç açılıyor.Hp kullanıyorum hem de analog monitör saniyesinde açılıyor Allaha şükür ölü pixel de yok.Hp en azından ne olduğu belirli olmayan birbiri ile alaksı olmayan insanları benim monitörüm ne panel sorusu ile şüphlere sokan monitörler üretmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nighteen

bu da bu forumda marka kaliteli iş yapıyor ise başka marka fanatiklerinin attığı saçma ithamlar.Samsung bozulunca arıza yaptı model ses çıkmaz hp yapınca yok arıza çok yapıyor yok geç açılıyor.Hp kullanıyorum hem de analog monitör saniyesinde açılıyor Allaha şükür ölü pixel de yok.Hp en azından ne olduğu belirli olmayan birbiri ile alaksı olmayan insanları benim monitörüm ne panel sorusu ile şüphlere sokan monitörler üretmiyor.

+1
    + 5ms monitörü 2 ms diye yutturmuyor
  • Hp de alsan, Lg de alsan, Samsung da alsan alacağın görüntüden büyük bir ihtimalle çok memnun kalacaksın.
    Bu sebeple, hepsinin satıldığı bir dükkana gidip gözünle incelemeni öneririm, hepsi olmasa da önce 2sini karşılıp birini eler, daha sonra da diğer 2 si arasından kararını verirsin. Ben Hp'nin görüntüsünü çok beğendim, gittim aldım. Memnunum da, ama eminim ki Samsung da alsam Lg de alsam yine büyük bir ihtimalle memnun kalacaktım.

Yalnız Hp düşünüyorsan bir hatırlatma, Hp 2207 modeli dvi, Hp 2207h modeli ise HDMI girişlidir. İkisinde de Analog giriş mevcuttur. Dvi düşündüğün için ekleme gereği duydum, HDMI olanını da kullansan basit bir dönüştürücü ile üstesinden gelebilirsin diye düşünüyorum. Son olarak, kutu içeriğinden dönüştürücü çıkmıyor Hp'nin bilgine.

Ayrıca monitörün (Hp'nin) bazı çabuk seçenekleri var, Fotoğraf - Film - Oyun - Yazı, kullanım amacınıza göre hazır ayarlı seçenekler. Örneğin Text seçeneği göz yormuyor, Dynamic Kontrast kapalı durumda oluyor. Oyun oynarken ise Dynamic Kontrast özelliği aktif hale geliyor, daha çok göz alan ama daha aydınlık daha hoş bir görüntü alıyorsunuz. Otomatik ayarlı olması hoşuma gitti, belki Lg ve Samsunglarda daha bile iyisi vardır kullanmadığım için bilemiyorum ama dediğim gibi benim hoşuma gitti.

Son olarak, Lg'yi inceleme fırsatı bulmadım ama Hp'nin görüntüsünü Samsung'dan daha güzel buldum. Samsung alacaksan 2232 idi galiba, 2mslik 1:000 kontrast (3:000 Dynamic K.) modeli alınabilir, diğerleri niyeyse antipatimi topladı benim. Yerinde olsam Lg ve Hp'yi inceler ve kararımı verirdim. Son olarak hangi marka/modeli tercih edersen et, ölü piksel kontrolü yapmadan alma.

• quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

Hp de alsan, Lg de alsan, Samsung da alsan alacağın görüntüden büyük bir ihtimalle çok memnun kalacaksın.
    Bu sebeple, hepsinin satıldığı bir dükkana gidip gözünle incelemeni öneririm, hepsi olmasa da önce 2sini karşılıp birini eler, daha sonra da diğer 2 si arasından kararını verirsin. Ben Hp'nin görüntüsünü çok beğendim, gittim aldım. Memnunum da, ama eminim ki Samsung da alsam Lg de alsam yine büyük bir ihtimalle memnun kalacaktım.

Yalnız Hp düşünüyorsan bir hatırlatma, Hp 2207 modeli dvi, Hp 2207h modeli ise HDMI girişlidir. İkisinde de Analog giriş mevcuttur. Dvi düşündüğün için ekleme gereği duydum, HDMI olanını da kullansan basit bir dönüştürücü ile üstesinden gelebilirsin diye düşünüyorum. Son olarak, kutu içeriğinden dönüştürücü çıkmıyor Hp'nin bilgine.

Ayrıca monitörün (Hp'nin) bazı çabuk seçenekleri var, Fotoğraf - Film - Oyun - Yazı, kullanım amacınıza göre hazır ayarlı seçenekler. Örneğin Text seçeneği göz yormuyor, Dynamic Kontrast kapalı durumda oluyor. Oyun oynarken ise Dynamic Kontrast özelliği aktif hale geliyor, daha çok göz alan ama daha aydınlık daha hoş bir görüntü alıyorsunuz. Otomatik ayarlı olması hoşuma gitti, belki Lg ve Samsunglarda daha bile iyisi vardır kullanmadığım için bilemiyorum ama dediğim gibi benim hoşuma gitti.

Son olarak, Lg'yi inceleme fırsatı bulmadım ama Hp'nin görüntüsünü Samsung'dan daha güzel buldum. Samsung alacaksan 2232 idi galiba, 2mslik 1:000 kontrast (3:000 Dynamic K.) modeli alınabilir, diğerleri niyeyse antipatimi topladı benim. Yerinde olsam Lg ve Hp'yi inceler ve kararımı verirdim. Son olarak hangi marka/modeli tercih edersen et, ölü piksel kontrolü yapmadan alma.

SAĞOL ARKADAŞIM GÜZEL BİLGİLER VERMİŞSİN SAMSUNGU ELEDİM ARTIK HP YADA LG ARASINDA BİR SEÇİM YAPACAĞIM

• Dün ben de Bimeks'de baktım HP monitörlere ve dış görünüş ve görüntü kalitesi olarak çok hoşuma gitti.
    Samsung'un şu her yerde ödül alan piano black kasaları artık kusturacak beni. Ben de artık antipati yaratmaya başladı. Simsiyah ve parlak 20" ya da 22" 'leri LCD ya da plazma TV 'leri gibi gözüme hoş gözükmüyor nedense. Yine de tercih meselesi.
    Bilgisayarın en şık parçasının monitörü olduğunu ve dış görünüşünün de önemli olduğunu unutmamak lazım.
  • HP W2207H 22'' LCD ile LG L226WTQ-WF 22'' Wide Screen LCD arasında kalanlar kulübü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ukefeli

Dün ben de Bimeks'de baktım HP monitörlere ve dış görünüş ve görüntü kalitesi olarak çok hoşuma gitti.
    Samsung'un şu her yerde ödül alan piano black kasaları artık kusturacak beni. Ben de artık antipati yaratmaya başladı. Simsiyah ve parlak 20" ya da 22" 'leri LCD ya da plazma TV 'leri gibi gözüme hoş gözükmüyor nedense. Yine de tercih meselesi.
    Bilgisayarın en şık parçasının monitörü olduğunu ve dış görünüşünün de önemli olduğunu unutmamak lazım.

bende senin gibi düşünüyorum.o tasarıma kim niye ödül vermiş anlamadım.
    bi kere ancak bu kadar kullanışsız olabilirdi heralde.bacağında ne yükseklik ne açı ayarı var.(gördüğüm kadarı ile kullanmadım)
    kesin mimarların işidir. kendileri yapıp kendileri ödül veriyor.

• philips tavsiye eden yokmu hic
  • yok belki 19 ve altı kare ekranlar için o da her model için değil.
  • hp'NİN20" EKRANI aklımı çeldi. Onu alacağım galiba.
    Şu da aklımı karıştırdı. Fiyatı aklımı çeldi.
    Sizce nasıl?
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd50081
  • dvı değil bu monitör bildiğim kadarıyla yanlış yazılmış.İnca kötü marka değildir ama kullanım süresi içinde çok arıza yapar modem ekran bunu çok satıcıdan duydum ve bu nedenle inca satmayan çok bilgisayarcı var.
  • eet artık monitörü aldım bilgiler için saolun tercihim LG L204WT oldu
    gerçekten çok güzel monitör
  • hayırlı olsun memnun kalacaksın.muhakkak dvı dan bağla
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.