Şimdi Ara

Paranız yoksa Hastanelere hiç gitmeyin sadece sürünürsünüz (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
3
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nöroloji'de bir tane iyileşen hasta görmedim demişsin. Zaten doğal olan bu. Nöroloji tıptaki en yüz güldürmeyen branşlardandır. Hastalarının çoğu iyileşemez, sadece hastalık süreci yavaşlatılır. Kalkıp da Alzheimer olan bir kişinin tamamen eski haline dönmesi ya da beyin dokusu zedelenmesine bağlı felç geçirenlerin tamamen düzelmesi mümkün değil.

Babanı taburcu etmekle iyi bile yapmışlar, zira hastane enfeksiyonu diye bir illet var. Öyle bizim yaşadığımız gribe benzemiyor, adama antibiyotik kombosu yapsan da hastanedeki bakteriler ilaçlara çok dirençli olduklarından direkt ölümle sonuçlanabiliyor. Eğer hastane ortamında yapacakları ek birşey kalmamışsa ve tedaviye evinde devam edebilecekse taburcu etmek en iyisi zaten.

Onun dışında bir doktor olarak 36 saat nöbet tutuyorum. Nöbet ertesi izin kesinlikle yok. Ülkenin pek çok yerinde de bu böyle. Üstelik ayda ortalama 10 nöbet tutuyoruz böyle, bu da bu ülkenin gerçeği. Bir de canı yanan hasta yakınlarının hakaretleri ve dayaklarına maruz kalıyoruz. Doktor seçme hakkınız var, beğenmezseniz gidersiniz başka doktora. Ama şiddeti savunan söylemler doğru değil.

Ayrıca tüm bu olaylardan hastaneleri ticarethaneye çevirenler sorumlu, öfkenizi onlara yönlendirseniz sorun zaten kalmayacak.

• Geçmiş olsun ciğer , Allah şifa versin
  • Gecmis olsun oncelikle.
    bilmiyorum size mi denk geldi ama 3 hafta once ayağım kırıldı ameliyat oldum gayet iyi muamele arti hastane uzaydi yani her saat muhakkak doktor ordusu gelir kontrol ederdi sonra yurutmek için ayri doktor ogle hemsireler tansiyona bakmaya falan iyiydi yemekleri efsaneydi zaten temizlik geçerliydi bi kere uzman hemsire mi ne benim yattigim yastik kilifini kirletmistim kontrole geldi gordu iki dakka sonra arkasından temizlikci geldi bütün yatagi baştan asagi kiliflari degistirler (bezmialem hastanesi ) ilk defa hastaneden çıkmak istemedim yemin ederim allah düşürmesin o ayri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sisyphus

Nöroloji'de bir tane iyileşen hasta görmedim demişsin. Zaten doğal olan bu. Nöroloji tıptaki en yüz güldürmeyen branşlardandır. Hastalarının çoğu iyileşemez, sadece hastalık süreci yavaşlatılır. Kalkıp da Alzheimer olan bir kişinin tamamen eski haline dönmesi ya da beyin dokusu zedelenmesine bağlı felç geçirenlerin tamamen düzelmesi mümkün değil.

Babanı taburcu etmekle iyi bile yapmışlar, zira hastane enfeksiyonu diye bir illet var. Öyle bizim yaşadığımız gribe benzemiyor, adama antibiyotik kombosu yapsan da hastanedeki bakteriler ilaçlara çok dirençli olduklarından direkt ölümle sonuçlanabiliyor. Eğer hastane ortamında yapacakları ek birşey kalmamışsa ve tedaviye evinde devam edebilecekse taburcu etmek en iyisi zaten.

Onun dışında bir doktor olarak 36 saat nöbet tutuyorum. Nöbet ertesi izin kesinlikle yok. Ülkenin pek çok yerinde de bu böyle. Üstelik ayda ortalama 10 nöbet tutuyoruz böyle, bu da bu ülkenin gerçeği. Bir de canı yanan hasta yakınlarının hakaretleri ve dayaklarına maruz kalıyoruz. Doktor seçme hakkınız var, beğenmezseniz gidersiniz başka doktora. Ama şiddeti savunan söylemler doğru değil.

Ayrıca tüm bu olaylardan hastaneleri ticarethaneye çevirenler sorumlu, öfkenizi onlara yönlendirseniz sorun zaten kalmayacak.

36 saat nöbet diye bir olay kanunda yok.24 var.Sonrası da 2-3 gün izin.Kanuni hakkını kullanamıyorsan birşey diyemem.Kusura bakma ama soru sorduğumda hemşire elinde çay oturduğu yerden bir kelime cevap verip sepetlerse seni sende bozulursun.Güvenlikçi kadın bile seni kovarsa sende böyle olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 3 Ocak 2015; 5:20:58 >

• Bence devlete fazla haksızlık yapılıyor bu forumda tamam sıkıntılar sorunlar eksiklikler olduğu muhakkak ne kadar zorlarsanız zorlayın mükemmele ulaşamazsınız ayrıca bende devlet hastanesine 5 kuruş para vermeden milyarlık ameliyat olduğumu bilirim. Günde iki kere doktor 3-4 kere hemşireler kontrol ederdi ayrıca temizlik ve hastane olanaklarıda gerçekten iyidi

geçmiş olsu Allah sabır versin zorununuzu anladım ama gerçekten haksız olduğunuz tek konu genelleme yapıyor oluşunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: Sisyphus

Nöroloji'de bir tane iyileşen hasta görmedim demişsin. Zaten doğal olan bu. Nöroloji tıptaki en yüz güldürmeyen branşlardandır. Hastalarının çoğu iyileşemez, sadece hastalık süreci yavaşlatılır. Kalkıp da Alzheimer olan bir kişinin tamamen eski haline dönmesi ya da beyin dokusu zedelenmesine bağlı felç geçirenlerin tamamen düzelmesi mümkün değil.

36 saat nöbet diye bir olay kanunda yok.24 var.Sonrası da 2-3 gün izin.Kanuni hakkını kullanamıyorsan birşey diyemem.Kusura bakma ama soru sorduğumda hemşire elinde çay oturduğu yerden bir kelime cevap verip sepetlerse seni sende bozulursun.Güvenlikçi kadın bile seni kovarsa sende böyle olursun.

Asistansan ve çalıştığın hastanenin eğitim kurulu bunu onaylarsa paşa paşa tutarsın. Buralarda işler boyle yürümüyor.

10 nöbetten fazla yazmak da yasak ama cerrahi branşlar en az 12 13 nöbet tutuyor.

Onu geç acilde adam eksik olsa mikrobiyoloji asistanını bile çağırıyorlar, ne yapabilecekse artık.

Senin dediğin kanunlar uzman doktor için geçerli o da 2-3 gün değil 1 gün dinleniyor. Ama senin üniversite ve eğitim araştırmada gördüğün doktorlar asistan ve tabiri caizse hiç bir yasal hakkı olmadığından resmen köle gibi çalıştırılıyor.

Diğerleri ile yaşadığın sorunu bilemem, bir hemşire seni tersledi diye sağlık çalışanına şiddeti savunmak akla mantığa sığmaz

• Bu ülkede paran varsa eğer kralsın. Paran yoksa da sürünür gidersin. Zira bu ülkede paranın satın alamayacagı hiçir şey yok. Boyle devletin de, boyle zihniyetin de ta...

• quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Bu ülkede paran varsa eğer kralsın. Paran yoksa da sürünür gidersin. Zira bu ülkede paranın satın alamayacagı hiçir şey yok. Boyle devletin de, boyle zihniyetin de ta...

dılserımde sorun vardı dolgu 20 lık dıs cekımı 5 ve 6 operasyon dıyelıbırlıızı devlet hastanesıne gıtmek ıstedım ama gıdemedım ekonomık durumun orta ama gıdemedım canı kıymetlı ınsanın kamuda calıstıgım ıcın ıslerın nasıl yurudugunude bılırım parayı bastım ozele gıttım dıs doktorum öyle bır ılgılendıkı al tı ustu 500 tl verdım herhalde bu operasyonlar ıcın devlet hastanesıne 20 kere gıtmem ve 4 ay gıbı bır surede 20*10 tl muayene ucretınde 200 tl vermem gerkırdı hesap ortada aslında devlet hastanelerıde gısır cıkıs ypaacaksan devamlı pek bır anlamaı kalmıyor cogu ıslemde
  • quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Bu ülkede paran varsa eğer kralsın. Paran yoksa da sürünür gidersin. Zira bu ülkede paranın satın alamayacagı hiçir şey yok. Boyle devletin de, boyle zihniyetin de ta...

dılserımde sorun vardı dolgu 20 lık dıs cekımı 5 ve 6 operasyon dıyelıbırlıızı devlet hastanesıne gıtmek ıstedım ama gıdemedım ekonomık durumun orta ama gıdemedım canı kıymetlı ınsanın kamuda calıstıgım ıcın ıslerın nasıl yurudugunude bılırım parayı bastım ozele gıttım dıs doktorum öyle bır ılgılendıkı al tı ustu 500 tl verdım herhalde bu operasyonlar ıcın devlet hastanesıne 20 kere gıtmem ve 4 ay gıbı bır surede 20*10 tl muayene ucretınde 200 tl vermem gerkırdı hesap ortada aslında devlet hastanelerıde gısır cıkıs ypaacaksan devamlı pek bır anlamaı kalmıyor cogu ıslemde

Canınızın kıymetini bilin hocam

• EneRGy. kullanıcısına yanıt
    teşekkur ederım
  • başlığa tamamen katılıyorum ayrıca devletin saçma bir zorunlu sigorta anlayışı var mesela asgari ücret 950 lira, işveren 1411 lira ödüyor aradaki farkın 354 lirası sigorta! peki bu sigortaya karşılık alınan hizmet rezillik, bana seçme hakkı tanısın o 354 lirayı benden almasın ben ayda yılda bir hasta olduğumda özele giderim adam gibi hizmet görürüm. zaten diş,göz gibi önemli şeylerde özele gidiyoruz devlete kalsa aylarca randevu bekle.

mesela bugün boğaz iltihabı yüzünden acile gittim (kbb randevuya baktım 10 gün sornaya veriyor) antibiyotik vs yazdılar, mikrobu belirlemek için kültür testi yapılması lazım kbb polikliniğe çıkın dediler. polikliniğe gittim uygun bir vakit beklerken odadan bağırma sesleri geliyordu bağıran doktormuş şişko domuz gibi bir adam. boş vaktinde durumu anlattım adamın inadı inat 'randevusuz bakmam' diyor başka birşey demiyor. artık doktor dövenlere hak veriyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

quote:

quote:

quote:

quote:

dostum doktorların hemşirelerin suçu nedir?
    orda alınacak hasta sayısı bellidir , sen kapasitenin üstüne kalıyorsundur , ne yapsın ağlasın mı kadın?
    doktor 5 dakikada 1 hasta muayne ediyor acilde. daha yavaş yaparsa kapıdakiler içeri giriyor dövmeye. daha hızlı yaparsa senin gibiler ilgilenmedi diye dövüyor.

problem başta birader. hiçkimseye suç bulmayın.
    en büyük problemi nüfüs fazlalığı olan bir ülkede
    çıkıp en az 3 çocuk yap diyen ,
    doğum kontrolü ihanettir diyen
    insana biat eden bir toplumda elbette insan hayatına değer verilemez.

hemşire de çayını içebilir. senin acından dolayı o insan orda kendini parçalayacak değil. bu iş profosyonel bir meslek.
    aksi halde zaten bedelini ödeyemezdiniz.
    çocuğunuz kanlar içinde acile geldiğinizde , bir düşünün bakalım bu meslek profosyonel ve kurallara göre denetlenen bir sistem olmasa , doktor sizden ne kadar para isteyebilirdi?
    çocuğun hayatına değer biçin..

Ben acili mi eleştirdim? Oradan direkt olarak nöroloji yoğun bakıma geçti.Orada iyiydi.Ne zaman odaya aldılar tüm pislik orada başladı.Acil iyiydi, 112 iyiydi.
    Ben olsam sağlık personelini kadrolu falan almam.Yılbaşı geliyor diye sepetlendik hastaneden.4 gün evde kalacak ölmezse üniversiteye yatacak sağlık böyle.
    Bence böyle acitasyon tarzı yazılar yazma.Burada hemşire ve doktorun nasıl olduğunu gören, yaşayan bilir.O hemşire dediklerin yüzümüze bakmıyor ama para verirsek gece refakatçi olarak bile kalıyor.Odaları gezip parası olanların yanına yanaşıp pazarlık etmeyi biliyorlar.
    Doktor bizden para isteyecekse o zaman devletten de maaş alamaz.Sigorta falan da yaptırmazdık.Doktor da o zaman avucuna düşen hastadan para koparmaya çalışırdı.Öyle devletten tıkır tıkır para alamazdı.
    Maaş alıyorsa adam gibi hizmet versin.Biz boşuna vergi vermiyoruz karşılığında hizmet almak hakkımız.

ben acıtasyon yapmıyorum.
    sen sefil halkın bir neferi olarak fazla beklenti içindesin onu diyorum.
    devlet maaş vermez diyor ya sabır.

kardeşim arabayı tamire götürünce usta fiyat söyler , ister yaptırırsın ister yaptırmazsın.
    şimdi sana diyorum ayağın koptu yerine dikilecek. o şehirde de 1 tane yapacak adam var. hadi bir fiyat belirleyelim diyorum.

doktorun yaptığı işin karşılığını ödeyemezsin birader sen.
    doktor dövecekmiş birde.

doktorun yapmadığı ne var kardeşim tam olarak yazsana buraya.

Ben sefil falan değilim.Babam da eczacıdır.
    Sen bana öyle doktor istediği fiyatı çeker diyorsan.Devletten maaş almayacaksın.Sana o para hayrına verilmiyor.Üniversite okuyup doktor olmak maaş almayı hak ettirmiyor.Tamirci örneği de alakasız.Tamirciye devlet maaş ödemiyor.Özel işletme o kar etmek için kurulmuş.
    Yine böyle kötü durumda olsam ve o sabıkası defter gibi tiplerden olsam doktor olarak bana öyle konuşsan ve paralar istesen.Benim zaten hayatım kaymış seni de kaydırırım.Kusura bakma ben çaresiz kalacağım bana imkanı varken göreviyken yardım etmeyeni de yakarım.Herkes yaptığının bedelini öder.Ben cezaevine sen tahta kutuya.
    Doktorun yapmadığı şey ise cigerlerinde enfeksiyon var, kalbiyle ilgilenmemişler ve babam svh 4. seviyede taburcu edildi.Geldiğinde de 4'tü yine 4 olarak eve gönderildi.

ya ne parası kardeşim neden bahsediyorsun sen. sağlık özel hizmet değil bu ülkede ama öyle olacak meraklanma.
    bugün amerikada özel sağlık sigortası yaptırmayan bir insan hastanede hemşire tarafından muayne ediliyor. eğer isterse ücreti karşılığı doktor da isteyebiliyor.
    ve doktorların "ortalama" gelirleri yıllık 1 milyon $ civarı.
    şimdi sen bu ülkede doktor hakkını alıyor mu diyorsun? doktora para veriliyor mu diyorsun?

sigorta sistemi olduğu için bu kadar kolay konuşuyorsun. sistemde devlet doktoru halkın önüne atıyor göremiyor musun?
    tv de kamu spotu yayınlanıyor internetten randevu alın işte hastanede beklemeye son bilmemne.
    hastanede görüyorsun durumun öyle olmadığını.
    sen istiyorsun ki sağlık çalışanları kendilerinden fedakarlık yapsın. yok öyle birşey.
    doktor kendi görevini sonuna kadar yapıyor merak etme.
    bir hasta 5 dakikada bu kadar muayne ediliyor. beğenmiyorsan doktora değil siyasete soracaksın hesabını. bunu algılayamıyor musun?

bir aile hekimi günde minimum 50 hasta görüyor. ki normalde 100 e yakın.
    8 saatte 100 hasta hasta başına 5 dakika demek.
    normalde WORLD HEALD ORGANİSATİON un uluslararası belirlediği kriterlere göre bir hastaya ayırılması gereken süre 30 dakika.
    şimdi sen 5 dakikada muayne edilen göğüs hastasının kalbini konrtrol etmediler diye doktora kızamazsın anlıyor musun?

Amerikalı hasta ile Türk hastanın durumu aynı mı sanıyorsun ?

Yanlış anla ama mantığın ateş ediyor kardeş.

• Arkadas herkes amerikada soyle, amerikada boyle diyor, salliyor ama amerikanin "a"'sindan haberi yok. 40 yasinda uzmanligini bitirmis, standart universite okumus(tip degil, biyoloji, kimya gibi lisans okumalari geriyor once), ustune 4-5 sene doktorluk okumus, onun ustune de 3-6 sene uzmanlik yapmis(yani senden 3-6 sene daha fazla okumus adamlar) ve de milyon dolar borcla mezun olmus(amerikada universiteler baya pahali) adamlar 400-500 bin $ basliyor ise. Bu 500 bin, brut maas. Bundan %35 vergi cikar, %5-%10 arasi malpractice sigortasi cikar, %8-%10 emeklilik cikar, %3 saglik sigortasi cikar. %45 gibi bir kismi kaliyor eline. Yani aylik yaklasik 20 bin $. Bundan bir de egitim kredisi taksidi cikar, 16-17 bin$. Calistigi yere gore ev alacak bu adam, aile kuracak. Amerika turkiyeden daha pahali bir yer.

Bir de asgari ucretleri de karsilastirirsak, ulkeye gore normal kazaniyor insanlar. Amerikada da, Turkiyede de.

Eger Amerikadan, hakkindan bahsedeceksen, sen de aldigin egitimin parasini ver, amerikada senelik 70-80k $ para oduyorlar okula.

Aldiginiz paraya birsey demiyorum, helal olsun. Az da aliyorsunuz yaptiginiz ise gore, ama yaninda calisan taseron isciyle karsilastirinca nankorluk etme. Isini yap.

• 2023 yolunda ilerleyen Türkiye!
  • Konunun benim açımdan bir önemi kalmadı.Çünkü babamı kaybettim.Felçten hastaneye girdi yılbaşı öncesi iyileşmiş gibi taburcu ettiler.4 gün evde yattı nefes alamaz oldu.Ambulans çağırıp üniversiteye yatırdık 2 gün orada yattı ve cigerindeki su ve kalbin zayıflığından en sonunda kalbi durdu ve vefat etti.
    Eve çağırdığımız profesör size üniversitede yer ayarlayacağım dedi bir ton paramızı aldı ve yer ayarlamadı.4 gün içinde durumu kötüye gitti.Nasıl oluyorsa acille gidince üniversitede yer oluyormuş.Ayrıca o doktor yurtdışından gelen amcamdan viski istedi.O içki şişesini o doktorun kafasında kırıp aynı şekilde beyin kanaması yaşatmak istedim.
    Siz siz olun şöyle kenarda 20 bin tutun böyle devlet hastanelerine gitmeyin.Ciddi birşey olunca parayı bastırıp en iyi özele gidin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yossi Kohler

Bu basligin amaci belli.
    manipulasyon ile sivil darbe yapmak.

Dediklerim yalansa ben öleyim değilse sende babanı aynı şekilde kaybet anlaştık mı?
  • quote:

Durum aynen böyle.Neredeyse 1 ay önce babam beyin kanamasından yolda düşmüş 112 ile hastaneye kaldırmışlar. Götürdükleri yer devlet hastanesi.2 hafta yoğun bakımda kaldı odaya aldılar.Sol tarafı felç konuşamıyor.Yoğun bakımdayken durumu iyi gibiydi bizi görüyor konuşmaya çalışıyordu, odaya aldılar dün resmen baygın bakıyordu ve bizi taburcu ettiler.
    O halde eve geldik. Sırf yılbaşı zamanı doktor yok diye burada birşey olmasın başımıza kalmasın, yer açılsın diye bizi gönderdiler.Gittik parasıyla eve prof. çağırdık adam baktı hiç ilgilenmemişler en dandik hastaneye yatmış dedi.Pazartesiye kadar dayanırsa üniversiteye yatacak.Orada tedavi olacak.
    Yani sözün özü paranız varsa adam gibi bakılırsınız.Paranız yoksa yaşadığınıza şükredin.Çünkü devlet bakmıyor, ilgilenmiyor.
    Hastanede doktor, hemşire ve güvenlikçi dövenleri de şimdi anladım.Biz çırpınıyoruz gidip soru soruyorum hemşire oturmuş orada çay içiyor.Umurunda değil.Niye ve ne için maaş alırlar anlamıyorum.Hasta bakıcılar var bir kere gelip ilgilenmedi o da boşuna maaş alıyor.Laubali tavırlar, hepsinde bir havalar böyle küçümser konuşmalar.Bu tavırlara herkes katlanamaz.
    Kimse gelipte eskiden hastaneler kötüydü şimdi iyi demesin.10 sene önce o hastaneye gittim odalar 6 kişiydi hala öyle.İlgi sıfır.İlacı bile sayarak veriyorlar.Allah cezalarını versin.Zaten orada kaldığım sürece nörolojide bir tane iyileşen hasta görmedim.

Noroloji adı üstünde orda hastalar iyileşmez.

• quote:

quote:

quote:

orda alınacak hasta sayısı bellidir , sen kapasitenin üstüne kalıyorsundur , ne yapsın ağlasın mı kadın?
    doktor 5 dakikada 1 hasta muayne ediyor acilde. daha yavaş yaparsa kapıdakiler içeri giriyor dövmeye. daha hızlı yaparsa senin gibiler ilgilenmedi diye dövüyor.

hemşire de çayını içebilir. senin acından dolayı o insan orda kendini parçalayacak değil. bu iş profosyonel bir meslek.
    çocuğunuz kanlar içinde acile geldiğinizde , bir düşünün bakalım bu meslek profosyonel ve kurallara göre denetlenen bir sistem olmasa , doktor sizden ne kadar para isteyebilirdi?

Ben acili mi eleştirdim? Oradan direkt olarak nöroloji yoğun bakıma geçti.Orada iyiydi.Ne zaman odaya aldılar tüm pislik orada başladı.Acil iyiydi, 112 iyiydi.
    Ben olsam sağlık personelini kadrolu falan almam.Yılbaşı geliyor diye sepetlendik hastaneden.4 gün evde kalacak ölmezse üniversiteye yatacak sağlık böyle.
    Bence böyle acitasyon tarzı yazılar yazma.Burada hemşire ve doktorun nasıl olduğunu gören, yaşayan bilir.O hemşire dediklerin yüzümüze bakmıyor ama para verirsek gece refakatçi olarak bile kalıyor.Odaları gezip parası olanların yanına yanaşıp pazarlık etmeyi biliyorlar.
    Doktor bizden para isteyecekse o zaman devletten de maaş alamaz.Sigorta falan da yaptırmazdık.Doktor da o zaman avucuna düşen hastadan para koparmaya çalışırdı.Öyle devletten tıkır tıkır para alamazdı.
    Maaş alıyorsa adam gibi hizmet versin.Biz boşuna vergi vermiyoruz karşılığında hizmet almak hakkımız.

kardeşim arabayı tamire götürünce usta fiyat söyler , ister yaptırırsın ister yaptırmazsın.
    şimdi sana diyorum ayağın koptu yerine dikilecek. o şehirde de 1 tane yapacak adam var. hadi bir fiyat belirleyelim diyorum.

doktor dövecekmiş birde.

Kafaya bak hele.
    arabayla insani bir tutuyor.
    neymis doktorun verdigi fiyati begenmiyorsan tedavi olmazmissin.

lastik patlamasiyla da ic organ patlamsini bir tutuyorsundur sen?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yossi Kohler

quote:

quote:

quote:

doktor dövecekmiş birde.

Kafaya bak hele.
    arabayla insani bir tutuyor.
    neymis doktorun verdigi fiyati begenmiyorsan tedavi olmazmissin.

lastik patlamasiyla da ic organ patlamsini bir tutuyorsundur sen?

O arkadaş ölümü bayılmak sanıyor sanırım

• Geçmiş olsun. Yazdıklarınıza aynen katılıyorum Allah hepimize sabır versin.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.