Şimdi Ara

PARASIZLIK NEDİR HİÇ YAŞADINIZ MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allaha çok şükür can yakacak kadar hiç parasız kalmadım. İnşallah bundan sonra da kalmam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: irish

quote:

Orjinalden alıntı: Jijimm

Hiç başıma gelmedi..Kredi kartlarım yarı yolda bırakıcak hareket yapmıyolar

Nedendir bilmem ne kadar cebimde nakit olursa olsun kredi kartı kadar rahat hissettirmiyo..

En iyisi kredi kartı (tabi kullanmasını bilene) dediğin gibi acayip rahat hissediyorsun kendini.
    ben cüzdanımda fazla para taşımam. düşme ve kaybolma riski fazla oluyor.

Bir gün yolculuğum sırasında yanımda oturan orta yaşlı birisi sürekli şunu söyledi yol boyunca.
    " parasız adam gereksiz adam, gereksiz adam şerefsiz adamdır."

o adamın hiç parasız kalmadığı belli. demek ki kalsa kendi de şerefsiz olacaktı... asıl gereksiz kendisi haberi yok...

• quote:

Orjinalden alıntı: fifilmis

bankaya bi kaç bin ytl atın unutun o parayı zor gününüzde harcarsınız

Olsa atacaz da yok ki..:
    Ama ben çok iyi para biriktiririm herzaman..
    Babam bile benden alır bazen..
    400-600 YTL verdiğimi bilirim babama..
    Ki bunları 14 yaşımda yaptım..
    O zamanlar herkes benden isterdi çok arkadaşım vardı..
    Bi ara param olmadı arkadaşımda olmadı..
    Yani bu dünyada herşeyi için para lazım..
  • Babam tekstil sektörüne girmeden önce bujiteride tek isim bizdik. Babam daha çok açılmayı istedi bir nevi işsizlere iş imkanı derken olan bize oldu.. Altındaki 4x4 jeepi satıp. Motorsiklete bindiğini bilirim. Şimdi Allaha şükür düzeldi. O günleri bir ben bilirim param yok diye kızla buluşamıyordum, arkadaşlar arasında sorun olmuyordu ama, bir şekilde soyutlandığını anlıyorsun. Dünya böyle..

Herşey para değildir, para herşeydir.
  • aga sen esrar çekmemek için yemin eden adam değilmisin?
    para bol geldi heralde ozamanlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: WarSaw

aga sen esrar çekmemek için yemin eden adam değilmisin?
    para bol geldi heralde ozamanlar

Parası olan kokaine gider.. Esrar dediğin kaç para ki ?
  • bende bikeresinde sabahın 6sında dışarı çıkıp muğladan gelicek bi otobusu saatlerce beklemiştim meğer ne zormuş o soğukta yaşamak o günden beri işallah kar yağmaz diyorum kendi kendime çeken bilirmiş meğer soğuktan karnına ağrıların girmesini
  • bende şuanda hayatımın en parasız, işsiz ve aşksız günlerin geçiriyorm..
    Hayatımda Hiç bukadar parasız kalmamıştım..
  • Evet şu an parasızım öğrenciyim ve bilgisayar parçalarımı değerinin çok altında satıyorum. Yapabileceğim başka da birşey yok :(

İlgilenenler ikinci el bölümüne uğrayabilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 10ur

bende şuanda hayatımın en parasız, işsiz ve aşksız günlerin geçiriyorm..
    Hayatımda Hiç bukadar parasız kalmamıştım..

+1903 aynen yaa Bari AB'ye girsekte işsizlik parası alsak mı ne ?
  • parasızlığı bende bilirim, beşiktaşdan okmeydanına kadar yürüdüğümü hatırlarım parasızlıkdan, ama şimdi hamd olsun cebimde heran hersaniye fazlasıyla param oluyo. Allah olmayanlarada versin, yardımcıları olsun.
  • @alpertunga

amin,
  • bende çok çektim yurtta kalırken 1 hafta sadece verilen fişlerle karnımı doyurmaya çalıştım. suyumu bile çeşmeden içtim , hatta hafta sonu yurtta kalmayacak arkadas arardık yemek fişlerini alalım diye. önceden anneme kızardım pazara gittiğimizde 1 saat fiyatlara bakardık sonra nere ucuz ise ordan alırdık. Ben bunu hep eleştirirdim. Şimdi annemi daha anlıyorum
  • yol param olduğunu unutunca o parayla kır pidesi alıp kızılaydan batıkente kadar yürümüştüm bi keresinde...
  • öyle çok büyük bi parasızlık çekmedim annem babam sağolsun..ama çekenleri çok iyi anlayabiliyorum allah kimseyi aç ve açıkta bırakmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Come_ClaRity93

para herzaman için mutluluk getirir ben bunu anladım
    ama değerini bildiğin zaman

bi celıskı yok mu sence?

paranın degerını bıldıgın her zaman mutluluk getırır olabılır
  • hergün yaşıyorum valla hatta başımdan şöyle bir olay geçti.

Yeni bir kızla tanışmıştım benden bir ya şküçük, otobüs durağına gel konuşalım dedi.Bende ne kentkart var nede para :/ servisi kaçırcam diye gidemedim.O fırsatıda tepmiş olduk,parasızlıktan .
  • bende parasızlık cekdım 1. sınıfım
    bayram donusu yurda gıttıgımde nasılsa para var dıye hovardalık yaptım kıyafet aldım nargıle kafelerde bı oturusta 7 lıralık hesaplar bıraktım
    ama babamın para yollamayacagını anlayınca ıstemeye utandım
    1 hafta oyle gecındım cepte 20 lıra wardı
    arkadaslarım ıstedıgını yerken ben yurtta recel ekmek yıyordum
    annemden Allah razı olsun yurda gıderken recel koymustu
    gunde 1 lırayla gecındıgımı bılırım
    cok zor bı durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brooklynn -- 26 Ocak 2008; 20:52:03 >
  • Üniversitedeki öğrencilik günlerimden parasızlık ile ilgili bir anım.Daha önce başka bir topikde yazmıştım.
    Olduğu gibi aşağıya ekliyorum.

1988-1996 yııları arasında Edirne de tıp fakültesinde okudum.Dile kolay tam 8 sene 4 ayda bitirdim fakülteyiBunun 7 senesi evde kaldım.Yazılanları görünce o yıllar geldi aklıma.Günlerce süren briç partileri özellikle.Börek yapmayı öğrenmiştik sabah akşam börek yerdik.Edirnede çok uzun süre kaldığım için artık oranın yerlisi gibi olmuştum.Esnaf falan beni düğünlerine bile çağırırdı.Okulun son ayları artık bitsede gitsem diye bakıyorum.Kolay değil hemen hemen 8.5 yılAklıma anılar geldikce buraya eklemeye çalışacağım.Mesela şu anda aklıma geldi bir tane heman anlatayım.

3 arkadaş okuldan eve geliyoruz.Mevsim kış, saat akşam 6 gibi hava çok soğuk ve karanlık.Minübüsden indikten sonra eve biraz yürümek gerekiyor.Neyse akşam yemeği için markete girdik ama çok paramız yok.Makarna kola sigara aldık ve çıktık.Kısa bir yol var eve gitmek için patika bir yol.Ordan gitmeye karar verdik.Buz gibi bir hava var.Yol üzerinde köy evi gibi bir yer var bahçesi kümesi falan var.Bi baktık yolda bir TAVUK alımlı alımlı yürüyor 3 arkadaş birbirimize baktık ama hiç konuşmadık.Çünkü emindik aynı şeyleri düşünüyorduk.Hemen tavuğu abluka altına aldıkTavuk felaket koşuyor ve koşarkende gıdaklıyor.Bayağı bi uğraştırdı bizi ama sonunda yakaladık.Arkadaş hemen montunun altına soktu tavuğu.Eve gittik ağzımızın suları akarak.Tavuğu kim kesecek sorunu ortaya çıktı bu seferde.O zaman daha 1. sınıftayız öyle kesme işlerinden pek anlamıyoruz.En sonunda arkadaş tamam ben keserim dedi ve gerçekten de tavuğu balkonda kesti ve tüylerini yoldu.Fırında tavuk, çorba ve pilav yaptık 2 gün de yedik tavuğu.Köy tavuğu olduğu için çok lezzetliydi.Şimdi ne zaman tavuk yemeği görsem bu anım gelir aklıma

• parasızlık bu dur
     PARASIZLIK NEDİR HİÇ YAŞADINIZ MI?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.