Şimdi Ara

PARASIZLIK NEDİR HİÇ YAŞADINIZ MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversite 1. sınıftayım ek kontejyandan kazandığımdan herkesten 1 ay sonra gitmiştim üniversiteye yurda yerleşeli

7-8 gün olmuş işte bazı ek masraflardan yurt - harç vb den dolayı cebimde hiç para kalmamış günlerden cumartesi ,

yurtta oda 18 kişilik KYK devlet yurdu ama odada kimseyi tanımıyorum, ailemden istesem hesabıma ancak pazartesi yollayabilirler

ve ekmek alacak param bile yok cebimde , odada 4-5 kişiyiz diğerleri dolaşmaya çıkmış sıkıldım açılktanda ölecem

dedim ben dışarı çıkıyorum bişey isteyen varmı , arkadaş bana gazate alırmısın dedi 5 milyon verdi tamam dedim

gittim o paraya gazete ve 1 ekmek aldım yurda döndüm, arkadaşa bende bozuk para yokmuş 1 ekmek aldım paranı paramı bozdurunca

vereyim dedim tamam olur dedi ve c.tesi , pazar o ekmeği yedim ....

Allahım bir daha kimseyi açlıkla imtihan etmesin , Şimdi cüzdanımda herzaman en az 20 veya 50 ytl ne olur ne olmaz param vardır

asla harcamam dokunmam dedim ya işte ne olur ne olmaz !!!

• Zor çok zor bir durum... Allah hiçkimseye yaşatmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berbat Ferhat

Zor çok zor bir durum... Allah hiçkimseye yaşatmasın
    Bir kaç sene önce arkadaşımla dışarıda dolaşıyoruz ama evlerden bayağı bi uzaktayız cebimde de 250 bin lira vardı çok fena acıkmıştık...
    Bakkaldan bi ekmek aldık doya doya yedim ondan sonra açlığın ne demek olduğunu öğrendim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SercaN

Bir kaç sene önce arkadaşımla dışarıda dolaşıyoruz ama evlerden bayağı bi uzaktayız cebimde de 250 bin lira vardı çok fena acıkmıştık...
    Bakkaldan bi ekmek aldık doya doya yedim ondan sonra açlığın ne demek olduğunu öğrendim...

Alıntıları Göster
    Allah kimseyi açlıkla imtihan etmesin. Gerçekten çok zor olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berbat Ferhat

Zor çok zor bir durum... Allah hiçkimseye yaşatmasın
    Hayat dersi işte budur. Eğer şehir dışına okumaya gidersen ya adam olursun yada zibidi olur çıkarsın.

Ayrıca o mutsuzluğu huzursuzluğu bende bilirim. O yurt odalarının kişiliğine benliğine kattıklarınıda hiç bir okul öğretemez

Hey gidi üniversite günleri hey
  • quote:

Orijinalden alıntı: BetterBosh

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: fernsehn

Amin
  • quote:

Orijinalden alıntı: BetterBosh

Alıntıları Göster
    İstanbul'da 13 sene oturduktan sonra memlekete taşındık . Memlekete taşındıgımız yaz tekrar özlem gidermek için İstanbul'a gittim . 15/20 gün kalıp geri donucektim cebimde bilet paraları hariç 250m wardı . Bozdurucagım zaman 50'lik alıp harcıyodum . Bi gün 50liğimi çırptılar o gün ewe donmek için yolda geçen birinden para almıştım :=)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SKELETER

Hayat dersi işte budur. Eğer şehir dışına okumaya gidersen ya adam olursun yada zibidi olur çıkarsın.

Ayrıca o mutsuzluğu huzursuzluğu bende bilirim. O yurt odalarının kişiliğine benliğine kattıklarınıda hiç bir okul öğretemez

Hey gidi üniversite günleri hey

Alıntıları Göster
    Allah kimseye vermesin. gerçekten çok zor bir durum...

tavsiyem cüzdanınızın bir köşesinde döviz para bulundurun. mesela ben 20 avro bulundururum. o hep cüzdanımın bir köşesinde durur. TL olunca bir şekilde gidiyor ama döviz olunca hep duruyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: TriaThlon

tavsiyem cüzdanınızın bir köşesinde döviz para bulundurun. mesela ben 20 avro bulundururum. o hep cüzdanımın bir köşesinde durur. TL olunca bir şekilde gidiyor ama döviz olunca hep duruyor...

Alıntıları Göster
    Öğrencilik yıllarında bir ara evde salça ve ekmek kalmıştı onu afliyetle yemiştik. O an o kadar güzel gelmişti tadı anlatamam. Allah kimseyi açlıkla, susuzlukla, hastalıkla imtihan etmesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: POWER64

Öğrencilik yıllarında bir ara evde salça ve ekmek kalmıştı onu afliyetle yemiştik. O an o kadar güzel gelmişti tadı anlatamam. Allah kimseyi açlıkla, susuzlukla, hastalıkla imtihan etmesin.

Alıntıları Göster
    Hayır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TriaThlon

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: TriaThlon

Bende öyle yapıyorum cüzdanın bir tarafında 50 YTl diğerinde 50 Euro

Ama dediğin gibi YTL bazen dayanamayıp gidebiliyor ama döviz sağlam duruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: POWER64

Alıntıları Göster
    Para Var Huzur Var !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIRST

Para Var Huzur Var !!!

Alıntıları Göster
    parasızlığı iyi bilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIRST

Para Var Huzur Var !!!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: FIRST

Para Var Huzur Var !!!

Varlığı bir Dert, Yokluğu Yara...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rally2003

quote:

Orjinalden alıntı: FIRST

Para Var Huzur Var !!!

Varlığı bir Dert, Yokluğu Yara...

Alıntıları Göster
    bende çok iyi bilirim işlerimiz çok kötüye gittiğinde babamın çebinde bozuk para olduğunu biliyorum şimdi Allah'a şükür durumumuz gayet güzel Allah kimsenin başına vermesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ares_turk

parasızlığı iyi bilirim

Alıntıları Göster
    Hiç başıma gelmedi..Kredi kartlarım yarı yolda bırakıcak hareket yapmıyolar

Nedendir bilmem ne kadar cebimde nakit olursa olsun kredi kartı kadar rahat hissettirmiyo..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jijimm -- 26 Ocak 2008; 16:01:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jijimm

Nedendir bilmem ne kadar cebimde nakit olursa olsun kredi kartı kadar rahat hissettirmiyo..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Jijimm

En iyisi kredi kartı (tabi kullanmasını bilene) dediğin gibi acayip rahat hissediyorsun kendini.
    ben cüzdanımda fazla para taşımam. düşme ve kaybolma riski fazla oluyor.

Bir gün yolculuğum sırasında yanımda oturan orta yaşlı birisi sürekli şunu söyledi yol boyunca.
    " parasız adam gereksiz adam, gereksiz adam şerefsiz adamdır."

• quote:

Orijinalden alıntı: irish

quote:

Orjinalden alıntı: Jijimm

En iyisi kredi kartı (tabi kullanmasını bilene) dediğin gibi acayip rahat hissediyorsun kendini.
    ben cüzdanımda fazla para taşımam. düşme ve kaybolma riski fazla oluyor.

Bir gün yolculuğum sırasında yanımda oturan orta yaşlı birisi sürekli şunu söyledi yol boyunca.
    " parasız adam gereksiz adam, gereksiz adam şerefsiz adamdır."

Alıntıları Göster
    para herzaman için mutluluk getirir ben bunu anladım
    ama değerini bildiğin zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: BSG

para herzaman için mutluluk getirir ben bunu anladım
    ama değerini bildiğin zaman

Alıntıları Göster
    bankaya bi kaç bin ytl atın unutun o parayı zor gününüzde harcarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifilmis

bankaya bi kaç bin ytl atın unutun o parayı zor gününüzde harcarsınız

Alıntıları Göster
    Babam sağolsun şimdiye kadar cebimden parayı hiç eksik etmedi.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.