Arkadaşlar merhaba benim sorum şu şimdi bana bir proje teklifi geldi.Bu adamlar bana gelip parçaları bırakıcaklar herhangi bir teknik resim vs.bırakmaksızın.Bende üzerinde ölçü alarak parçayı oluşturucam.Fakat parça öyle düz bir parça değil.Girintili , çıkıntılı , radüslü bir parça.
Şimdi benim sorum bu parçayı çizebilmek için ne tür aletlere ihtiyacım var.Kumpas veya mikrometre yeterli olacak mıdır?
Birde verilen tolerans oldukça düşük bu ürünleri ben kendim ölçerek bu toleransları sağlayabilir miyim acaba ?
Teşekkürler
Kardeşim merhaba. Ben de otomotiv öğretmenliği mezunuyum. Aynı zamanda öğrencilikten bu yana plastik enjeksiyon kalıp tasarımcısı - teknik ressamı olarak çalışıyorum. Ofis koltuklarını bilirsin. Plastik parçalardır. Aynı tarif ettiğin gibi radyüslü , eğri büğrü yüzeyler var. Kumpas ve mikrometre yeterli olmayacaktır. Çelik cetvel , gönye ve parçaların sığacağı kadar büyük bir düzleme ihtiyacın olacaktır. Umarım parçalar küçüktür. Sonuç olarak bu gibi parçalar üzerinden gerçeğine yakın ölçü almak oldukça zordur, kolay gelsin.
Başın sıkışırsa iletişime geçersin. Daha detaylı konuşuruz.
Sanırım bu tür işlerde tarayıcılar en iyi sonucu verir diye tahmin ediyorum.Tabi 3d tarayıcıların bu işlerde kullanılıp kullanılmadığını bilmiyorum ama bana en mantıklısı bu geldi.
quote:
Kardeşim merhaba. Ben de otomotiv öğretmenliği mezunuyum. Aynı zamanda öğrencilikten bu yana plastik enjeksiyon kalıp tasarımcısı - teknik ressamı olarak çalışıyorum. Ofis koltuklarını bilirsin. Plastik parçalardır. Aynı tarif ettiğin gibi radyüslü , eğri büğrü yüzeyler var. Kumpas ve mikrometre yeterli olmayacaktır. Çelik cetvel , gönye ve parçaların sığacağı kadar büyük bir düzleme ihtiyacın olacaktır. Umarım parçalar küçüktür. Sonuç olarak bu gibi parçalar üzerinden gerçeğine yakın ölçü almak oldukça zordur, kolay gelsin.
Başın sıkışırsa iletişime geçersin. Daha detaylı konuşuruz.
Çok sağolun hocam.Ben zaten daha yeni henüz mühendislik kazanmış ama meslek lisesi vede kendimi geliştirmek suretiyle birşeyler bilen birisiyim.Ancak yinede bu işin boyumu aşıcağını düşünerek vazgeçtim zaten.
quote:
Sanırım bu tür işlerde tarayıcılar en iyi sonucu verir diye tahmin ediyorum.Tabi 3d tarayıcıların bu işlerde kullanılıp kullanılmadığını bilmiyorum ama bana en mantıklısı bu geldi.
Evet hocam en mantıklısı bu tabiki.Bende işverenime tarayıcı verisi olduğu takdirde yapabileceğimi ancak diğer türlü bu toleranslarla başarılı olamıyacağımı belirttim.Sağol yorumun için.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme