Şimdi Ara

Parça parça sistem toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bayramınız mübarek olsun beyler. 2 aydır PC toplamak istiyorum ama netleştiremediğim bazı konular ve parçalar var . 5 yıldır FX 6100 ve powercolor r7 265 kullanmaktayım anakart fazla iyi olmadığı için 3.7 de kullanıyorum işlemciyi ve artık sinyaller vermeye başladı yetmemeye başladı kısacası.

Kafamdaki plan elimdeki ekran kartını bir müddet daha kullanmak , b550 ve ryzen 3300x alıp (1yıl veya 6 ay kadar) sonra ekran kartını upgrade etmek en son olarak (3 yıl diye ön görüyorum ama bilemeyiz) işlemciyi tekrardan yükseltmek . Kasamdan memnun olduğum için değiştirmeyi planlamıyorum ama PSU mun da vaadesi doldu gibi onu da yeneilemem gerek 80+ bronz yeter diye düşünüyorum bütçeme(5000) uysun diye

Gelelim sorularıma :) acaba b550 yerine ucuz x570 mi tercih etmeliyim gigabyte x570ud vrm olarak güzel gözüküyor
    Diğer sorum ise daha ucuza kaçıp 1600 af alsam b570 veya b550 ile kullanabilir miyim .

parça parça toplama planım ise ilk başta işlemci, anakart, 8 gb ram alıp eski ekran kartıile idare etmek.Daha sonra ekran kartını yenilemek ekran kartı tarafında darboğaz olacak maalesef ama oyunalr ile aram fazla olmadıgı için başka çarem yok.

beklediğim yanıtlar : hangi çipseti tercih etmeliyim ve neden?
    hangi işlemci daha uygun? *(oc ile biraz uğraştıgım için oc ye de yatkın bır işlkemci istiyorum anakartı o yuzden yeni nesil düşündüm diğer türlü kısa vadeli olacak)
    ekran kartı şuanlık önemli değil ama aklımda olanlar 5600xt ve 1650s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbidis -- 26 Mayıs 2020; 16:25:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her halükarda o işlemci daha güçlü bir model ile yenilenecek dersen idarelik r5 1600 af ve Asus x570 Tuf ile yola çıkabilirsin ekran kartın sabit kalır 2x8gb 3200 bellekleri de eklersin bu ilk seçenek, diğer seçenek ise 3700x- Asus tuf x570 ikilisine sahip olup 2x8 3200 bellekleri ekleyip uzun vadede yolunuza sadece ekran kartı güncelleyerek devam edebilirsin , son seçenek ise 5 yıl idare ettim bir kaç ay daha idare edeyim 4. nesil yada 3. nesil ara modeller gelsin b550 ler piyasa girsin dersen önerim 3600xt işlemci- Msı b550 tomahawk-2x8 3600 mhz bellek - rtx2070s ekran kartı olacaktır.
  • baba dur o kadar bütçe yok :D ama dediğin gibi bekleme taraftarıyım. ileriye dönük olması için 500 serisi anakart alacağım her halükarda ama işlemcide kararsız kaldım. İlerde yükseltecegım evet ama 3300x 4/8- r5 1600 6/12 acaba 4 çekirdek beni üzermi diye düşünüyorum tek çekirdekte sıkıntı yok ama uzun ömürlü olması bakımından (sonucta en az 1.5 yıl götürmesi gerekiyor). Birde şu konu var ki en muallakta olan o yeni gelecek olan anakartların 570 den farkı olacak mı çünkü fiyat bazında min 1000tl den giriş yapacak gibi gözüküyor. incehesap gecelerinde 1000 tl ye x570 bulmak mümkün orda kararsız kalıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbidis -- 26 Mayıs 2020; 17:7:10 >
  • işlemcideki düşüncem 2 nesil sonraki amd işlemciye yükseltmek tabi anakart desteklerse inşallah eski nesil gibi uzun yıllar destek sunarlar kullanıcıya.
  • 3 yıl gayet uzun bir süre sayılır, almışken 3600 daha iyi olur gibi iyi bayramlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Parça Değişimi
    6 yıl önce açıldı
    Parça boya güncel fiyatı nedir.
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.