Şimdi Ara

Hazır Sistem vs Toplama Sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Kadem basak , Kadem basak Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir arkadaşım yurtdışından tatil için ülkemize gelirken oradan bana ekran kartı alıp gelecek. Getirme meselesiyle ilgili durumları çok araştırdım sanırım o kısmı çözdüm. Fakat asıl önemli kısım ben bu ekran kartına göre bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Ama nasıl?

Yurtdışından alacağımdan daha düşük kartlı bir hazır sistem alıp, gelen ekran kartını o sistemde kullanıp, hazır sistemle gelen kartı satmak bir seçenek.

Diğer seçenek tek tek sistemi kendim toplayıp montajını yapmak. Bu konuda çok tecrübem yok, makine mühendisiyim yani bu işlere çok yabancı olmasam da açıkçası bilemedim.

Son seçenek de ekran kartı içermeyen ama ekran kartı hariç her şeyi içeren sistem almak. Böyle bir hizmet var mı bilmiyorum. Açıkçası en mantıklısı bu görünüyor benim için ama alacağım kart için maksimum verim alacağım bir sistemi bu şekilde elde edemem gibi görünüyor.

Sizce, hem maddi açıdan hem de performans açısından nasıl bir yol izlemeliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bütçeniz nedir ?

ne için kullanacaksınız bu sıstemı?

yurt dısından ekran kartlı sıstem alıp ekran kartını satmak mantıklı olabılır.

yıne aynı sekılde ekran kartını almak ıcın satın alınan sıstemler 2.el adı altında satılıyor onlarada yonelebılırsınız.

yurt dısı hazır sıstemlerde kalıtelı parcalar kullanılıyor genelde. TR koşulları ıcın mantıksız olabılır ama yurt dısından gelecekse çok daha mantıklı iş olabılır.

tek tek eskıden uyguna denk gelıyordu fakat suan sızın açınızdan yurtdısı ekran kartlı sıstem alıp ekran kartını satmak daha mantıklı.

• Şu aralar yurt dışından hazır sistem alıp ekran kartını çıkartıp geri parçalarını satan bir çok kişi var onlardan parça toplanabilir.

Tabi sistemi ne için kullanacaksınız ve bütçeniz nedir bu sorulara cevap vermeniz gerekmekte.

Sistemi kendiniz toplayabilirsiniz. (Eli tornavida tutan herkesin toplayabileceği kadar basit yapıdalar artık. Her parçanın yeri belli başka yerlere takmanız zaten zor. Hiç olmadı yüzlerce video mevcut konu ile alakalı)

• @st@mp ve @acura07 hocalarıma teşekkür ediyorum. Acemiligime gelmis en temel detayı vermemişim.

Ben yoğunlukla oyun için kullanacağım sistemi ama genel mühendislik tasarımı uygulamaları da kullanacağım. Bütçe için yurtdışından getirilecek ekran kartı dahil 10k düşünüyorum. Tabi kartı 400-500$ bandında düşündüğüm için böyle bir bütçe var kafamda. Ama ne kadar aşağı çekersem o kadar iyi.

Acura hocam ben yurtdışından kartı, kalan bileşenleri buradan almayi düşünüyorum aslında sorum o şekilde idi. Yani sistemin tamamını dışarıdan almayacağım. Karta uygun speclerdeki bileşenleri nasıl bulurum o konu kafamı kurcalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: lethele

@st@mp ve @acura07 hocalarıma teşekkür ediyorum. Acemiligime gelmis en temel detayı vermemişim.

Ben yoğunlukla oyun için kullanacağım sistemi ama genel mühendislik tasarımı uygulamaları da kullanacağım. Bütçe için yurtdışından getirilecek ekran kartı dahil 10k düşünüyorum. Tabi kartı 400-500$ bandında düşündüğüm için böyle bir bütçe var kafamda. Ama ne kadar aşağı çekersem o kadar iyi.

Acura hocam ben yurtdışından kartı, kalan bileşenleri buradan almayi düşünüyorum aslında sorum o şekilde idi. Yani sistemin tamamını dışarıdan almayacağım. Karta uygun speclerdeki bileşenleri nasıl bulurum o konu kafamı kurcalıyor.

https://www.teknobiyotik.com/bilgisayar/oyuncu-bilgisayari/ekran-kartsiz-oyuncu-bilgisayari/intel-i5-10600k-4-10ghz-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-oyuncu-bilgisayari.html

Böyle bir ekran kartsız hazır sistem gayet güzel işini görecektir kardeşim.. O.C. yapmadığın sürece, ekran kartı da RTX 3080 veya RX 6800 XT almayı düşünmüyorsan hiç bir sıkıntı çıkmadan kullanırsın sistemi.. aksi halde soğutma ve PSU değişmeli, daha iyi parçalar alınmalıdır.. bilgin olsun.. bu arada linkteki fiyata montaj, kargo, işletim sistemi fiyatı da dahil değil..

• Angelmax kullanıcısına yanıt

Hocam gönderdiğiniz ürünün altında yazan yazı kelimesi kelimesine beni tarif ediyor.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Bu bilgisayar elinde ekran kartı bulunan veya ekran kartını sonradan sistemine dahil etmek isteyen kullanıcılarımıza özel ekran kartsız olarak hazırlanmıştır.

Tam olarak aradığım şey buydu. Yani ürünü incelemedim ama kartsız sistem mantığını merak ediyordum. Demek ki böyle hizmetler veren siteler de var. Yalnız sitenin şikayet var sayfasında yazanlar inanılmaz çekinmeme sebep oldu. Neyse artık bakacağız.

Hocam peki genel bilgi olarak, bu tarz bi sistem için ve 2k casual gaming için nasıl bir kart bakmak lazım. Çünkü ekran kartının gelmesine daha biraz vakit var beklemeler sürüyor karar aşamasındayız. O döneme kadar bunlar veya bunlara ikame ürünlerle fırsat kovalayarak bu tarz bi sistem toplasam daha uyguna getirebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethele -- 24 Haziran 2021; 23:58:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hazır sistem
    geçen ay açıldı
    Hazır sistem önerisi
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.