Şimdi Ara

7800X3D ANAKART ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: Son geldiğim noktada sadece bu sisteme 10800X3D gibi işlemcilerde sorun yaşamayacak bir anakart eklemeliyim.

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/EMJ4XCY6 

Merhabalar 2015 de 6600k - 390X ile başlayan ve değişerek bugüne gelen bir kasam mevcut, şimdi bir güncelleme veya komple değişim daha yapmak istiyorum. Ancak bir süredir hem bu işlere uzak kaldım hemde enflasyon kaynaklı fiyatlar hızla değişmiştir , o yüzden tavsiyelere ihtiyacım var.

Elimdekiler

1) Xigmatek Shockwave Vektor 80+ 750W MidT ATX

2) Zotac Gtx 1080

3) Ryzen 5 3600

4) Msi B450 Tomahawk Max

5) Gskill 32GB (2x16GB) Flare X DDR4 3200Mhz CL16

6) Kingston KC3000 1 TB

7) Artic Freezer 34 eSports Duo

Planladıklarım

1) Eğer bir sorun teşkil etmeyecekse kasa ve güc kaynağı sabit kalsın masraf çıkarmasın istiyorum. Hava sirkülasyonu açısından zayıf olabilir ancak bu ne kadar problem yaratır ? Şuana kadar bir sorun yaşamadım.

2) RTX 5000 Serisini bekleyip RTX 5070Ti almayı planlıyorum. O yüzden şimdilik sabit.

3) Ryzen 7800X3D alabilirim veya 9800X3D beklenmeli mi ?

4) Tavsiyelere açığım eğer 7800X3D alacak olursam bile 9800X3D için uygun bir model olmalı.

5) Tavsiyelere açığım DDR5 konusunda bir bilgim yok.

6) Değiştirmeyi düşünmüyorum alırken güncelleme sonrasında da kullanmayı planlamıştım , yine de tavsiyelere açığım.

7) Düşündüğüm iki işlemci içinde bu soğutucu yeterli mi bilmiyorum , sıvı soğutma sevmiyorum eğer bu ürün AM5 ile uyumlu değil veya yetersiz kalacaksa tavsiyelere açığım.

Eğer 7800X3D ile ilerleyeceksem parçaları değişip RTX 5000 Serisi gelene kadar GTX 1080 ile devam etmeyi düşünüyorum , 9800X3D ile ilerleyeceksem beklemekten başka seçenek yok gibi ancak diğer parçaları belirleyip fiyatını uygun bulursam alabilirim.

Kullanım alanım oyun ve gündelik şeyler olacak , şuanlık 1080p kullanacağım , oyunlar çok değişkenlik gösteriyor ancak neredeyse her oyunu girer bir oynarım.

Bütçe : Açıkcası yukarıda belirttiğim enflasyon ve ürünleri bilmememden dolayı kafamda bir fiyat yok , fiyat / performansı iyi olan , kullanım ömrünün uzun olacağına kanaat getirdiğim ürünler olduktan sonra fiyat konusunda olabildiğince esnek davranmaya çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 24 Ağustos 2024; 14:35:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba. İşlemci konusunda 5700x3d'yi de takip etmenizi öneririm. 7800x3d ye gerek yok bir altı olsa da olur derseniz 7 bin tl lerde düşünülebilir. 1 2 yila komple degistirirsiniz sistemi. Ddr6 ve camm(boyle yazılıyordu galiba) bellekler gelecek söylentileri var. Am5 sistem alıp eskide kalmasını istemezsiniz.

Ekran kartı tarihi eser olmuş diyebiliriz. Amd 8000 serisi ekran kartlarını duyurmuş galiba. Ona gore bir yol haritası belirlersiniz.

Ssd konusunda 3 tb ssd kullanan biri olarak (1tb s750 pci 3.0 - 2 tb netac nv7000-kc3000 ile esdeger-) 2tb ssd eklemek en iyisi. İyi bir pci 4.0 ssd olsun yeter. Kc3000 gibi. Pci 5.0 ssdler oyuncular icin sadece para israfı ki ssd lerde boyut çok daha önemli.

• www.n11.com
    Zoko Amiral DK431 4x12 Cm ARGB Fanlı Mesh Panel Temperli Cam E-ATX Bilgisayar Kasası Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/zoko-amiral-dk431-4x12-cm-argb-fanli-mesh-panel-temperli-cam-e-atx-bilgisayar-kasasi-37765271?magaza=trbilgisayar
    bence kasa değişmelisiniz hava akışı çok önemli.

Ben rtx5000 serisi ile rtxr4000 fiyatlarının düşeceğini sanmıyorum o yüzden imkan varsa şu an rtx 4000 serisi 4070 super tarzı bir kart veya amd rx 7900xt ve üstü direkt alınıp takılabilir darboğaz yapacaktır ama ekran kartı darboğazı çözünürlük arttırılarak işlemci upgrade ile çözülür iyi bir darboğazdır.

Rtx 5000 serisi rx 8000 serisini bekleyene kadar paranızı koruyun .

Önce ekran kartı alın sonra bu ekran kartı daeboğazından kurtulmak için yavaş yavaş adım atın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

5700X3D almaktansa AM5'e geçmek aslında aklıma daha çok yatıyor ama kısa vade de dediğiniz gibi 5700X3D + 7900XTX gibi bir şey mi yapılmalı acaba açıkcası kararsızım.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Sizin tavsiyeniz sanırım işlemci tarafında bekleyip ekran kartı tarafında değişim yapmam, ancak RTX 5000 serisi önemli bir gelişme getirir mi diye düşünmüyor değilim.

• Draqonn kullanıcısına yanıt

Sizin kasa biraz eski tipmis. Kasayida değiştirmek mantıklı olabilir. Dvd rom kısmında takılı birşey yoktur herhalde. Eskiden bu tipte akşam vardı. Ne zorlamıştı beni. Yan tarafı full dvd rom takma yeri falandi.

Bu ekran kartlarından düşünüyorsanız tavsiyem önce monitör alın sonra ona gore ekran kartı alirsiniz. Çünkü 4k ekran alırsanız baya güçlü bir ekran kartı gerekecektir.

Kasa baya eski tabi sürücü kısımları boş ancak dediğiniz gibi almışken şöyle efil efil esecek kaliteli bir kasa da alsam fena olmaz. Eski ama kalitesinden memnun olduğum bir kasaydı. Şimdi gidip epoksili kasalardan alasımda yok yerine.

Şuan hali hazırda VG249Q1A 23.8" kullanıyorum , bu beni bir süre daha idare eder diye düşünüyorum evet çözünürlüğü , boyutu yüksek değil ancak bu parça değişim işinin içine dahil edip bütçeyi kısıtlayıcı etki yapmasını istemiyorum şuanlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 24 Ağustos 2024; 10:45:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    13700KF için anakart önerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

İdare eder tabi. Size kalmış. O zaman monitör bakın. Hangi monitörü alırım derseniz ona gore ekran kartı alirsiniz. 27inc ekranlar bir şey izlemek ve oyun oynamak içinde iyi olur. Hatta bir arkadaşım 32 inç 1440p ekran aldı. 27inc 1440p ile birlikte kullanıyordu. 32 inç olanı daha çok beğeniyordu.

Monitör kısmını şuanlık belirleyemediğim için ve yeni çıkacak RX 8000 Serisi ve RTX 5000 Serisini görmek istediğim için şimdilik aşağıda ki gibi bir sistem alıp GTX 1080 i takmayı düşünüyorum , fikrinizi nedir ?

ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
    https://www.itopya.com/KendinTopla?p=7581_1-24307_1-23204_1-22967_1-22769_1-23654_1-11446_1

Bir alternatif daha oluşturdum;

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/EFAZALEG 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 24 Ağustos 2024; 12:9:39 >

Anakrt çok pahalı O anakrta gerek yok.Powerde şu olur.

ATX 3.0 olsun Seçtiğiniz eski ve adaptörle kullanılır Sağlıklı değil.

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    High Power Performans Serisi 750W 80+ GOLD ATX 3.0 & PCIE 5.0 12VHPWR Güç Kaynağı (HP1-S2750GD-F14C) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-super-gd-series-750w-80-gold-atx-yari-moduler-guc-kaynagi-hp1-s2750gd-f14c.html

Anakrt,

www.incehesap.com
    MSI B650 GAMING PLUS WIFI AMD B650 AM5 Soket DDR5 6000(OC)MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/msi-b650-gaming-plus-wifi-atx-anakart-fiyati-65696/?utm_source=akakce.com&utm_medium=referral&utm_campaign=vitrin&v=1.24.4

www.incehesap.com
    Asrock B650 ProRS 90-MXBL10-A0UAYZ AMD B650 Soket AM5 DDR5 7200+(OC)MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/asrock-b650-prors-90-mxbl10-a0uayz-gaming-anakart-fiyati-71736/?utm_source=akakce.com&utm_medium=referral&utm_campaign=vitrin&v=1.64.7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 24 Ağustos 2024; 12:11:57 >

• metin abi 65 kullanıcısına yanıt

Merhaba tavsiyeler için teşekkürler.

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/EFAZALEG 

Bunu da inceleme fırsatınız oldu mu acaba ?

hepsini biryerden mi toplamayı düşünüyorsunuz. Ram iyi ama pahalı bu da aynı ve daha ucuz. Forumdan biri almıştı sorun yaşamadı. Ben b650 tomahawk wifi kullanıyorum. Am5 anakartlarda sanki asus bir tık daha iyi. Bu bence güzel fiyatı o kadar yüksek değil. Tek eksisi ekran kartı için pcı ex 5.0 yok. RTX 3070 ile pcı 3.0 dan 4.0'a geçişte hiç fps farkı hissetmedim. Yeni ekran kartları 5.0 olarak çıksada 4.0 da da aynı performansı vereceğini düşünüyorum. Boşa para vermek bence x670e almak. Tabi geleceği görmediğim için kesinlikle böyledir diyemem ama bütün göstergeler 4.0'da da aynı performansta çalışacağı yönünde. Kalan parayla gider 2tb kc 3000 falan alırım. Artık bir oyun boyutu 150 gb olmuş.

7800X3D ANAKART ÖNERİSİ

7800X3D ANAKART ÖNERİSİ

gskill'in bu tarzdaki ram'lerinide önermiyorum. şuan kullanıyorum. RAM'İN sogutucu kısmı ayrıldı. Bastırıp yapıstırıyorum yine ayrılıyor. Bu tarzdakiler hepsi böyledir diyemem ama bende böyle bir sorun var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Abdülkerim Satuk Buğra

hepsini biryerden mi toplamayı düşünüyorsunuz. Ram iyi ama pahalı bu da aynı ve daha ucuz. Forumdan biri almıştı sorun yaşamadı. Ben b650 tomahawk wifi kullanıyorum. Am5 anakartlarda sanki asus bir tık daha iyi. Bu bence güzel fiyatı o kadar yüksek değil. Tek eksisi ekran kartı için pcı ex 5.0 yok. RTX 3070 ile pcı 3.0 dan 4.0'a geçişte hiç fps farkı hissetmedim. Yeni ekran kartları 5.0 olarak çıksada 4.0 da da aynı performansı vereceğini düşünüyorum. Boşa para vermek bence x670e almak. Tabi geleceği görmediğim için kesinlikle böyledir diyemem ama bütün göstergeler 4.0'da da aynı performansta çalışacağı yönünde. Kalan parayla gider 2tb kc 3000 falan alırım. Artık bir oyun boyutu 150 gb olmuş.

Hepsini bir yerden toplamak uğraşmamak adına öncelikli tercihim tabi önemli fiyat farkları veya alternatif ürünler görürsem ayrı ayrı da alabilirim. Ram kısmını herhangi bir yerden de alabilirim. X670E seçmemde ki temel amaç 10800X3D gibi bir işlemciye upgrade ettiğimde ve örneğin RTX 7000 Serisi geldiğinde Pcı 5.0 ın işe yarayıp yaramayacağından emin olamamam. Bir kaç bin tl için tüh ya demekte istemiyorum açıkcası.

Tüh ya demezsiniz çünkü performans farkı olsa yüzde 3-5 olur.

Anakart olarak insanlar asrock'ı da beğeniyorlar. Am4 sisteme ilk geçtiğimde giriş orta seviye asrock kullanmıştım. Güzel bir karttı. Sorunsuzdu. Bunlara bakabilirsiniz. MSI alacaksanız daha uyguna tomahawk var.

https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asrock-x670e-pro-rs-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,2121116014.html

Bu arada hemen almayın hem yeni anakart çıkacak onları bir takip edin. Birde 5700x3d'yi düşünün belki daha mantıklı gelir size.

Açıkcası 870-850 kodlu anakartların bana getireceği ekstra faydayı bulamadım, dediğiniz gibi biraz bakınınca X670E de çok gerekli değil gibi , tek tek toplamakta açıkcası zor ve uğraştırıcı geliyor. Daha önce benzer ramler kullanıp sorun yaşamadığımdan ve boyutları daha küçük olduğundan bu ramleri seçtim.

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/EMJ4XCY6 

Şimdi tek olay burada ki anakartlardan birini seçip satın al tuşuna tıklamak , siz olsanız buradan ne seçerdiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 24 Ağustos 2024; 14:34:52 >
  • https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/FU3LCCMZ 

anakart olarak asusu alırdım. Ram olarak buradan almak zorundaysam bunu alırdım yoksa epeydeki bu rami alırdım. Ram'lerin anakart uyumluluk listesinde olmasına dikkat ederdim.

Ram'siz görderiyorlarsa ben alıp takardım. Zaten ram takmak kolay daha önce takmışsınızdır heralde. çalıştırmadan önce montajı kontrol etmeyi de unutmazdım.

https://www.epey.com/bellek-ram/lexar-ares-rgb-ld5bu016g-r6000gdla.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 24 Ağustos 2024; 15:2:48 >

Tavsiye için teşekkürler biraz bakındım ancak önerdiğiniz anakart için özellikle redditte bazı kötü yorumlar gördüm Asrock B650 Pro Rs alacağım sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Eski yorumlar olmalı msı'yı alacagım zaman bende bakmıştım kötü yorumlar vardı. Sonradan düzeltmiş asus. Normalde bende önermiyordum ama forumda bir arkadas asus'un bu anakartından iki tane kullanıyor. İkisinde de sıkıntı yok. mesajı linkini attım

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158108298

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.