|
Bildirim
Kernel dahil yazılmadığı sürece yerli işletim sistemi diye bir şey olmayacaktır
Yine de linux kamuda kullanılabilir Üstelik kimseye işletim sistemi ve server dahil olmak üzere bir kuruş yazılım ücreti ödemezsin Kamunun her sene satın aldığı onbinlerce pc için ödediği yazılım ücreti göz önüne alınırsa konunun önemi daha iyi anlaşılır Bugün ülke Demirel'in deyimi ile 70 sente bile muhtaç ise linux her sene milyarlarca liralık tasarruf demektir Bana göre her ne kadar yerli olmasa da Pardus milli bir dava olarak görülmelidir Gerek güvenlik gerekse yazılımdan elde edilecek tasarrufdan doğacak kamu yararı bunu gerektirmektedir. |
dolar 3,90
euro 4,5 benzin 5,5 mazot 4,5 lpg 3 et 45 herşeyde fahiş vergi Aklıma gelmeyen de vardır kesin. Güzel güzel |
Bu aralar yerli girişimler ürünler artıyor çok mutlu edici çok güzel haberler.
ATAK helikopterleri teslim ediliyor, ATAK 2 hazırlanıyor, Milli muharip uçağı için mühendis aranıyor çalışmalar var, Pardus yeniden ayağa kalkıyor, 300 km lik füze başarılı oldu aylar oluyor, Yerli yolcu uçağı iptal oldu haberi yalan çıktı, MPT 76 malumunuz Aklıma gelmeyen de vardır kesin. Güzel güzel |
kamu kurumlarının bilgisayarları neden windows işletim sistemi kullanıyor? devlet neden boş yere microsoft a boş yere lisans ücreti ödüyor? ücretsizi varken paralısını kullanmanın mantığı nedir?
kamu kurumlarındaki bilgisayarlarda harici ekran kartının mantığı nedir? örneğin devlet hastanesi bilgisayarı 1 ofis programlarını 2 hasta kayıtlarının tutulduğu programı kullanıyor bunlarda harici ekran kartı gerektirecek programlar değil. yani boş yere h.ekran kartı için para ödeniyor. |
hayırdır gardaş kamu bilgisayarında gtx1060 ekran kartını ne yapacaksın? mesaideyken PUBG mi oynayacaksın
|
TÜBİTAK'ın içini boşaltıp bademleri doldurdular, bunlara güvenip de Pardus falan kullanmam, Linux isteyen Ubuntu falan kullanabilir.
|
Yerli Linux nedir ya Yerli Fiat Egea
|
Open java nerede ise hiç bir işe yaramadığı halde neden hala öntanımlı geliyor
EBYS ve kart okuyucu neden sorunlar giderilmiş ve yüklü olarak gelmez Java ile geliştirilmiş web tabanlı veri giriş platformları neden kullanıcının düzeltmesi gereken sorun olarak kalmaya devam eder Pardusun en büyük sorunu tema yada gdebi mi yani Bu haliyle mi kamunun ve pardusa zaten bir öçü gibi bakan kamu çalışanın önüne çıkacak Yapacaklarsa doğru düzgün bir şey yapsınlar Mesela EBYS windowsa bağımlı olmaktan çıkarılsın ve bir deb paket ile kurulabilsin istiyorum Mümkün mü peki Hayır Open java ve ebys sorunu hallolmadıkça kamu kurumları windowsa bağımlı kalacaktır Bu haliyle denemek isteyen son kullanıcı yada kamu çalışanı en başından soğuyacaktır |
Bilgisayar konusunda bilgimiz vasat degil vasatın altinda Tabiki forumları ve değerli uyelerini kapsam dışında bırakıyorum
Bu gozler google facebook yazamazsa giremeyenleri, bilgisayar öğretmeni olup format attırmak icin sirtinda kasayla bilgisayarciya giden ogretmeni, 10 yaşındaki cocugun bile yapacagi power point sunumunu bilmeyen muhendislik okuyan öğrenciler gördü 3 yıl halk egitimde bilişim ogreticiligi yaptım. Liseli Çocuklar herseyden bir haber acma kapatmayi ogretmeye ugrasiyordum günlerce. Üniversite, ustelik bilgisayar programcılığı mezunu en temel ofisi bilmiyor. Geçen yaz borc yapilandirmasi icin ozel idareye gittim, sohbet muhabbet derken konu meslege ve haliyle bilgisayara geldi. Kac bin maaşlık memur adamlar exel de tablo olusturmaktan aciz, "e posta olarak sana gonderelim sen listele bize yap" diyen memur bile vardi Simdi nasil olacakta ozellikle kamu kurumlarina linux dagitim kurulacak? Maalesef görünen o ki uzunca bir zaman linux uzak kalacak. Oyle yaptim oldu ile olmuyor o islet |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 6 Kasım 2017; 19:25:51 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.C.B -- 6 Kasım 2017; 19:39:44 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 6 Kasım 2017; 20:10:57 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 6 Kasım 2017; 20:23:20 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 6 Kasım 2017; 20:45:20 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 6 Kasım 2017; 21:0:22 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 6 Kasım 2017; 21:49:4 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|