Bildirim
Pardus 2007.3 ne zaman çıkacak?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bilen yok galiba, herkes okuyup geçiyo... Beklemeye devam... -
Pardus ekibi ağustos ayında 2007.3 için gelecek özellikleri belirlemişlerdi ama çıkış zamanı belirtmemişlerdi bence yanlış karar 2007.3 çıkarmak artık temel bir sürüm çıkarma zamanı geldi pardus 2008e hazırlanmalarını beklerdim. -
evet arkadas iyi bir soru sormussun PARDUS 2007.3 ne zaman cikacak diye. pardus 2007.2 yi sanal makine ile kurabildim, hard diske dogrudan kuramadim .kurdum ve begendim ,gelecek icin umutlarim artti, emegi gecen muhendisleri yurekten kutluyorum. tabii daha kat edilecek cok yol var ozellikle macos 10.5 versiyonundan cok sey kapabilirler tipki windows un bir zamanlar kaptigi gibi.forumlarda daha cok dile getirilmeli pardus ,gozde oyunlarin uyumlulugu saglanmali ve pardus hayat alani bulmali kendine.bizim gibi siz de bekleyeceksiniz arkadas olgunlasmasi icin, daha guzel PARDUS icin ,saygilar.
pardus ekibine basarilar diliyorum -
Yorumlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Ağustos ayında alınan kararları okumuştum. Güzel gelişmeler olacağa benziyor. Daha önceden, sene içinde 3 ayda bir güncellenmiş sürümleri çıkaracaklarını, sene başlarında da yeni sürümlere geçileceğini söylemişlerdi. Kısa süre önce 2007.2'nin çalışan cd'sini denedim, baya güzel geldi. Bi ara RedHat, Fedora ve Debian kullanmıştım (kullanmaya çalışmıştım desem daha doğru olur), onlar gibi sorun çıkartmadı makinemde. Şimdi xp ile beraber kurmaya karar verdim.İnternetten bilgi toplarken, 2007.2ye yapılan güncellemelerin 100 MB'ı çoktan aştığını ve bu sıralar da güncellenmiş sürümün çıkması gerektiğini gördüm ama tarih bulamadım. Şimdi de kararsız kaldım 2007.2'yi yüklesem mi yoksa yakında nasılsa 2007.3 çıkacak onu mu beklesem... İnşallah yakında windowstan tamamen kurtulurum...
-
Bence artık Linux seyirinde gitmeye başladı Pardusa artık Makyaj yapmaları kaldı.
Yani diğer işletim sistemlerine baktığımızda ilk gördüğümüz tabiki görsellik.
Son kullanıcıda bunu istiyor ama hala Linux nedense görselliği ara plana atmış son kullanıcının yapmasını bekliyor .
Pencere dekarasyonuından tutup da simge seçimine kadar.
Bence birazda kodcuların yanında grafikcilerinde bulunması şart ki Linux ilk kurulduğundan itibaren çok hoş gözüksün.
Mesala Kooldoclar eklesin ama yapılandırması geliştirilsin.
Masaüstü simgeler ve de pencere dekarasyonları güzelleşsin gibi falan filan...
pardus 2008 çıkması ve de KDE4 ile gelmesini umuyorum. -
Bugünkü Mİlli Gazetede yer alan habere göre Pardus 27.3 kasım ayında çıkacak ama Pardus Geliştirme Grubu başkanı Doc Dr Erkan Tekman'a göre asıl yenilik 2008 ilk aylarında çıkacak olan pardusta olacak. Tam bir hotmail desteğiyle gelecek olan Pardus kurulduğunda bütün hesap bilgilerinizi indirecek hatta masaüstü resminiz bile otomatik olarak eski masaüstünüzle aynı olacakmış. Bu arada kurumsal alanda çalışmalar yapılıyormuş. Yine 2008 de asalda 4 bin bilgisayara Pardus kurulackmış. -
Bence de artık 2007.3 değil, biraz daha bekleyip 2008 çıksın. -
Pardus 2007.3 sürümü Kasım ayı içerisinde çıkacak diye duydum, öyle bir duyum aldım ancak kesin değil.
Bekleyelim ve görelim.Şu adresten bilgi alabilirsiniz ;
www.pardus.org.tr -
İşletim sistemini geliştiren ekibin başkanı TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsünden (UEKAE) Doç. Dr. Erkan Tekman, yaptığı açıklamada, 2003 yılı başında başlatılan ''e-dönüşüm Türkiye Projesi'' kapsamında geliştirilen Pardus'un, bilgisayar yazılımlarında dışa bağımlılığın azaltılması, kişisel ve kurumsal güvenliğin artırılmasını amaçladığını kaydetti.
Pardus'un, RTÜK'ün yayın arşivleme sistemlerinde kullanıldığını, Milli Savunma Bakanlığının Türkiye genelinde askeralma dairelerindeki 4 binden fazla bilgisayarda kullanımının ise yakında devreye gireceğini ifade eden Tekman, ''Bireysel kullanıcıların sayısı ise 50 bin civarında.
2007'nin ikinci yarısında kurumsal kullanıcı sayısını artırmaya çok çalışmadık. Beklentimiz, ASAL gibi büyük kuruluşların Pardus'u kullanmaya başlaması ve bir örnek oluşturur hale gelmesi'' dedi.
Gelecek 5-6 ayda, Pardus'la ilgili yazılım ya da hizmet sağlayan çeşitli çözüm ortaklarının ortaya çıkacağını kaydeden Tekman, şunları kaydetti:
''Şu anda çok yeni olduğu için bunların hangi konularda gerçekleşeceğini söylemek zor. Ancak, çözüm ortaklarının ortaya çıkması, projenin başından beri amaçlarımızdan biri. Pardus'la ilgili her şeyi TÜBİTAK'ın yapmasından çok, birçok kurum ve gönüllünün bilgi alışverişi içinde olması ve katkı sağlamasını istedik. Bu beklentilerimiz gerçekleşmeye başladı.''
2008 PARDUS YILI OLACAK
Tekman, 3 ayda bir güncel sürümü çıkarılan ve adını soyu tükenmiş ''Anadolu Parsı''ndan alan Pardus'un şu anda ''2007.2'' sürümünün kullanımda olduğunu, Kasım ayında ''2007.3'' sürümünü çıkaracaklarını belirterek, ''Bu sürüm, 2007.2 sürümünden beri yaptığımız güncelleştirmeleri içerecek. Ancak asıl hazırlığımızı, 2008'in ilk çeyreğinde çıkaracağımız sürüm için yürütüyoruz'' dedi.
2008 sürümüyle ilgili kampanyayı yakında başlatacaklarını ifade eden Tekman, bu sürümle hem bireysel hem de kurumsal alanda ilgi uyandıracaklarını vurguladı.
Tekman, 2008 sürümünde, Windows gibi başka bir işletim sistemine sahip kullanıcıların, çeşitli ayarlar ve özellikleri aktarabilmesi için bir ''göç aracı'' hazırladıklarını ifade ederek, şöyle devam etti;''Pardus'un kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla diğer işletim sistemlerinden ''göç etmek'' isteyen kullanıcılar için yeni kolaylıklar sağlanacak. Yazılım geliştirme süreci devam ediyor, ismi de henüz belli olmadı. Ancak, bu aracın, yeni bir işletim sistemine geçerken birçok ayarlamayı baştan yapmak istemeyenler için çok büyük bir kolaylık sağlayacağını ve hayatlarını kolaylaştıracağını söyleyebilirim.
Söz konusu araçla, MSN'deki adres defteri, internet tarayıcıdaki sık kullanılanlar gibi çeşitli bilgi ve ayarlar, Pardus'a otomatik olarak aktarılacak. Kullanıcı Pardus'u kurduğunda, eski işletim sistemindeki duvar kağıdıyla karşılanacak, anında MSN hesaplarını kullanır hale gelecek.''
AA
-
Doğrudur kurnuc. Ben de geçen gün haberturk'ün internet sitesinde rastladım habere, işletim sistemini geliştiren ekibin başkanı TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsünden (UEKAE) Doç. Dr. Erkan Tekman açıklama yapmış. Bu ay içinde çıkacakmış. Ayrıca yeniliklerden, çalışmalardan, 2008 versiyonundan falan da bahsetmiş.
kaynak:http://www.haberturk.com/haber.asp?id=43252&cat=210&dt=2007/11/05
Edit : pardon CYSTEIN , aynı anda yazmışız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.B.T -- 7 Kasım 2007; 13:02:35 >
-
Estağfurullah M.B.T -
Hayırlısı olsun, ne dersek diyelim Pardus bildiği yolda kararlı adımlarla iyi ilerliyor.
Daha sorunsuz ve desteği de fazla olan bir sistem olacağına eminim.
Yani bir Wireless sorunu, Multimedia'da bazı görüntü problemleri, Java desteğinin daha da iyileştirilmesi gibi konuların gözden geçirilerek daha da problemsiz olacağına eminim.Biraz daha sabır -
4 gözle bekliyorum -
quote:
Orjinalden alıntı: kurnuc
Hayırlısı olsun, ne dersek diyelim Pardus bildiği yolda kararlı adımlarla iyi ilerliyor.
Daha sorunsuz ve desteği de fazla olan bir sistem olacağına eminim.
Yani bir Wireless sorunu, Multimedia'da bazı görüntü problemleri, Java desteğinin daha da iyileştirilmesi gibi konuların gözden geçirilerek daha da problemsiz olacağına eminim.Biraz daha sabır
Wirelless konusunda şu anda da sorun yok bence. ndiswrapper ile windows için yazılmış wirelless sürücülerini kolayca ve başarı ile Linux'a kurabiliyorsunuz.
Saygılarımla.. -
quote:
Orjinalden alıntı: Robinson_Crusoe
4 gözle bekliyorum
Değil 4,,, 4444444444 gözle bekliyoruz... -
quote:
Orjinalden alıntı: alial1980
quote:
Orjinalden alıntı: Robinson_Crusoe
4 gözle bekliyorum
Değil 4,,, 4444444444 gözle bekliyoruz...
-
PARDUS 2008 i merak ve heycanla bekliyorum -
Her Yönüyle PARDUS Kitabı Çıktı!
Haber gibi başlıkta alıntı. Aslında kitabın direk linkini vermek isterdim ama açamadım.
http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=4593 -
arkadaşlar beta duyuruldu... sürüm yakındır :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zwandar -- 11 Kasım 2007; 19:58:47 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X