Şimdi Ara

Pardus 2007 yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar ben Pardus 2007 kurdum ve sorunsuz bir şekilde çalıştırdım. Sonra bilgisayarıma reboot yaptım ve yine pardus tan açıldı bir kaç araştırmadan sonra linux ve windows un aynı platformda çalışması için GRUB denilen bir protokole girmesi gerektiğini öğrendim. Herneyse ben "kwrite" komutu ile "grub.conf" dosyasını açtım. Önüme bir metin editörü çıktı ve Pardus 2007'nin default'u "hd0,0" idi. Sonra ben şu komutları yazdım (Bu komutları ise pardus-wiki.org adresinden aldım)

title Windows XP  
    root (hd0,0)
    savedefault
    makeactive
    chainloader +1
    dedim ve kaydedim kapattım sonra reboot attım ve windows xp yi açmak istedim ancak " ERROR13: Invalid or Unsupported Executable Format" hatası aldım. Sonra Pardus 2007 yi açtım ve tekrar "grub.conf" dosyasında ki

title Pardus 2007 
    root (hd0,0)

yazan yeri "hd1,0" olarak değiştirdim ve kaydedip kapattım sonra reboot attım ki root u 0(sıfır) olan windows açılabilsin. Öyle düşündüm yani ama "ERROR17: Cannot mount selected partiton" hatası aldım. Zaten Windows'u açamıyordum üstüne birde Pardus ta gitti anlayacağınız dımdızlak kaldım..

Şimdi ben Pardus'u en baştan yüklersem otomatikmen pardus sorunu düzelecektir. En azından mantıken boyle olması gerekiyor. Ancak benim problemim şuki ben işletim sistemi seçim ekranında Windows XP'ninde sorunsuz bir şekilde açılması sağlamak için " root (hd ?,0) " (soru işareti koydugum yere hangi sayıyı yazmam gerekiyor?

Lütfen yardımm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaGNeS -- 3 Mart 2007; 19:01:02 >

• o dosyayı değiştirmeseydin zaten sorunsuz
    bir şekilde açılacaktı sen varsayılan olarak windows açılsın istiyorsan
    yanlış işlem yapmışsın sadece üstteki default satırının yanındaki sayıyı değiştirecektin
  • Bilgisayar açılırken ekrana gelen seçeneklerden en alttakini (şu anda hatırlamıyorum ama other OS gibi bir şeydi sanırım) seçince win xp'ye geçmiyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hupunu

o dosyayı değiştirmeseydin zaten sorunsuz
    bir şekilde açılacaktı sen varsayılan olarak windows açılsın istiyorsan
    yanlış işlem yapmışsın sadece üstteki default satırının yanındaki sayıyı değiştirecektin

O dosyayı değiştirmediğim zamanda yine aynı ERROR 13 hatasını alıyodum benim problemim eski windows sürümünün hangi sürücüde varoldugunu bulamamak sanırım bulabilirsem zaten hd den sonra doğru komutu girebilecem ve her ikisnide kullanabileceğim sanırım. sysconfig açıyorum önüme 3 tane sürücü geliyor ikisi ntfs diğeri ise exc3 müydü neydi öyle birşey. ntfs windows dosya sistemi diye biliorum dolayısıyla o iki sürücüden bir tanesi diye tahmin ediyorum...

onlarada girdiğim zaman media:/hd5 ve media:/hd0 dizinleri war. bildiğim kadarıyla grub.conf dosyasını değiştireceğim zaman HD nin bir eksiğini yazmam gerekiyor. ancak o dan küçük artı bir sayı yok :)

hd4 yazığımda da öyle bir sistem bulunamadı diyor.. war biryerde yanlış yaptığm bir şey ama hadi hayırlısı..

Zaten pardusu yeniden kuracam sonra pardus sorununu halledebilirsem grubu diskin başına kuracam umarım sorun düzelir.. Yorumlarınız için teşekkürler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaGNeS -- 3 Mart 2007; 20:41:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.