Pardusun deposundan apache server'ı mod_php'yi ve mysql-server'ı indirdim ve de php scriptlerini çalıştırmayı becerebildim(ne mutlu bana). Ancak şöyle bir sorun var ki post metoduyla gelen bilgileri kullanabilmek için HTTP_POST_VARS() metodunu kullanmak zorunda kalıyorum çünkü register_globals'ın durumu 'off'. Bunu değiştirebilmek için php.ini dosyasında değişiklik yapmamın gerektiğini öğrendim(ama nerden hatırlamıyorum) fakat bu dosyayı bulamadım. phpinfo() metodunun bana dediğine göre php.ini dosyası /etc/php içerisindeymiş. Fakat etc dizininde php adlı ne bir klasör var ne de dosya. Korkarım bu sorunu halledemezsem 1 hafta içinde easyphp kullanıcam. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Hepinize iyi çalışmalar.
register_globals' in on olması doğru. Kesinlikle ama kesinlikle on yapıp çalıştırmayın. Post metoduyla gönderilen verileri $HTTP_POST_VARS ya da $_POST şeklinde almaya alışın. Doğrudan değişken değerlerini almak doğru bir yöntem değil. Son derece güvensiz ve hatalı. $_POST şeklinde almaya ve değişkenler üzerinde kontrol yapmaya alışın.
Eğer register_globals'i on olarak çalıştıran kodlar yazmaya devam ederseniz, korkarım ki geliştirdiğiniz bütün web uygulamaları kolaylıkla kırılabilecek ve çökertilecek. Bu işten atılma sebebiniz bile olabilir. Şimdiden uyarayım.
Güvenlik kısmında söylediklerinizi ilk defa duyuyorum, teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme