Şimdi Ara

Pardus wide screen lütfen yardımmm :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar pardus kurdum (HARİKA BİŞİİY BU)
    ama benim ekran çöz.=1440*900
    pardus 2007 bunu desteklio mu?
    bi türlü ayarlayamadım biyardım

BU arada ekran kartı nvidia 6100 onboard (MSI)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roox -- 2 Şubat 2007; 21:33:10 >

• PİSİ' yi açın. PİSİ' yi sistem saatinin hemen oradaki kedi simgesine tıklayarak açabilirsiniz. Orada Ara kısmına nvidia yazın. Oradaki nvidia-glx, nvidia-kernel, nvidia-tools paketlerini işaretleyin (-old eki olanlar hariç). Paketleri kur düğmesine tıklayın. Kurulum gerçekleşecek.

Sonra da Alt-F2 tuşlarına basarak karşınıza çıkan pencerede şu komutu girin:
    kdesu kwrite /etc/X11/xorg.conf

Şifrenizi soracaktır, root şifresini girin (sistem kurulurken belirlediniz). Sonra da karşınıza açılan editörde Section "Device" yazan satırı bulun ve orada gördüğünüz Driver "nv" yazısını Driver "nvidia" olarak değiştirin.

Dosyayı kaydedin ve çıkın. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Nvidia sürücüsü kurulmuş olarak kullanmaya başlayacaksınız. Sonra da Masaüstüne sağ tıklayıp, Masaüstünü Yapılandır -> Görüntü kısmından çözünürlüğü değiştirebilirsiniz.

• oaraya baktım ama orası zaten Nvidia yazıo
    ben çözünürlüğü değiştirebilom ama görünen şeçeneklerde 1440.900 yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

PİSİ' yi açın. PİSİ' yi sistem saatinin hemen oradaki kedi simgesine tıklayarak açabilirsiniz. Orada Ara kısmına nvidia yazın. Oradaki nvidia-glx, nvidia-kernel, nvidia-tools paketlerini işaretleyin (-old eki olanlar hariç). Paketleri kur düğmesine tıklayın. Kurulum gerçekleşecek.

Sonra da Alt-F2 tuşlarına basarak karşınıza çıkan pencerede şu komutu girin:
    kdesu kwrite /etc/X11/xorg.conf

Şifrenizi soracaktır, root şifresini girin (sistem kurulurken belirlediniz). Sonra da karşınıza açılan editörde Section "Device" yazan satırı bulun ve orada gördüğünüz Driver "nv" yazısını Driver "nvidia" olarak değiştirin.

Dosyayı kaydedin ve çıkın. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Nvidia sürücüsü kurulmuş olarak kullanmaya başlayacaksınız. Sonra da Masaüstüne sağ tıklayıp, Masaüstünü Yapılandır -> Görüntü kısmından çözünürlüğü değiştirebilirsiniz.

nerdeyse pardus'tan vazgeçiyodum çok sağol üstad çözünürlüğü ayarladım sayende

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.