Şimdi Ara

pardusta photoshop kullanmak mümkünmü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar pardusta photoşop programını windovsta olduğu gibi kurup kullana bilirmiyiz yada kullanmak için sürücü benzeri ila ve programlarmı var yada imkansızmı aydınlatrsanız sevinirim şim diden teşekkürler
    Not: pardus içersinde bi fotoğraf editörü olduğunu biliyorum ancak bunca yıllık photoshop bilgisini kenara bırakmak zor .

• Gimp programının menüleri photoshop gibi görünmesi için değştirilmiş bir versiyonu var.Adı gimpshop.Bir de ona bak istersen.
  • çok teşekkürler onu da bidenerim anladığım kadarıyla windovstaki gibi rahat kullanamıycaz
  • eski versiyonların wine aracılığı ile çalıştığını okumuştum, denemedim. ama sonuçta ps gibi yüklü bir programı emulator aracılığı ile çalıştırdığında ne kadar performans alabilirsinki. büyük dosyalarda windowsta bile zorlanıyor.
  • evet gimp kullananlarla konuşmalı yeterlimi acaba sonuçta photoşopta birsürü puling ve efektvar olmayanlarıda çok kolay buluyoruz
  • Ben ilk mandrake denediğim zaman photoshop 7.0 kurmuştum. Ve hatta resimlerini Gereksiz Mesajlar bölümüne koymuştum. O zamanlar buradan haberim yoktu. Bilmiyorum belki burasıda yoktu.
    Geçenlerde winowsa flash cs kurayım dedim. Maalesef benim düşünceme göre Adobe yanlış yolda. Programlarını çok ağır yapamaya başlamış. Bu durumda böyle bir programı wine ( wine is not emolater ) ile kullanmak pekda hoş olmaz. Ama eski versiynları kullanabilirsin. Yinede sana biraz emek harcayılp çok daha hızllı ve küçük gimp i öneririm.
  • Wine, 0.9.54 den bu yana Photoshop CS/CS2 çalıştırabilme yeteneği kazandı.Hatta bu google ın yardımlarıyla oldu.
    http://www.winehq.org/
    wine i kurduktan sonra photoshop u kurmadan önce winecfg yi çalıştırıp ayalarınızı yapın ve kullanıcı dizinizde oluşan .wine klasöründeki windows klasörünü bulup oradaki fonts klasörüne windowsun orjinal fontlarını kopyalayın böylece font problemi olmadanda kurup kullanabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet wine ile bende açılıyo duydum ama parduste daha kaliteli yazılımlar var onları kullanmaya başla ve alış
  • wine is not emulator :D

wine emulatör değildir.

Emulatör nedir? Farklı işlemcileri taklit etme olayıdır yani pc üzerinde eski g4 g5 mac playstation yada mame gibi bir sistemin işlemcisini ve o sistemi taklit etme olayıdır.
    wmware de emulatör değildir mesela çünkü oda sadece bios emulasyonu yapar.

Wine ne yapıyor?

Wine win programı açılmaya çalışırken programın ihtiyaç duyduğu dll leri fontları programa veriyor programda kendini windowsta çalıştığını sanarak çalışıyor. bu bir miktar performans kaybına yol açmasına rağmen klasik emulatör işlemlerine göre neredeyse 1e1 performanslı olarak çalıştırıyor yazılımı. burda sorunun bir tanesi de wine yapı olarak kendisini 98 gibi gösteriyor bundan dolayıda bazı yazılımlar hiç çalışmıyor bazıları da zorlanıyor. google wine ın resmi sponsoru durumunda ve kod desteği vermekte, gelecekte çok rahat bir şekilde windows yazılımlarını linux üzerinde çalışmamız mümkün olacak bu yapının ilk meyvesi adobe cs/cs2 yazılımlarının neredeyse 1e1 performansta wine ile çalışması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 31 Mart 2008; 12:50:25 >

• denemek lazım bakalım alısabılecekmıyız?
  • arayüz olarak gerçektende photoshop çok daha estetik vede kullanışlı birde healing tool olmadığını görünce bütün soğumuştum cs3 wine ile çalışıyormu bilmiyorum elimde cs2 veya daha eski bir sürüm yok oturup tekrardan indiremem. yeni sürümümlede healing tool varmış galiba bir iki yerde okudum şimdi v4.0 indiriyorum 4.5de çıkmış aslında ama testing galiba.Bu arada cs3 çalışıyormu bilen varsa lütfen yazsın cd ler başka yerde çalışmıyosa boşuna onla uğraşmayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.