Şimdi Ara

SOLİDWORKS İÇİN PC TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler yeri için 2 adet solidworks pc lazım ne gibi sistem önerirsiniz fiyat uçmadan

• 10100f 700 tl
    H410 a pro 600 tl
    2*8 patriot ram 580 tl
    250gb m2 ssd 370 tl
    En uygun 1650 1500 tl.
    Corsair 550w kasa 700 tl.

İşinizi fazlasıyla görür.

Daha kaliteli anakart ihtiyacı mevcut ise b460 bazooko yada mortal bakabilirsiniz 300 tl farkla.
  • geçenlerde bir solidworks kullancısı quadro ekran kartlarının çok farkettiğini söyledi. epey araştırdım dediği doğru. gtx 1050 yada 1050ti yazılımsal bir hile ile quadroya da dönüştürülebiliyor ama bunu biyerde denemeden gtx 1050 tavsiye etmem. acura ne dediyse olur yanlız ekran kartını enazından bir quadro p1000 yapmanda fayda var. şu an fiyatı 3300 gibi ama 3300 lük bilindik bir yeni gpu onun solidworksta performansını vermiyor.

yada baştan gtx 1050 de bu hileyi deniyebilirsen aşağıdaki hileyi yapabilirsin.

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/SOLIDWORKS-2018-GPU-Comparison-What-Is-the-Meaning-of-This-1112/

şunu bir incele özellikle mor yeşil ve kırmızı çizgiler:

SOLİDWORKS İÇİN PC TAVSİYE

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

10100f 700 tl
    H410 a pro 600 tl
    2*8 patriot ram 580 tl
    250gb m2 ssd 370 tl
    En uygun 1650 1500 tl.
    Corsair 550w kasa 700 tl.

İşinizi fazlasıyla görür.

Daha kaliteli anakart ihtiyacı mevcut ise b460 bazooko yada mortal bakabilirsiniz 300 tl farkla.

bu bileşenlerde sıkıntı yaratırmı kardeşim

• GeceMavisi18 kullanıcısına yanıt

En uygun sistem olarak paylastım.

Sorunsuz kullanırsınız. Parçalarda sorun yaşamazsınız.

Gayet tatminkar sonuçlar alırsınız.

Tabi bütçe var daha iyi sistem lazım derseniz o ayrı konu.

• https://forum.donanimhaber.com/solidworks-ve-autocad-icin-ofis-bilgisayari--147129690

alıntıdır:

"GTX 1650 ve solidworks mü ?? Buna biraz gülerim.

Ram miktarı açtığınız veyahut çizimdeki parçacıklara göre değişir. 16 veyahut 32gb

İşlemci tek çekirdek ve çok çekirdek performansı sebebiyle ryzen 5 5600x veya 3700-3800

Ssd okuma yazma hızları önemli

Ekran kartı kesinlikle quadro tercih edilmelidir. İkinci el quadrolar bile 1650den iyi performans verir.

1660 SUPER ekran kartım ile solidworkste hiçbişey yapamayıp satmıştım.

Bunları 3 yıldır SOLİDWORKS SOLİDCAM kullanan ve katı modelleme yaparak para kazanan biri olarak söylüyorum."

bu muhabbeti tekrarlamak hoş değil. ozaman 1650 önerenler içinde bende vardım. (kimseye gönderme yapmakta değil amacım) ama sözkonusu üzerinden para kazanılacak bir programsa biz yinede burdan edindiğimiz tecrübeyi aktaralım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 28 Aralık 2020; 22:52:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

https://forum.donanimhaber.com/solidworks-ve-autocad-icin-ofis-bilgisayari--147129690

alıntıdır:

"GTX 1650 ve solidworks mü ?? Buna biraz gülerim.

Ram miktarı açtığınız veyahut çizimdeki parçacıklara göre değişir. 16 veyahut 32gb

İşlemci tek çekirdek ve çok çekirdek performansı sebebiyle ryzen 5 5600x veya 3700-3800

Ssd okuma yazma hızları önemli

Ekran kartı kesinlikle quadro tercih edilmelidir. İkinci el quadrolar bile 1650den iyi performans verir.

1660 SUPER ekran kartım ile solidworkste hiçbişey yapamayıp satmıştım.

Bunları 3 yıldır SOLİDWORKS SOLİDCAM kullanan ve katı modelleme yaparak para kazanan biri olarak söylüyorum."

bu muhabbeti tekrarlamak hoş değil. ozaman 1650 önerenler içinde bende vardım. (kimseye gönderme yapmakta değil amacım) ama sözkonusu üzerinden para kazanılacak bir programsa biz yinede burdan edindiğimiz tecrübeyi aktaralım.

üstad sonuç olarak profesyonel ekran kartlarını mı öneriyorsunuz diğer bileşenlerde sıkıntı olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: GeceMavisi18

üstad sonuç olarak profesyonel ekran kartlarını mı öneriyorsunuz diğer bileşenlerde sıkıntı olur mu

Alıntıları Göster

ben solidworks kullanmadım. bu alıntı yaptığım arkadaş kadar derin kullanacakmısın onuda bilemiyorum.

onboard gpu ile başlayıp yetmesse quadro p1000 takabilirsin. işlemciyi 10100f yerine 10100 yaparsın. ödiyeceğin fazla para çok az tüm ekran kartı masrafından da kurtulursun. o şekilde sana yetiyor mu yetmiyormu iyice denersin baktın yetmiyor quadro p1000 alır olayı kökten çözersin.

• 8 er 9ar k bütçe yok ki 2 pc için (15k üstü para eder)uçmadan yazıldığına göre.

Minimum olduğunu tatminkar sonç alacağını belirttim.

Uygun fiyata iş görür sistem.

Forum zaten bunun için var. Daha iyi düşünceler konuşulsun. Daha iyi sistem ler kurulsun.
  • Ben bir Tarım sektöründe çizim yapıyorum. Burada 20 ye yakın bilgisayar var hepsinde quadro ekran kartı var. Şunu söyleyebilirim 1660super yerine 6 yıl önceki quadro k4200 bile çok manyak fark atıyor. Bunda şöylede bir fark var biz parayı bu bilgisayarlar sayesinde kazanıyoruz. Açtığımız modellerin boyutları 500mb ile 2gb arasında değişiyor ve çok fazla alt parçaları var. Gidipte 2 boyuttan 3dye modelleme yapılacak montaj üzerinde çizim yapılmayacak ise 1650 iş yapar.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt

Öyle dönüşme gibi bir durum söz konusu değil. Sadece yazılım üzerinden solidworks ü kandırıp gerçek görüntü vermesini ve ekran kartına daha fazla yük bindirmesini sağlıyorsunuz. Quadro veya firefly dı galiba aralarında GTX RTX gibi kartlar arasında dağlar kadar fark var. çipset içindeki bileşen düzeninden içerisindeki bileşen sayılarına kadar çok fazla fark var aralarında.

Orta ölçekli bir işletme ve küçük parçalar çizecekseniz ( örnek olarak 1 projeniz 500 ün altnda alt parçaya sahipse) orta ölçeğin bir tık üstü bir pc işinizi görür. Ama büyük ölçekli projeler çizecekseniz bir iş istasyonu şart.

• shindorei kullanıcısına yanıt

şimdi solidworks konusunda tavsiye isteyen arkadaş yeni. neye ihtiyaç duyacağınıda kendide henüz hesaplıyamıyor tahminim. bende ona gpu içeren işlemci ile ( intel yada amd ) başlamasını önerdim. onboard la başlar ve başlangıçta ekran kartına para vermez. yetmediği aşamada quadro ya geçer ve ekran kartı çıkar sat yenisini al ilede uğraşmaz. anladığım onun önünde 3 seçenek var. birini seçecek.

1) apu türü işlemciyle yani ekran kartını içinde barındıran işlemciyle başlıyacak. ayrıca ekran kartı takmayacak. ( bu seçenek joker gibi aşağıdaki 2 seçeneğe sonra kolayca geçebiliyor )

2) direk normal gpu ( 1650 1660 v.s. ) ile başlıyacak

3) direk workstation gpu (quadro gibi) ile başlıyacak

onun yerinde olsam heralde üçününde fiyatlarına bakar ona göre karar veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 29 Aralık 2020; 0:22:19 >
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt

tavsiye isteyen arkadaş yeni ona lafım yok. Ama sizin sanki pek bilginiz yok gibi. 1050,1050ti tavsiye etmiyorsunuz neye göre ? Ben şirkette 750ti kullanıyorum hala daha. Gayet de 1000 parçaya kadar olan bölümlerde yeterli. Bir quadro değil tabii ki de ama yapılan işlemlerde quadro kart gerektirecek kadar komplex değil. Solidworks ün düşük kartlar için bile bir ton özelliği mevcut isterseniz görüntüden ödün verip real performansta en dandik quadroya yaklaşabilrsiniz. 15 yıldır solidworks kullanan birisi olarak söylemek istiyorum Çok parçalı aşırı profesyonel işler yapmayacaksanız orta düzeyin bi tık üstü bir pc havada karada iş görür. Param var profesyonel iseniz iş istasyonu her zaman iyidir.

1650 yeterli gelmedi demişsiniz neye göre ne ile kıyaslıyorsunuz ?

Benim de algılayamadığım konu buydu aslında....

Çok parçalı aşırı profesyonel iş yapan birisi zaten parayı düşünmez sağlam istasyonu kurar. Zaten maddi olarak geri dönüşü çok büyük paralar oluyor.

Burada öneri isteyecek seviyede bir işi olana büyük meblağlara sistem toplatmak ne derece doğru olur bilemiyorum.

ben solidworks konusunda tecrübeli değilim. dün bende 1650 önerdim. burda bulunan bir arkadaş solidworks bilgisinden bahsederek workstation gpu'nun üstünlüğünü vurguladı. benchmarkları araştırdım. kanıtlarda bu başlık altında mevcut. benchmarklara göre göre workstation gpu üstün. sonra dahada fazla solidworks bilen diğer arkadaş (v2) geldi. oda 1650 nin doğru gpu olduğunu vurgulamaya başladı. birazdan v3 gelip solidworks yazılımcısıyım diyebilir :D ben bu durumu öteden gördüğüm için merak etme sağlam ata oynadım.

arkadaşım benim ona tavsiye ettiğim yada edeceğim onboard gpuların gücü zaten 750ti ayarında. intel'inki 750ti ayarında amd apu önersem dahada güçlü. alsın denesin ekran kartına para vermesin işine yeterse kullansın yetmesse ekran kartıda alsın diyorum.

https://www.solidworks.com/sw/support/benchmarks.htm

burdan kontrol edebilirsin. ben baktım. 2020 testlerine bak. intel 10100 işlemciyi seç. uhd 630 iç gpusu ile performansını bul. sonrada 750 ti ile kıyasla. arada atla deve farkı yok. hah amd apu önerirsem onunda 750ti ile atla deve farkı yok. yine bu kaynaktan inceleyebilirsin. apu v.b. işlemci alınca ne oluyor ekran kartına para vermiyorsun. ekran kartına para vermiyince işine gelirse ihtiyacın olursa ekran kartı alıyorsun ihtiyacın olmassa almıyorsun. bundan daha esnek bir çözüm var mı ?

ha sen direk 1650 yada 1050 mi alsın geçsin mi demek istiyorsun ? sen önerini söyle fiyatları kıyaslıyalım. hatta bilen arkadaş olarak konfigirasyonuda çıkar sun bir zahmet.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.