Pardus sistemini laptopumda 3. bir 10gb yer oluşturarak kurdum denedim ve hoşuma gitti , laptop işyerinin olduğu için evdeki bilgisayarıma kurmayı düşünerek , windowsdan o 10gb bölümü sildim ve partition magicle diger bolumumle birleştirdim hersey normaldi fakat windowsu yeniden başlattığımda grup loading stage 1.5 grup loading , please wait error 22 diye bir hata aldım windosumu açamıyorum , win xp cd si ile onarım ekranından fixmbr yaparak sorunu çözerim diye düşündüm fakat hdd mi göremediği için ekran gelmedi bende flashbelleğimi takıp tekrar denedim r tusuna basıp komut satırına düştüm fdisk /mbr , fixmbr komutlarını denedim fakat yine windowsum açılmadı aynı hata ekranı çıktı karşıma , c ve d kısmında çok önemli bilgilerim var bu durumu nasıl kurtarabilirim yardımcı olursanız sevinirim
( pardus ve xp cd elimde mevcut )
Çözümü buldum , 98 cdsi ile boot ederek komut satırına düştüm ve fdisk /mbr komutunu uyguladım windowsum artık açılıyor
Tebrik ederim... Yalnız söylemiş olmak için söylüyorum, XP cd'si ile de aynı şeyi yapabilirdin. Neyse, geçmiş olsun.
quote:
Orjinalden alıntı: tumra
Tebrik ederim... Yalnız söylemiş olmak için söylüyorum, XP cd'si ile de aynı şeyi yapabilirdin. Neyse, geçmiş olsun.
xp cdsi ilede defalarca denedim fakat R(onarıma) gecmek istediğimde sabit diskleri bulamıyorum diye uyarı verdi. 98 de uyarı vermedi , anlıyamadım ama neyse tesekkur ederim