Şimdi Ara

Parfüm nasıl kokar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu parfüm merakı başladı bende 1-2 tane parfüm aldım.
    Ya benim beklentim farklı, yada aldıklarım kötü.
    Şimdi sabah 9 çıkarken sıkıyorum ve 30 dkk yürüyüp işyerime ulaşıyorum ve parfümü çalıştığım yere ulaşınca zayıflıyor ve saat 12 gibi parfümü duymakta zorlanıyorum. üstümü kokladığımda duyabiliyorum ancak normal halde alamıyorum kokuyu, belkide normal dediğim gibi benim beklentim yanlış olabilir yanlışmı değilmi onu öğrenmek için yazdım. parfüm zara night pour homme 3.
    Parfüm nası kokar kaç saat gider ne kadar yayılır yazarsanız çok sevinirim.

• Her parfüm aynı olmaz. Genel olarak parfümü kokunun güzelliği, kalıcılığı ve silaj diğer değimle farkedilebilirliği olarak derecelendirmek mümkündür. Kimisi çok güzel kokar ama kalıcılığı azdır, kimisi kalıcılığı orta seviyedir ama silajı çok düşüktür. Kimiside hem uzun bir kalıcılık süresi vardır hemde yürüdüğün yolda arkanda buram buram kokun kalır, bulunduğun odadan çıksan bile parfümünün kokusu içeride kokmaya devam eder. Bu durum parfümden parfüme çok farkeder. Üstelik iyi kalıcı olsun diye çok pahalı parfüm alıp sonra yakınan bir çok kişi gördüm.

Linkte verdiğim parfümlerin Longevity (kalıcılık) ve Sillage (farkedilebilirliği) değerlerinin ne kadar birbirinden farklı olduğunu görebilirsin.

Mesela altta linkini verdiğim parfümü Sur le nil adlı parfümü çok severim, harika bir kokusu vardır. Yazın parfümler bende alerji yapabildiğinden sıcaklarda pek parfüm kullanamam ama o yaz sıcaklarında beni rahatlatan yegane parfümdür. Ancak gel gelelim kalıcılık ve silaj çok düşük. Sürekli tazelemek lazım. Gerçi yazlık parfümlerin geneli çiçek narenciye temelli olduğundan hafif kokular oluyor ve kalıcılıkları düşük oluyor. Gerçi aşağıda yazlık bir koku verdim. O bunun uç noktada istisnasıdır. Mesela Tom Ford lar genelde tabiri caizse hayvan gibi kokar ama Beau de jour güzel ama buram buram bağırmaz.
    www.fragrantica.com
    Un Jardin Sur Le Nil Hermès perfume - a fragrance for women and men 2005
    https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/Un-Jardin-Sur-Le-Nil-18.html

www.fragrantica.com
    Beau de Jour Tom Ford cologne - a new fragrance for men 2019
    https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Beau-de-Jour-52790.html

Aşağıdaki 2 parfümde en sevdiğim parfümlerden dir. Kalıcılık silaj ciddi anlamda yüksektir. Koku güzelliği göreceli olduğundan o konuya girmiyorum. Özellikle acqua di sale yazlık olmasına rağmen inanılmaz bir kalıcık ve silajı vardır. Dolaba koyduğum gömleğimi 1 hafta sonra aldığımda hafifte olsa kokusunu alabiliyorum.
    www.fragrantica.com
    Acqua di Sale Profumum Roma perfume - a fragrance for women and men 1996
    https://www.fragrantica.com/perfume/Profumum-Roma/Acqua-di-Sale-3886.html

www.fragrantica.com
    Hacivat Nishane perfume - a fragrance for women and men 2017
    https://www.fragrantica.com/perfume/Nishane/Hacivat-44174.html

Kısaca kalitesizliği bir kenara bırakırsak her parfümün kullanılan nota, esans vss. adına ne dersen farklı olduğundan kalıcılığı 1 saatte olabilir 1 hafta sonra dolaptan aldığın tşirtinde hala azda olsa kokabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 9 Ağustos 2020; 1:49:19 >

• Zara parfümler kalıcı olmuyo pek...
  • Parfümün silajına, esans oranına göre değişirde, Blind nose denen durum var, bir süre sonra burundaki reseptörler kokuya alışıyor ve ilk duyarlı halinde duyduğu gibi kokuyu duymuyor, burun körlüğü yani. Parfümün kalıcılığını etrafından gelen yorumlarla anlayabilirsin. Bir sor bakalım etrafın parfümün yayılımını hissediyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimmyCool1907 -- 27 Eylül 2020; 4:14:32 >
  • Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Zara parfümleri kalıcı olmaz!

Citrus narenciyeli parfümler 2 3 saat belirgin kokar kış aylarında kokuyu duymakta zorlanabilirsin

Odunsu, olds berbershop tarzı parfümler ise daha kalıcıdır ama her zevke hitap etmez

Birde kokunun karakteri vardır, linear düz giden parfümler, nota geçişlerini hissedebileceğin parfümler, notaları içiçe karışmiş parfümler vs gibi
  • Zara zaten kopya parfüm üretiyor ama oldukça başarısız ve sentetik kokuyor bana göre...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.