|
Park Sensörü Çalışıyor Ama Ses Gelmiyor
Park sensörleri, park etmeyi kolaylaştırmak için tasarlanmış kullanışlı özelliklerdir. Ancak bazen park sensörleri düzgün çalışmasına rağmen ses çıkarmaz. Bu durumda sorunu gidermek için birkaç adım uygulamalısın:
1. Ses Açma Tuşunu Kontrol Et
Bazı araçlarda, park sensörü sesini açmak veya kapatmak için özel bir tuş bulunur. Bu tuşu bul ve park sensörü sesinin açık olduğundan emin ol.
2. Sigortaları Kontrol Et
Park sensörü sesinin çalışmamasının nedeni atmış bir sigorta olabilir. Aracının sigorta kutusunu kontrol et ve park sensörleri için olan sigortanın sağlam olduğundan emin ol.
3. Sensörleri Temizle
Park sensörleri, kir veya birikinti ile kaplandığında düzgün çalışmayabilir. Sensörleri nemli bir bezle silerek temizle.
4. Hoparlörü Kontrol Et
Park sensörü sesi, genellikle bir hoparlörden gelir. Hoparlörün hasar görüp görmediğini veya bağlantısının kopup kopmadığını kontrol et.
5. Arıza Kodlarını Oku
Bazı araçlar, arızaları tespit etmek için hata kodları depolar. Aracının arıza kodlarını okumak için bir OBD2 tarayıcı kullanabilirsin. Park sensörü ile ilgili bir arıza kodu varsa, sorunun kaynağını belirlemeye yardımcı olacaktır.
6. Profesyonel Yardım Al
Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, profesyonel yardım alman gerekebilir. Bir oto elektrikçisi, park sensörü sistemini teşhis edip sorunu giderebilir.