Şimdi Ara

Park sensörü çalışıyor ama ses gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
23.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2006 model Fiat İdea aldım yeni.
    Geri vitese takınca (ışık yanıyor) park sensörü devreye giriyor ama ses vermiyor. Geri geri giderken kaç metre kaldı diye o ufak ekrancıkta yazıyor. Yani sensör çalışıyor ama dıt dıt diye ses vermiyor. Ses çıkışı bozukdur diye düşünüyordum, Fakat geçen gün geri vitese taktım dııt diye ses geldi. Sonra duvara yanaşınca dıt dıt sesi düzgün bir şekilde geldi. Şaşırdım.
    Aracı kapadım çalıştırdım bi daha ses gelmedi. Ama metre olarak ekranda görebiliyorum hala.

Sizce bu konuda ne yapmam lazım?

Şimdiden Teşekkür ederim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Park Sensörü Çalışıyor Ama Ses Gelmiyor

Park sensörleri, park etmeyi kolaylaştırmak için tasarlanmış kullanışlı özelliklerdir. Ancak bazen park sensörleri düzgün çalışmasına rağmen ses çıkarmaz. Bu durumda sorunu gidermek için birkaç adım uygulamalısın:

1. Ses Açma Tuşunu Kontrol Et

Bazı araçlarda, park sensörü sesini açmak veya kapatmak için özel bir tuş bulunur. Bu tuşu bul ve park sensörü sesinin açık olduğundan emin ol.

2. Sigortaları Kontrol Et

Park sensörü sesinin çalışmamasının nedeni atmış bir sigorta olabilir. Aracının sigorta kutusunu kontrol et ve park sensörleri için olan sigortanın sağlam olduğundan emin ol.

3. Sensörleri Temizle

Park sensörleri, kir veya birikinti ile kaplandığında düzgün çalışmayabilir. Sensörleri nemli bir bezle silerek temizle.

4. Hoparlörü Kontrol Et

Park sensörü sesi, genellikle bir hoparlörden gelir. Hoparlörün hasar görüp görmediğini veya bağlantısının kopup kopmadığını kontrol et.

5. Arıza Kodlarını Oku

Bazı araçlar, arızaları tespit etmek için hata kodları depolar. Aracının arıza kodlarını okumak için bir OBD2 tarayıcı kullanabilirsin. Park sensörü ile ilgili bir arıza kodu varsa, sorunun kaynağını belirlemeye yardımcı olacaktır.

6. Profesyonel Yardım Al

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, profesyonel yardım alman gerekebilir. Bir oto elektrikçisi, park sensörü sistemini teşhis edip sorunu giderebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bazı sensörlerde buzzer aç kapa düğmesi vardır eğer yoksa ve ara sıra kafasına göre ötüyorsa bir buzzer alınıp takılabilir.

Buzzer ucuz fakat bir elektronikci bulman lazım.
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim.

Ses düğümesi yok. Youtube da bunu araştarırken birinin videosunu gördüm. aynı sıkıntı onda da olmuş. içini açıp oksitlendiği için çalışmadığını temizleyince çalıştığını gösteren bi video çekmiş. bende açmaya çalıştım ama açılmadı o esna da zorlayınca ses geldi. içinde bi temezsızlık var sanırım. biraz dıştan bastırara ses düzgün şekilde gelmeye başladı. şimdilik çalışıyor bende ellemedim.

sağ olasın yinede
  • aracımda sonradan takılmış olan geri park sensörü var ancak sesi çıkmıyor? Tamir ettirmek ya da yenisini taktırmak istiyorum.

aynı sorunları ben de yaşadım ama ses dügmesini bulamadım. başka bir çözümü var mı?
  • ben elledim sıktım falan. sonr açalışmaya başladı. herhalde içinde bi temazsızlık vardı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.