< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Verdiğiniz örnek hem doğru hem yanlış.
Biyolojik bir sistem ile mekanik bir sistemi bir tutamayız. Mekanik bir parçada gözlemlenen değişim neden biyolojik bir unsur gibi günlerini veya haftalarını hatta aylarını alsın ? Arabanın sisteminde sentezlenmesi gereken proteinler mi var motorun düzenli uyması gereken bir uyku düzeni mi var ? veyahut bir şanzımanın eskisi gibi aktarma yapmamasının kaçırmasının sebebi kız arkadaşından ayrılması mı ? Kilo örneğinizi tam tersi çürütecek bir şeyde söyleyebilirim biyolojik olarak. Gün içinde başınız ağrıdı attınız bi parol 2 saat sonra falan baş ağrınız kesildi. Neden kesti çünkü ilaç anında etki etti. Şimdi siz parol kullanmadanda ağrınız kesilmezmiydi kesilirdi ama gün içinde ne yaptığınıza, ne yediğinize içtiğinize, güneşin altında çok kalmayarak veya soğukta tir tir titreyecek şekilde üşütmeyerek, televizyona telefona bilgisayara çok bakmayarak keserdiniz. Şimdi olan olduysa ben telefona bilgisayara televizyona çok baktım senelerce migren olma riskine kadar ulaştım diyelimki. Napıcam atıcam ağzıma bi parol ve iyileşicem kendime daha iyi bakıp tekrarlanmamasını sağlayacağım. Buda öyle işte enjektör temizleyicisini koyuyorsun olay çözülüyor anında |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 1 Ekim 2017; 4:50:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|