çok yararlı bir paylaşım aracıma park sensörünü kendim takmayı düşünüyordum bu konu yol gösterici olucak teşekkürler elinize emeğinize sağlık.
Sensörü kendileri monte edecek arkadaşlar tamponu delmeden önce deleceğiniz yerleri dikkatli belirleyin, tamponun arka kısmını mutlaka delmeden önce kontrol edin.
Transportera kendim taktım ve tamponun altıbda tamponun büyüklüğünde metal vardı, doğru yerleri belirleyene kadar anam ağlamıştı.
güzel ve faydalı bir çalışma olmuş
peki sensörlerin başarı oranı nedir.. benim bi arkadaşta bimde satılan park sensörü vardı genel olarak güzel ancak ufacık bi ot çimen olsun zeminde hatalı sonuçlar veriyodu
arkadaşlar focus 1 park sensörü taktım şasi -kablo bağlantısını nereye bağlayacağım bulamadım kaportaya değdiğince çalışmıyor arka lambalardaki kablolardan birine bağladığımda çalışıyor ama bu sefer de arka sis lambalarını yakınca park sensörü çalışmıyor ve bağlantı yaptığım taraftaki fren lambası hiç yanmıyor bu aletin - ucunu nereye bağlamalıyım yardım ederseniz sevinirim
park sensörüm geldi, ancak anlamadığım bir nokta var, sensörlerin üzerinde A-B-C-D yazıyor peki tampona takarken bu sıralama aracın arkasına durup tampona baktığımızda soldan sağa doğru hangi sıralama ile yapılacak. çünkü beyin üzerinde de A-B-C-D şeklinde takılış sırası mevcut.
Evet arkadaslar gecen park sensoru taktırdım arkaya sensorler 120 cm lık bır uzunlukda takıldı normalde 40 cm lık mesafe olması gerekırken takan kısı yanlıs hesaplamıs 120 yı4 e bölup 30 cm mesafe yapöıs tabı ıkıncı delıgı delınce farkedıyor ve soyle oluyor ıkı adet kosede var ortada kı ıkı tanenın arası 40 cm olması gerekırken 60 cm
yanı soyle O ----30-- O ------------60----------- O ---- 30---- O Baya guzel tasvır ettım
ARKADAŞLAR, RESİMLERDEN GÖRÜLECEĞİ ÜZERE BENİM HASSASİYETİMDE VE TİTİZLİĞİMDE LPG MONTAJI YAPACAK BİR USTA VAR İSE HAKİKATEN TİTİZ İSE BANA MESAJ veya MAİL İLE BİLDİRİRSENİZ(tnr.ydn@hotmail.com) SİZLERDE BANA YARDIMCI OLMUŞ OLURSUNUZ.
sayın abim belliki sen bu işte ustasın o halde sana bi sorum var bende senin gibi cenmax park sensörü aldım ve ww transporter aracıma takmak istiyorum yanlız bir sorunum var arka plastik tamponun arka kısmında demir aksam var ve dolayısıyla sensörün tam oturması için onlarıda delmem gerek peki bu kutunun içinden çıkan panç la onu delmem mümkünmü acaba yardımcı olursan sevinirim...
Arkadaşım park sensörü boyanabilir. Ancak Çok dikkatli olmalısın sakın gidipde oto boyacıya verip şunları aracın rengine boya deme. Birincisi dış plastik kılıfı iç kısımdan ayır. Park sensörleri titreşim esasına göre çalıştığı için sensörün dış plastiği ile iç gövdesini birbirinden ayırıp boyaman lazım. Araya boya dolarsa titreşim azalır ve verim alamayabilirsin. Ayrıca boyayı belli belirsiz yap toz gibi çok hafif olasun. İyi günler dilerim Taner Aydın
quote:
Orijinalden alıntı: muzo86
park sensörüm geldi, ancak anlamadığım bir nokta var, sensörlerin üzerinde A-B-C-D yazıyor peki tampona takarken bu sıralama aracın arkasına durup tampona baktığımızda soldan sağa doğru hangi sıralama ile yapılacak. çünkü beyin üzerinde de A-B-C-D şeklinde takılış sırası mevcut.
Genellikle A sol taraftır. Ancak sen sensörleri yerlerine takmadan önce daha doğrusu tırnaklarını tam oturtmadan önce sisteme akımı verip sol ve sağ tarafın doğruluğunu kontrol et. En son tırnakları yuvalara oturtursun. Kolaylıklar dilerim Taner Aydın
quote:
Orijinalden alıntı: Baxı
Evet arkadaslar gecen park sensoru taktırdım arkaya sensorler 120 cm lık bır uzunlukda takıldı normalde 40 cm lık mesafe olması gerekırken takan kısı yanlıs hesaplamıs 120 yı4 e bölup 30 cm mesafe yapöıs tabı ıkıncı delıgı delınce farkedıyor ve soyle oluyor ıkı adet kosede var ortada kı ıkı tanenın arası 40 cm olması gerekırken 60 cm
yanı soyle O ----30-- O ------------60----------- O ---- 30---- O Baya guzel tasvır ettım
Cok sorun olurmu ne dersınız ? ne yapayım
Sorun olup olmadığını anlamanın en kolay yolu aracın tam orta arka hizasına bir cisim koy ve geri geri gelmeye başla. Aracın bu cisme dayanmadan sensörler ikaz veriyorsa mesele yok. Şayet sensörler belli bir mesafe kadar yaklaşınca örneğin cisme 50 cm kala bu nesneyi algılamıyorsa işte o zaman problem var demektir. Ancak Bu saatden sonra yapacak bir şey de pek yok. Delikler delinmiş. Siz bu dediğim testi yapıp bir deneyin. Ben sorun olacağını pek zannetmiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: ft_fatalrhymer
güzel ve faydalı bir çalışma olmuş
peki sensörlerin başarı oranı nedir.. benim bi arkadaşta bimde satılan park sensörü vardı genel olarak güzel ancak ufacık bi ot çimen olsun zeminde hatalı sonuçlar veriyodu
Cenmax sensörün sapma oranı +- 1,2 cm dir. Oldukça kaliteli bir sensör. Ama fiyat biraz pahalı ben 2 yıldır kullanıyorum. Geri geri yanaşmayı gün içinde çok kullanıyorum ve şimdiye kadar hata vermedi.
Emeğine sağlık arkadaşım.
Tebrik ederi elinize sağlık çok faydalı paylaşım
forumdaki en güzel paylaşımlardan birisi,teşekkürler...
çok güzel paylaşım teşekkürler... park sensörü alacak arkadaşları uyarmak istiyorum zira ben önceki aracıma cyclone taktırmıştım hiç memnun kalmadım. çok geç uyarı veriyor dııt sesini aracı çarptıktan sonra duyarsanız şaşmayın. ayrıca bazen sebepsiz ötüyordu çok sinir bozucu idi. şimdiki golf marka aracım için cenmax almayı düşünüyorum. çünkü benimle beraber cyclone alan bir arkadaşım söküp cenmax aldı, cyclone'dan sonra cenmax gerçekten mükemmel çok hızlı ve doğru çalışıyor.
Çok ayrıntılı ve yararlı bir inceleme olmuş,teşekkürler.. Emeğinize sağlık
valla helal olsun on numara işcilik yapmışlar ,kimse böyle uğraşmaz
Çok yararlı bir konu olmuş,çok teşekkür ediyoruz,sağolun... Güzel paylaşım...