Şimdi Ara

PARKE ALTINA STRAFOR KÖPÜK YAPTIRMANIN FAYDASI VARMIDIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SA abiler parke yaptıracagım altına şilte seriyorlar ben ekstradan köpük yaptırmak istiyorum buda 160 tl ek ücrete tabi oluyor bunun bana faydası mı olur zararımı olur her kafadan ayrı ses cıkıyor ...

• Yapay Zekanın Yanıtı

PARKE ALTINA STRAFOR KÖPÜK YAPTIRMANIN FAYDALARI

Laminat veya parke döşemelerinizin altına strafor köpük döşetmek, bir dizi fayda sağlayabilir:

• Isı Yalıtımı: Strafor köpük, mükemmel bir ısı yalıtkanıdır. Parke altına döşenmesi, ısı kaybını azaltmaya yardımcı olur ve kış aylarında evinizi daha sıcak tutar.
    • Ses Yalıtımı: Strafor köpük aynı zamanda etkili bir ses yalıtım malzemesidir. Parke altına döşenmesi, ayak sesleri, titreşimler ve diğer gürültüleri azaltarak sessiz bir ortam yaratır.
    • Dengeleme: Parke altına strafor köpük döşemek, alt zeminin düzensizliğini dengeleyerek parkenin daha düzgün bir şekilde döşenmesini sağlar.
    • Nem Bariyeri: Strafor köpük, neme dayanıklıdır. Parke altına döşenmesi, nemin parkeye ulaşmasını engelleyerek şişme veya çürüme gibi sorunları önler.
    • Yumuşaklık: Strafor köpük, yumuşak bir malzemedir. Parke altına döşenmesi, daha yumuşak bir yürüme yüzeyi sağlar ve ayak yorgunluğunu azaltır.

Strafor Köpük Türleri

Parke altı için kullanılan strafor köpük iki ana türde mevcuttur:

• Ekstrüde Polistiren (XPS): Daha yüksek yoğunluklu ve daha pahalı olan XPS köpük, daha iyi ısı yalıtımı sağlar.
    • Genleştirilmiş Polistiren (EPS): Daha düşük yoğunluklu ve daha uygun fiyatlı olan EPS köpük, ses yalıtımı için daha iyi bir seçenektir.

Kurulum

Parke altı strafor köpük kurulumu nispeten kolaydır. Strafor panelleri, parke tahtalarının altına serilir ve genellikle bant veya tutkal kullanılarak sabitlenir. Profesyonel bir kurulumcu tutmak, doğru kurulumu ve optimum faydaları sağlamayı tavsiye edilir.

Diğer Alternatifler

Strafor köpüğe ek olarak, parke altı için diğer alternatifler şunları içerir:

• Mantar: Mantar, çevre dostu bir malzemedir ve mükemmel ısı ve ses yalıtımı sağlar.
    • Şilte: Şilte, daha yumuşak bir yürüme yüzeyi sunar ve bazı ses yalıtımı faydaları sağlar.
    • Nem Bariyeri: Nem bariyeri, özellikle nemli ortamlar için önemli olan nemi parke tahtalarından uzak tutar.

Parke altına hangi malzemenin en uygun olduğu, özel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Parke sert zemine yapılmalıdır eğer kalın köpük kullanırsan parken birleşim yerlerinden zorlanır, çok fark edeceğini sanmıyorum yani duvarda 10cm taş yünü kullanıyıruz ısı yalıtımı için anca karşılıyor sen oraya 2 mm yada 3 mm yapınca çok bir şey değişmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 50mm köpük üstüne şilte serdirdim duvar diplerinden bir 1.5 cm boşluk bıraktırdım inş düzgün bir şekilde saglıklı olmuştur ...
  • 50mm demek 5 cm, biraz fazla olmuş :)

• Pardon yanlış yazdım 5 mm yazacaktım 5mm artı şilte üstü parke
  • Strafor köpük değilde özel kopukleri var strafordan daha sert ısı yalıtımı icin mükemmel olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet ince ve sert döşemiyeceklerdi köpügü ısrarla döşettirdim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Strafor (Köpük) Üzeri Boyama
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Döşenmiş Parke altına söküp strafor dosenebilir mi acaba

• Yalıtım için hiçbir faydası olmaz sadece aşağıdakilere biraz daha az ayak sesi gider o kadar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.