Şimdi Ara

çatı şiltesi cam yünü kullanan var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çatı şiltesi cam yünü kullanan var mı. Cidden bir işe yarıyor mu. İllaki bir faydası olur da ciddiye almaya değer mi. Yokken 300 geliyordu yaptırdım 150 gelmeye başladı diyen var mı. Sorduğum yerler %50 faydası olur dedi ama adam mal satacak tâbi sallıyor.diye düşünüyorum.
    Yaptıran arkadaşlar sizde durum nedir

• Biz yaptırdık elbet faydası olabilir mekana göre ancak sihir yapmıyoruz hocam %50 olmaz o iş
  • Ne kadarlık bir fayda oldu. Fatura kaç TL geliyordu kaç lira gelmeye başladı.
  • Bizim evin çatılarında var ev sıcak oluyor ama ben yaptırmadım müteahhit koymuş.
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Ne güzel müteahhit miş. Arada ciddi fark oluyor mu acaba onu araştırıyorum. Şimdi 600 800 lira masraf edeceğiz 4 yıla kendini amorti ediyorsa hiç ugrasmayalim
  • Valla hocam dubleksleri bilirsiniz normalde beton yapmazlar beton kullanmışlar iyice araştırın derim bende o malzemenin adını yeni öğrendim
  • Ben evi alirken son kat alınırmi isinmaz felan dedi ailem arkadaşlarım felan. Cunku eski evim oyleydi o da son katti cati siltesi yoktu isinan hava yukari cikar mantigiyla tavandan ucup gidiyordu buz gibi beton emiyordu.

Ben ozellikle hep son kat daire isterim. Ustumde kimse olmayacak gece takir tukurdan uyuyamam.

Müteahhit ten iki kat şilte sermesini istedim. Sari izocam marka olanlardan. Mevzuata aykiri dedi sen dedim bi kat ser iskan alınınca ikinci katida serersin dedim anlaştık.

Su an catida iki kat cati siltesi serili.

Evim hiçte soguk degil isiyida korur.

Cati siltesinin faydasi olmasa yeni yapılan binalar için mevzuata eklenmezdi. İskan için kontrole geldiklerinde cati siltesi serili degilse iskan vermezler. Ha bi sekilde alındıysa bilmem.

Faydası varmi yokmu kesinlikle var. Kimse yok diyemez.
  • 5 yıl önce sıfır binada son kat daire aldım binada ilk oturanlardandım çatıda izocam cam yünü çatı şiltesi yoktu bina 3 kat orta kat alt daire ile aramda 2 derecelik fark oluşuyordu kömürlü kalorifer merkezi sistemde ve dedim ben ısınamıyorum petekleri büyütmek için araştırma yaparken şilte koy olmazsa petek koyarsın dediler şilte konuldu ve aradaki 2 derecelik fark kapandı bence çok faydası var. Şu an doğal gaz kullanıyoruz alt katla aramda geçen ay 20 tl fark vardı ben fazla ödedim siz hesap edin artık.
  • hocam benim evde en üst kat, herkes en üst kat ısınmaz filan diyordu.(ortakatta bazıları ev ısınmıyor diye söyleniyor şuan) çatı arasında cam yünü var. kombi yandıgında ev sıcacık oluyor ve ısıyı hemen kaybetmiyor. bence kesinlikle yaptır. pişman olmazsın. ha birde cosadan takip ediyorum. kombiyi kapattığımda ev öyle aniden soğumuyor. sıcaklık çok yavaş düşüyor.

bir artısı daha var, çatıda oluşan ufak tefek yagmur suyu kaçaklarınıda kompanse ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulkoc

5 yıl önce sıfır binada son kat daire aldım binada ilk oturanlardandım çatıda izocam cam yünü çatı şiltesi yoktu bina 3 kat orta kat alt daire ile aramda 2 derecelik fark oluşuyordu kömürlü kalorifer merkezi sistemde ve dedim ben ısınamıyorum petekleri büyütmek için araştırma yaparken şilte koy olmazsa petek koyarsın dediler şilte konuldu ve aradaki 2 derecelik fark kapandı bence çok faydası var. Şu an doğal gaz kullanıyoruz alt katla aramda geçen ay 20 tl fark vardı ben fazla ödedim siz hesap edin artık.
    Sen fazla mı ödedine.yani hiç bir işe yaramadı mı
  • S0N3R S kullanıcısına yanıt
    Öncesinde şu kadere metreküp yakıyordum şimdi bu kadar yakiyorum gibi bir veri var mı elinizde. Ben aslında onu arıyorum. İnternette hep subjektif yorumlar var. 10 cm lik şilte bana günde 1 metreküp kâr ettirir mi acaba. Şimdi en soğuk günlerde 7 metreküp ile ısınıyorum.
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    daha öncesinde forumda ev ısınmıyor diye konu acan bir arkadaş yazmış

"ODE marka 8cm 12m2 folyolu cam yünü alıp catıya serdim ve gerçekten farketti ilk kez 2 senedir evimde terledim serdikten sonra gerçekten en az %40 farketti

10 paket aldım ama 8 paketi yetti 2 paketini geri iade edicem

Teşekkür ederim aktuz degerli bilgilerin için "
    bakın 20 lira fark vardı diyorum çatı şiltesi olmasa o fark 100 lira olurdu.
  • öncelikle kiremit altında yağmuru engellemek için membran olacak yani çatıdan içeriye yağmur girmeyecek yoksa şilte yağmurdan dolayı deforme olur

çatı şiltesi işe yarıyor karasal bölgedeyseniz tip 400 den 2 kat serdirin.tip 350 de olabilir.ılıman bölgede 1 kat yeterlidir ama paraniz varsa çift kat ta olur.izmirde bile şilteli çatı şiltesiz çatı farkını hissediyorsunuz karasal bölgeleri düşünemiyorum bile
    işte bunu işi kendi yapan farkeder bende aynısını yapmıştım müteahhit koymamıştı ben kendi dairemin üstünü aynı şekilde 10 paketle örtmüştüm gerçi sonrasında müteahhitte koydu yapı denetimin zoruyla :)
    Valla öyleyse çok iyi bir kaç gündür ortalama sarfiyatımı hesaplıyorum. Şilteyi yapıp kıyaslayacağım ve buraya da ekleyeceğim bakalım dedikleri gibi mi yoksa biraz sallamasyon var mı.
    Valla öyleyse çok iyi bir kaç gündür ortalama sarfiyatımı hesaplıyorum. Şilteyi yapıp kıyaslayacağım ve buraya da ekleyeceğim bakalım dedikleri gibi mi yoksa biraz sallamasyon var mı.
    Ayrıca oda termostatı kullanıyorum. oda sicakligi 21 derecede Kazan sıcaklığı 55 derecede iken 45 dereceden daha az yakıyor çok ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 28 Aralık 2018; 22:48:31 >
    Sonuç ne hocam. Yaptınız mı? Faydası var mı?
    Sonuç ne hocam. Yaptınız mı? Faydası var mı?
  • çatı şiltesi cam yünü kullanan var mı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.