Şimdi Ara

CAM TAVAN SAĞLAM MIDIR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
11.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pejo, citroen, reno, ford, merso ve honda nın bazı modellerinde panoramik cam tavan var. görünüş olarak harika aracın içi ise çok ferah . gel gelelim bir kaza anında yada takla halinde durum ne olur. cam hemen patlarmı, güvenlik ve sağlamlığı acaba ne durumda dır bu komple cam tavanlarda...

• güzel soru ama daha öncede açılmıştı bu konu

http://forum.donanimhaber.com/m_28487278/tm.htm
  • Taklalı kazalarda metal tavanların bile fazla koruması yok hatta sıkıştırabilir bile sizi araca.O nedenle şiddetli bir kazada kurtulmanız tamamen şansa kalıyor bence kullandığınız araç dünyanın en güvenli arabası olsun ama bir noktaya kadar koruyabilir sizi. Bir kaç testte görmüştüm cam tavanlı araçlarda tavan ekstra güçlendiriliyor destekler konuluyormuş sağlamlığı için metal tavana göre daha fazla tehlike arz etmiyor deniliyordu.
  • kişisel fikrimi söyleyeyim. ben cam tavanlı araca binmem. ancak elimde mukavemet değerlerinin emsal olan diğer malzemelerle bir karşılaştırması yok. belki de yeni teknoloji camlar üretilmiştir. çok ta sağlamdırlar. bilemiyorum. ama nedense bana güvensizlik veriyor cam tavan. bunun markayla ilgisi de yok bence.
  • tam ortadan tepeye saksı düşerse tamam ama takla durumunda tavan isterse naylondan olsun farketmez önemli olan direklerin ve şasinin sağlamlığı
  • size söyle söyleyeyim panaromik tavan araca yaklaşık + 20 kilo ekliyor yani kullanılan malzeme gayet iyi sıkıntı yaratmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: buroz

size söyle söyleyeyim panaromik tavan araca yaklaşık + 20 kilo ekliyor yani kullanılan malzeme gayet iyi sıkıntı yaratmaz

cam sacdan ağırdır zaten sağlam olan ağır olacak diyede bi şey yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cam tavan güvenli mi?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim laguna 3'te var. Kullanım olarak çok güzel, içerisi çok ferah. Zaten cam tavan olmasa bile en azından sunroof olmazsa olmaz kriterim araba alırken. Güvenlik v.b açısından bir sıkıntı yaratacağını hiç sanmıyorum, güvenliğe en çok önem veren mercedes gibi markalar bile bunu modellerinde kullanıyorlar. Üreten damlar bu konuyu çok kere düşünüp araştırmıştır kesin...
    Diğer linkteki başlığa da baktım cam tavan normal saç tavandan daha sağlam diyenler var, ilginç..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 15 Mayıs 2011; 10:17:54 >
  • Unutulmamalıdır ki ülkemize mensup her vatandaş doğuştan Teknik Direktör, Hakim, Başbakan, Ekonomist ve Otomobil Uzmanı'dır.

Dolayısıyla cam tavan müthiş derecede güvensiz, alınmaz, binilmez, binene de adam denmez.

Hele bir de denize kıyısı olan şehirden cam tavanlı araba alırsan son sahibi olursun.

Tavan da boyalıysa kesin taklalıdır.

Fransız dökülür.
  • Güvenliğini bilmem ama saç tavana göre daha çok güneş ve ısı alıyor gibi geldi bana.
  • güçlendirilmiş camlar aracın tavan sacından çok daha kuvvetli.zaten tavanda aracı sac değil başka yapılar taşıyor,a sütununun dayanıklılığı çok çok daha önemli mesela.yani cam tavan fazlasıyla güvenilir ki zaten güvenlik şartlarını sağlamasa konmazdı.
  • bi takla at gittin gümbürtüye geçmiş olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eski Günler

quote:

Orijinalden alıntı: buroz

size söyle söyleyeyim panaromik tavan araca yaklaşık + 20 kilo ekliyor yani kullanılan malzeme gayet iyi sıkıntı yaratmaz

cam sacdan ağırdır zaten sağlam olan ağır olacak diyede bi şey yok.

o kadar alanda 20 kgden fazla fark ettirecek kadar değil.
  • bence önemli olan direklerdir. çünkü sac'ın mukavemetide cam'ın mukavemetide araç kaza yaptığında sağlam kalacak kadar güçlü olamaz.
    camın patlama durumu riskli olabilir benceki sacında eğildiğinde kesici olma özelliği var.

camın ekstra kötü tarafı aracı güneşte bırakırsanız araca binerken büyük bir sıcaklık hissetmenizgüneş direkt geldiği için bu sıkıntıyı yapıyor.
    ancak camı açtımmıydı oh. püfür püfür
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

bence önemli olan direklerdir. çünkü sac'ın mukavemetide cam'ın mukavemetide araç kaza yaptığında sağlam kalacak kadar güçlü olamaz.
    camın patlama durumu riskli olabilir benceki sacında eğildiğinde kesici olma özelliği var.

camın ekstra kötü tarafı aracı güneşte bırakırsanız araca binerken büyük bir sıcaklık hissetmenizgüneş direkt geldiği için bu sıkıntıyı yapıyor.

Sunroof lu araçlarda ki gibi güneşi tamamen kapatan pere yokmu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

bence önemli olan direklerdir. çünkü sac'ın mukavemetide cam'ın mukavemetide araç kaza yaptığında sağlam kalacak kadar güçlü olamaz.

Sunroof lu araçlarda ki gibi güneşi tamamen kapatan pere yokmu ?

bir tanıdığımın transporter'ında vardı. hiç dikkat etmedim.
    birde burada peugeot 307de gördüm. ondada yok gibi duruyordu. ya sistemi var ben farketmiyorum yada yok. bilmiyorum

• cam tavan sağlamdır ama tavan açık yolculuk ederken yukarıdan aracın üstüne birşey düşerse o zaman işiniz zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

cam tavan sağlamdır ama tavan açık yolculuk ederken yukarıdan aracın üstüne birşey düşerse o zaman işiniz zor.

onuda geçtim tavanı açmış giderken takla atarsanız o zaman işiniz zor.
  • sunrooflu araçda özellikle sıcak havalarda güneş beni rahatsız ediyor. Renkli cam güneşi kesmesine rahmen yine bi sıcaklık vuruyor üstüne
    onun haricinde havalandırma olarak kullanışlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: darktreys

quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

cam tavan sağlamdır ama tavan açık yolculuk ederken yukarıdan aracın üstüne birşey düşerse o zaman işiniz zor.

onuda geçtim tavanı açmış giderken takla atarsanız o zaman işiniz zor.

Hele birde kemer takılı değilse çok daha zor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.