Şimdi Ara

CAM TAVAN SAĞLAM MIDIR ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
11.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: darktreys

quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

cam tavan sağlamdır ama tavan açık yolculuk ederken yukarıdan aracın üstüne birşey düşerse o zaman işiniz zor.

onuda geçtim tavanı açmış giderken takla atarsanız o zaman işiniz zor.

Bir dakika ya, o Navara şimdi Polo GTI ile kafa kafaya mı gidiyor yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darktreys

quote:

cam tavan sağlamdır ama tavan açık yolculuk ederken yukarıdan aracın üstüne birşey düşerse o zaman işiniz zor.

onuda geçtim tavanı açmış giderken takla atarsanız o zaman işiniz zor.

cabrio araçla bile takla atınca model araçlarda bir çok güvenlik önlemi var sunroofta mı bir şey olacak iyice abartıldı bu konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

bence önemli olan direklerdir. çünkü sac'ın mukavemetide cam'ın mukavemetide araç kaza yaptığında sağlam kalacak kadar güçlü olamaz.
    camın patlama durumu riskli olabilir benceki sacında eğildiğinde kesici olma özelliği var.

camın ekstra kötü tarafı aracı güneşte bırakırsanız araca binerken büyük bir sıcaklık hissetmenizgüneş direkt geldiği için bu sıkıntıyı yapıyor.
    ancak camı açtımmıydı oh. püfür püfür

Sunroof lu araçlarda ki gibi güneşi tamamen kapatan pere yokmu ?

bir tanıdığımın transporter'ında vardı. hiç dikkat etmedim.
    birde burada peugeot 307de gördüm. ondada yok gibi duruyordu. ya sistemi var ben farketmiyorum yada yok. bilmiyorum

Arkadaşımın 307 cam tavanı tamamen kapatabilen bi sistem vardı, kol dayamanın oralarda biryerde düğmesi olması lazım.
    Yine aynı arkadaş bu araçla takla attı. Cam tavan takla anında ilk darbede yerinden çıkmış. Kazanın olduğu yere gittiğimde cam tavan araçtan ayrı bir şekilde yerde yatıyordu ve en ufak çatlağı bile yoktu. Zaten araç toplandıktan sonra da yerine takıldı.

• Cam tavanın en kötü yanı açıkken üstünüzden kuş sürüsünün geçiyor olmasıdır herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster
    Unutulmamalıdır ki ülkemize mensup her vatandaş doğuştan Teknik Direktör, Hakim, Başbakan, Ekonomist ve Otomobil Uzmanı'dır.

Dolayısıyla cam tavan müthiş derecede güvensiz, alınmaz, binilmez, binene de adam denmez.

Hele bir de denize kıyısı olan şehirden cam tavanlı araba alırsan son sahibi olursun.

Tavan da boyalıysa kesin taklalıdır.

Fransız dökülür.

Çok güzel açıkladınız :)
  • Cam tavan açıkken ya takla atarsa yolda giderken ya üstüne birşey düşerse diyen arkadaşlar sakın cabrio bir araca binmeyin mümkünse hiç bir motorlu taşıta binmeyin can sağlığınız için.
  • Yandan kaza durumunda yan camlar ne kadar tehlikeliyse,cam tavan da takla durumunda o kadar tehlikelidir.
    Hatta tavan camları yan camlardan daha dayanıklı ve sağlamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Cam tavan açıkken ya takla atarsa yolda giderken ya üstüne birşey düşerse diyen arkadaşlar sakın cabrio bir araca binmeyin mümkünse hiç bir motorlu taşıta binmeyin can sağlığınız için.

O cümleyi kuranlardan biri benim. Cam tavansız aracımla bi kerede takla atmışlığım var ve motorlu taşıtların her türlüsüne binmeye ve kullanmaya devam ediyorum. Donanımı beğenip kullanmak başka tehlikesinin farkında olmak başka şey. Daha bi kaç gün önce grande puntocuların forumunda bi arkadaş cam tavanının üstüne köprüden bi cisim attıklarını ve tavanın kapalı olması sayesinnde kurtulduğunu yazmış, ya o tavan açık olsaydı!!!
  • bizde peugeot 307sw vardi. cam tavan onda da vardi gunes ieinlatini %80 Kesiyordu ve istersek normal sunrooflardaki gibi perdewi vardi kapatabiliyirduk
  • quote:

quote:

Cam tavan açıkken ya takla atarsa yolda giderken ya üstüne birşey düşerse diyen arkadaşlar sakın cabrio bir araca binmeyin mümkünse hiç bir motorlu taşıta binmeyin can sağlığınız için.

O cümleyi kuranlardan biri benim. Cam tavansız aracımla bi kerede takla atmışlığım var ve motorlu taşıtların her türlüsüne binmeye ve kullanmaya devam ediyorum. Donanımı beğenip kullanmak başka tehlikesinin farkında olmak başka şey. Daha bi kaç gün önce grande puntocuların forumunda bi arkadaş cam tavanının üstüne köprüden bi cisim attıklarını ve tavanın kapalı olması sayesinnde kurtulduğunu yazmış, ya o tavan açık olsaydı!!!

Olacağı varsa oluyor olacak birşeyin önüne geçilemez istediğiniz kadar önlem alın. O köprünün altından geçerken köprüde yıkılabilirdi tamamen şans,kader. Birşeyi beğeniyorsanız istiyorsanız alın,yapın korkarak yaşanmaz ölümün nerden ne zaman geleceği belli olmaz.

• quote:

quote:

böyle bir düşüncemi olur ya ozaman yoldada yürümeyin ya yolda kafanıza saksı düşerse ?

• quote:

Orijinalden alıntı: UgurKRN

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

bence önemli olan direklerdir. çünkü sac'ın mukavemetide cam'ın mukavemetide araç kaza yaptığında sağlam kalacak kadar güçlü olamaz.
    camın patlama durumu riskli olabilir benceki sacında eğildiğinde kesici olma özelliği var.

camın ekstra kötü tarafı aracı güneşte bırakırsanız araca binerken büyük bir sıcaklık hissetmenizgüneş direkt geldiği için bu sıkıntıyı yapıyor.
    ancak camı açtımmıydı oh. püfür püfür

Sunroof lu araçlarda ki gibi güneşi tamamen kapatan pere yokmu ?

bir tanıdığımın transporter'ında vardı. hiç dikkat etmedim.
    birde burada peugeot 307de gördüm. ondada yok gibi duruyordu. ya sistemi var ben farketmiyorum yada yok. bilmiyorum

Arkadaşımın 307 cam tavanı tamamen kapatabilen bi sistem vardı, kol dayamanın oralarda biryerde düğmesi olması lazım.
    Yine aynı arkadaş bu araçla takla attı. Cam tavan takla anında ilk darbede yerinden çıkmış. Kazanın olduğu yere gittiğimde cam tavan araçtan ayrı bir şekilde yerde yatıyordu ve en ufak çatlağı bile yoktu. Zaten araç toplandıktan sonra da yerine takıldı.

arabayı yakalarsam bir bakayım bakalım. araba konusunda hiç çekinmem sahibini yakalarsam onada sorarım
    ama cam tavanın çıkması ilginç geldi bana. aslında iyi olmuş ama ne bileyim. üstünüz açık kalıyor tamamen bu durumda. Allah herkesi kazalardan korusun.

• quote:

quote:

quote:

Olacağı varsa oluyor olacak birşeyin önüne geçilemez istediğiniz kadar önlem alın. O köprünün altından geçerken köprüde yıkılabilirdi tamamen şans,kader. Birşeyi beğeniyorsanız istiyorsanız alın,yapın korkarak yaşanmaz ölümün nerden ne zaman geleceği belli olmaz.

Yazıştığımız konu cam tavanın güvenli olup olmadığı. Bende güvenlik zaaflarını yazıyorum. Benim yazdığım zaaflar yok diyebiliyorsanız o zaman size kendi düşüncemin doğruluğunu anlatmaya çalışabilirim. Ama ben açık tavandan manyağın birinin attığı nesne tarafından zarar görmekten bahsederken siz korkarak yaşanmaz derseniz buna bişey diyemem.

• gorunus olarak harıka ama saglamlık konusunda pek bılgım yok acıkcası bılen arkadaslar bızı de bılgılendırırse ıyı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Unutulmamalıdır ki ülkemize mensup her vatandaş doğuştan Teknik Direktör, Hakim, Başbakan, Ekonomist ve Otomobil Uzmanı'dır.

Dolayısıyla cam tavan müthiş derecede güvensiz, alınmaz, binilmez, binene de adam denmez.

Hele bir de denize kıyısı olan şehirden cam tavanlı araba alırsan son sahibi olursun.

Tavan da boyalıysa kesin taklalıdır.

Fransız dökülür.

son günlerde okuduğum en iyi yorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yazıştığımız konu cam tavanın güvenli olup olmadığı. Bende güvenlik zaaflarını yazıyorum. Benim yazdığım zaaflar yok diyebiliyorsanız o zaman size kendi düşüncemin doğruluğunu anlatmaya çalışabilirim. Ama ben açık tavandan manyağın birinin attığı nesne tarafından zarar görmekten bahsederken siz korkarak yaşanmaz derseniz buna bişey diyemem.

Zaafları var elbette cam tavanın ama bazı riskleri de almak gerekiyor bazı şeylerin tadına varabilmek için.

• sac tavan sağlam mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drsnrky

sac tavan sağlam mıdır?

Bir noktaya kadar. Aşşağıda ki gibi bir kaza başınıza gelirse saçta olsa cam da olsa kurtaramaz malesef.

CAM TAVAN SAĞLAM MIDIR ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drsnrky

sac tavan sağlam mıdır?

Sağlamdır tabii ki.

Bir arkadaşım kiremit testi yaptı, sorun yok.

Güvenle kullanabilirsiniz.

İyi forumlar...
  • Günümüzde Mercedes Volvo dahil araçların sacları eski otomobillere göre incedir.Çünkü sac güvenlikte zerre önem teşkil etmez.Hatta kalın olması aracın ağırlığını arttırır,verimliliği düşürür,kaza anında eylemsizliği arttırarak kazanın daha şiddetli olmasını sağlar.Sac 1 cm de olsa kaza anına kağıt gibi katlanır.Kaza da sizi tek koruyacak olan aracın çelik barlarıdır.Dolayısıyla tavandacamdan daha sağlam olmayan sacın olması ile camın olması arasında fark yoktur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.