Şimdi Ara

Demirdöküm Kalisto Kombi 'E' hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
16.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kombi petekleri ısıtıyor sorun yok.Ancak yaz konumuna getirdiğimde ekran "E" yazıyor.Musluğu açıyorum kombi su gönderiyor ama ısıtmıyor.
    Sebebi ne olabilir acaba?Servis çağırmadan yapabileceğim birşey var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Demirdöküm Kalisto Kombi "E" Hatası

Demirdöküm Kalisto kombilerinde görülen "E" hatası, bir arızayı veya sorunu gösterir. Bu hata kodu, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve aşağıdaki adımları izleyerek sorunun çözümüne yaklaşabilirsiniz:

• Kullanım kılavuzunu kontrol edin: Demirdöküm Kalisto kombi kullanım kılavuzunda, "E" hata kodunun olası nedenleri ve çözümleri yer alabilir.

• Cihazı yeniden başlatın: Bazı durumlarda, cihazınızı kapatıp yeniden başlatmak "E" hatasını giderebilir.

• Gaz vanasını kontrol edin: Gaz vanasının açık olduğundan emin olun. Eğer vanalar kapalıysa, kombiye gaz akışı sağlanamaz ve "E" hatası oluşabilir.

• Su basıncını kontrol edin: Kombideki su basıncı düşükse, "E" hatası alınabilir. Cihazın ön panelindeki su basınç göstergesini kontrol edin ve gerekirse basıncı 1,5-2 bar arasına getirin.

• Profesyonel yardım alın: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, bir Demirdöküm yetkili servisi veya kalifiye bir teknisyenden profesyonel yardım almanız önerilir.

"E" hata kodu, kombi sisteminde bir arıza olduğunu gösterir ve görmezden gelinmemelidir. Sorunu zamanında çözmek, daha ciddi sorunların önlenmesine yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • HOCAM E HATASI DİYE BİŞEY YOK KALİSTODA ZATEN KIŞ KONUMUNDA ISITIYOR DEMİŞSİN PEKİ YAZ KONUMUNA ALMA İHTİYACINI NEDEN DUYUYOSUN Kİ KIŞIN KIŞ KONUMUNDA MUSLUGU AÇTIGINDA ZATEN KULLANIM SUYUNU ISITMAYA BAŞLAYACAK KOMBİN.POTANSİYOMETREYİ SANIRIM YAZ KONUMUNA DEGİL FARKLI BİR KONUMA ÇEVİRİYOSUN.AMA DEDİGİM GİBİ SEN KIŞ KONUMUNDA KULLANMAYA DEVAM ET
  • Kız Konumunda petekler ısınıyor sıcak su vermiyor.Yani mesajfa hiçbir şekilde sıcak su alamadığımı anlatmaya çalıştım.

Sorunun çözümü şöyle oldu NTC Sensör (termostat) değişti sorun ortadan kalktı.Termostat arızalı olduğundan kombi sıcak su gönderdiğini zannediğ ateşleme yapmıyor.Bu parçayı değişince sorun ortadan kalkıyor.

Servis ücreti 30,parça fiyatı da 40 tl olarak demirdöküm servisi yaptı.Ama çok pahalı bence.Sökümü ve takımı kolay bir parça.Dışarıdan zaten kirlendiği görülebiliyor.Eli yatkın olanlar parçayı alıp takabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mocle

Kız Konumunda petekler ısınıyor sıcak su vermiyor.Yani mesajfa hiçbir şekilde sıcak su alamadığımı anlatmaya çalıştım.

Sorunun çözümü şöyle oldu NTC Sensör (termostat) değişti sorun ortadan kalktı.Termostat arızalı olduğundan kombi sıcak su gönderdiğini zannediğ ateşleme yapmıyor.Bu parçayı değişince sorun ortadan kalkıyor.

Servis ücreti 30,parça fiyatı da 40 tl olarak demirdöküm servisi yaptı.Ama çok pahalı bence.Sökümü ve takımı kolay bir parça.Dışarıdan zaten kirlendiği görülebiliyor.Eli yatkın olanlar parçayı alıp takabilirler.

hımm anlaşıldı dostum geçmiş olsun neyse ki halletmişin bu arada dedigin gibi e hatası demişsin.Bu zaten termostatın 100ün üzerinde bir sıcaklık okudugunu gösteriyor.ekranda sadece 99 a kadar oldugu için 100 gösteremiyor ve hesap makınelerindeki gibi e yazıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.