Arkadaslar selamlar. Basliktaki kombiden mevcut. Ev 120m2. 7 petek 1 havlupan mevcut ve petekler 7m . Hepsi acik. Oda termostati kullaniyorum. Ankara'da yasiyorum. Binada mantolama mevcut kombi mutfakta. Simdi sorum su. Kombi cok yakiyor gibi geliyor bana. Ev sicakligini 21 den 21.8 e getirmek icin farkli derecelerde denedim kombiyi. 55 derecede 1 saatte geldi ve 1.2 m3 yakti. 62 derecede 32 dakikada geldi 0.92 m3 yakti. 70 derecede 24 dakikada geldi ve 1.10 m3 yakti. Sizce de fazla degil mi? Eger fazlaysa nedeni ne olabilir? Bu arada evin 21.8 den 21 e dusmesi ve kombinin tekrar yanması 1 buçuk saati buluyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 19 Kasım 2020; 22:49:8 > |
Baymak Luna 5 yoğuşmasız kombi hakkında
-
-
Kombiyi 70 derecey ayarladım ot 21.0 olunca 21.8 e gelmesi 23.30 saniye surdu ve 1 m3 yaktı. Ilk 10 dakika 0.452m3, 13 dakikada 0.613m3, 15 dakikada 0.71m3 ve 23.30 dakikada 0.96m3 yaktı. -
Pompa kaçıncı kademeye ayarlı biliyor musunuz? Ek olarak, yeni aldığınız termostatı yerden 1.5 mt yükseğe ve direkt olarak sıcak-soğuğa maruz kalmayacak bir yere mi montaj yaptınız yoksa ayağı ile mi kullanıyorsunuz? Daha önce termostatımı pratik geldiği için tv sehpasında ayağı ile kullanmıştım, sonra yukarıda bahsettiğim şekilde montajını yaptım çok daha sağlıklı ölçüm yapmaya başladı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldies but goldies -- 20 Kasım 2020; 18:32:27 > -
Pompanın kaçıncı kademeye ayarlı olduğunu bilmiyorum. Öğrenmemin bir yolu var mıdır? Termostat olabileceği en iyi konumda hocam yerden tam 1.50 cm yukarda.
-
Hocam öğrenmek için kombinin kapağını açmak gerekli. Bir yolu da tesisatınızda termostatik vanalar varsa ve bunlar aç-kapa yaparken ses, titreşim yapıyorlarsa yine yüksek kademede çalışıyor denebilir. En garantili yol pompaya bakmak.
Kademe olayını şu nedenle sordum; termostatın aç ile kapa arasında tüketim rakamlarını yazdığınızda kombinin maksimum güç ile hareket ettiği görülüyor. Pompa kademesi maksimumda ise bunu bir kademe aşağı çekerek yaklaşık aynı sürede fakat ısı transferi için biraz daha alan bırakıp tüketimi bir miktar düşürerek set derecesine gelmesini sağlayabiliriz. Tabii bunun için tesisatınızın da izin vermesi gerekli. En yüksek kademede ise ve ancak böyle tüm petekler beslenebiliyorsa bir işe yaramaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldies but goldies -- 20 Kasım 2020; 19:36:26 > -
Hocam şu şekilde ayarı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 20 Kasım 2020; 19:44:28 > -
Sizin tek kademe hocam. Kusura bakmayın akşam akşam yordum. Bir yaninda kabartma 1 2 3 görülse de pompa üzerinde p1 75 w olarak tek kademe bilgisi var.
-
Yok hocam onemli degil. Yani simdi bu yuksek hizda mi calisiyor? Yoksa 1 kademe en dusukte mi?
-
Maksimum 75W a cikabilir ama yaklasik % 83 kapasitesi olan 62W ta surekli çalışıyor. 3 kademe uzerinden dusunursek 2.5 kademe gibi.
-
Hocam peki istatistiklerimi yazdim okumussunuz tesekkur ederim. Bu degerler vermis oldugum bilgiler isiginda normal mi? Forumda bakiyorum benimle ayni ev ve petek metrajinda olanlar var ve yazmis mesela 20 dakika calisti 60 da 0.50 tüketti falan. Bizde sikinti nerededir?
-
1. olarak petek metrajı. Kırma dökme olmadan ve maliyeti daha uygun seçenek yer de müsait ise peteklerin yanına ek yapmak. Sanırım seri bağlantı ile yapıyorlar. Forumda bunu yapan ve memnun olanlar var. Diger seçenek mevcut petekleri % 50 fazla kapasitesi olan tip 33 petekler ile degistirmek. Bu iki seçenek için de 10 m2 ye 1 metre tip 22, tip 33 olacaksa 10 m2 ye 0.7 metre hesabı ile petekleri buyutmeniz gerekli.
2. Olarak fransız balkon, surmeli sistem yada bunun gibi buyuk cam olan alanlarda varsa panjur yoksa kalin stor kullanmak.
Bunlar yatırım maliyeti belki biraz yuksek gelecek ama ertesi kış kendini amorti edecek yollar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldies but goldies -- 20 Kasım 2020; 20:50:11 > -
Teşekkürler bilgilendirme için.
-
Rica ederim. İş dönüp dolaşıp yalıtıma, petek metrajına ve eviniz müstakil degilse komşuların ısınma aliskanliklarina geliyor.
Benzer içerikler
- arçelik isı pompası yorumları
- eca proteus premix 24 kw (20.000 kcal) tam yoğuşmalı kombi yorumlar
- kombiyi sıcak suyunu kapatıp güneş enerjisini açmak
- bosch tr 24 rf kablosuz oda termostatı ayarı
- kömürlü kalorifer kazanı kaç derecede yanmalı
- en iyi kombi markası
- en iyi elektrikli şofben hangisi
- az yakan elektrikli ısıtıcı tavsiye
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X