Şimdi Ara

Viessman vitodens 100 ve oda termostatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar bende viessmann vitodens 100 yoğuşmalı kombi var.Oda termostatı almak istiyorum fakat servis bana 292TL koblolu ve 85TL montaj ücreti çekti.Viessmanın kablolu termostatı için.Servis birde diyorki başka marka oda termostatı alırsan kombi garanti dışı kalır.(1 yıl daha garantim var.)Böyle birşey olabilir mi ? oda termostatı kombiye zarar verebilir mi ?

benim almak istediğim oda termostatı : İn-therm mrl - 300 - RF bunu alıp kullanmak istiyorum sıkıntı yaratırmı ?

• tuning79 kullanıcısına yanıt
    Selam,

Garanti konusu muamma, ECA'ya sorulduğunda başka oda termostatı cihazı garanti dışı bırakmaz tarzında cevap geldi muhtemelen servislerin dayatmasıdır, en kötü ihtimal kombi de arıza meydana gelirse servis gelmeden oda termostatını sökersin. Kombinizin kitapçığı duruyorsa hangi durumlarda cihaz garanti dışı kalır yazması gerekiyor oradan da kontrol edebilirsiniz.
  • Teşekkürler,
    Karanti konusunda kitapçıkta açıkça oda termostatından bahsetmemiş,sadece şöyle bir ibare var "orijinal olmayan parça kullanımı cihazı garanti dışı bırakır" yazıyor.Hatta tam metin aşağıdaki gibi :)

Garanti Şartları

Cihazlarımızın garanti süresi 2 yıldır.

Yetkili olmayan kişiler tarafından onarım, bakım ve müdahale yapılması ya da Viessmann orijinal parça kullanılmaması durumunda cihazlar garanti kapsamı dışında değerlendirilir.Garanti ile ilgili kullanıcıların dikkat etmesi gereken konular

- Garanti belgesi ile birlikte faturanın bir kopyasını veya fotokopisini saklayınız.

- Ürününüzü işletme ve kullanma kılavuzuna göre kullanınız.

- Arıza sözkonusu olduğunda satıcı firmayı / servisinizi arayınız.

Garanti kapsamı dışındaki haller

- Tüketiciye teslimden sonra nakliyeden kaynaklanan hasarlar,

- Harici etkiler (çarpma, kırma, çizme, donma vb.etkenlerden oluþan hasar ve arızalar, kimyasal elektro-kimyasal ve elektriksel etkiler),

- Tesisatın hatalı yapılmasından doğan hasar ve arızalar,

- Kazan sıcak iken soğuk su verilmesi veya susuz çalıştırılması,

- Hatalı baca kullanılması,

- Uygun olmayan yakıt kullanılması,

- Tesisatta kimyasal madde (antifiriz vb.) kullanılması.

Aslında bu model oda termostatı veya farklı model kullanan arkadaş varsa bir fikir alıp bende kullanmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuning79 -- 9 Kasım 2015; 23:34:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.