selamlar arkadaşlar astra sedanımın tavanını parlak folyo kaplatmayı düşünüyorum.araba beyaz iyi olur gibi geliyor. bunu sanayide mi taktırmalıyım(120 tl) kendim yapabilir miyim(sahibinden 20 tl)...
Kapalı alanınız yoksa sanayide yaptırın. Bide folyoyu yapıştırırken sıcak hava tabancası kullanmanız gerekebilir hava kabarcıklarını çıkarmak için onun için de folyo uyguladığınız yerin yakınlarında elektrik prizi olması lazım.
Ruhsata "çift renk" ibaresi gerekiyor.
ben de yapacağım aracıma haftaiçi harika duruyor beyaz araçlar da hele de parlak olunca cam tavan havası veriyor resmen
ayrıca ruhsata işletmelisin.. 120 tl de çok fazla kendin bile yapabilirsin bir ısı tabancasıyla
quote:
Orijinalden alıntı: panda34
Kapalı alanınız yoksa sanayide yaptırın. Bide folyoyu yapıştırırken sıcak hava tabancası kullanmanız gerekebilir hava kabarcıklarını çıkarmak için onun için de folyo uyguladığınız yerin yakınlarında elektrik prizi olması lazım.
teşekkürler hava tabancası yerine güçlü bir saç kurutma makinesi kullanırım diye düşünüyorum aynı sonucu alır mıyım?
quote:
Orijinalden alıntı: Panthér
o zaten en büyük sıkıntı
quote:
Orijinalden alıntı: bozkurt58
ben de yapacağım aracıma haftaiçi harika duruyor beyaz araçlar da hele de parlak olunca cam tavan havası veriyor resmen
ayrıca ruhsata işletmelisin.. 120 tl de çok fazla kendin bile yapabilirsin bir ısı tabancasıyla
bide cam filmiyle bütünleşince arabanın havası değişiyor resmen. kendim deniyecem bakalım nasıl sonuç alacaz fotoları atarım
ben söyleyeyim,mundar olacak kaplama,o kadar şey yaptım ama bu iş ustalık istiyor
quote:
Orijinalden alıntı: freeman6161
ben söyleyeyim,mundar olacak kaplama,o kadar şey yaptım ama bu iş ustalık istiyor
bir deneyelim bakalım en fazla 20 lira çöpe gider. direk gidip kaplamacının kucağına oturmaktan iyidir diye düşünüyorum
quote:
Gerekmez öyle bişey, cam tavanlı araçlarda çift renk yazmıyo ruhsatta, aynısı olur.
quote:
quote:
Gerekmez öyle bişey, cam tavanlı araçlarda çift renk yazmıyo ruhsatta, aynısı olur.
Şimdi insanları yanlış yönlendirmeyelim. Araç üzerine ufacık sticker yapıştırmak bile yasak. Tip bir polise denk gelirseniz basar cezayı sizde ağlayıp yalvarırsınız ne olur abi yazma cam tavan bu diye
quote:
quote:
ben gerekir diye biliyorum. yanlış bilmiyorsam 150 tl gibi bi işletme maliyeti var??
quote:
quote:
Kontrolde aracın içinden tavana bakan polis memuruna hiç denk gelmediniz veya İstanbul'da oturmuyorsunuz herhalde.
Cam tavan isterse ön kaputtan başlasın serbesttir ama siyah folyo yasaktır. Pek ceza kesilmemesi yasak olmadığı anlamına gelmez.
quote:
quote:
Malesef yanlış biliyorsun. Cam tavanlı araçlarda çift renk ibaresi zorunlu değil. Adı üzerinde "cam tavan"...
Diğer durum tavanın folyo ile kaplanarak renk değişikliğine uğraması...
Polis bu duruma genel olarak müsade etmiyor ve ceza kesiyor. Bunun sonucunda, ya kaplama sökülüyor yada araç muayeneye götürülerek tavan rengi ruhsata işleniyor. Bu durumu yaşayan ve muayene ile çift renk yazdırmak zorunda kalan arkaşlarımız var.
"Gerekmez öyle bişey" yazmadan önce biraz araştırmaya gireseniz daha gerçekçi ve doğru yorum olacaktır.
Benim bildiğim ruhsatta araçta baskın olan renk yazar ama öyle kıl polisler varsa, ruhsata işletin tabi.
quote:
Benim bildiğim ruhsatta araçta baskın olan renk yazar ama öyle kıl polisler varsa, ruhsata işletin tabi.
onun belli bi yüzdesi var benm bildiğim(sayı net bilmiyorum sallamayım) onu geçerse işletmek gerekir ve tavan komple renk değişirse sayı aşarız diye biliyorum????
quote:
Orijinalden alıntı: enesaydn
quote:
bir deneyelim bakalım en fazla 20 lira çöpe gider. direk gidip kaplamacının kucağına oturmaktan iyidir diye düşünüyorum
denedin mi dostum
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: enesaydn
quote:
denedin mi dostum
yok paşa daha fırsat olmadı
Hocam ruhsata işlettirme olayı da var. Dene ve ss at sonuçları merak ediyorum. Kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: KibarAyı
Hocam ruhsata işlettirme olayı da var. Dene ve ss at sonuçları merak ediyorum. Kolay gelsin
tamam teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme