Şimdi Ara

pasaport??!?!??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bi pasaport tahminen ne kadar sürede çıkar ve çıkarmak için gereken prosedürler nelerdir anlatırsanız çok güzel olur??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yoğun sezonda değilse, bir hafta içinde adresine gönderilir.
  • beyler foto olarak 50x60 yazilmis epasaportta fakat bende ki biyolar 50x50 bisiy olur mu yoksa yeni mi cektirmem lazim. 1 de randevu var.
  • https://epasaport.egm.gov.tr/basvuru/belgeler.aspx

başvuru yapıldıktan sonra ptt kargo ile 3-4 gün içinde adresinize ulaşır.
  • bankaya yatıracağın harç belgesi
    kimlik fotokopisi
    2 adet biyometrik foto

1 hafta içinde elinde olur
  • Öğrenci olan arkadaşlar kesinlikle okuldan yazı alsın harç filan ödemeden 75 lira pasaport cüzdan bedelini ödeyip alabilir pasaportlarını.
  • beyler bu 1 hafta dedi de memur sizde 3 4 gun diyorsunuz 1 hafta dedigi icin tekridag adresi verdim. cuma felan gitmez umarim. haftaya kesin tekirdagdayim da.cuma biraz zor. ayrica evde bulamazsa ptt gorevlisi anneye veya babaya veriyor mu. vermiyorsa ne yapiyor onda mi kaliyor 1-2 gun daha. aydinlatirsaniz sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren Keleş

ankara da aldım. ilk önce e pasaporttan randevu aldım. yeşil pasaport alacağımdan aile ferdi yanımda geldi. sıra numarası aldım. sıram gelince kimlik fotokopisi ve pasaport harç bedelinin(75 tl) ödendiğine dair belgeyi verdim. ardından parmak izi aldılar. 4+2+4 şeklinde ve bütün parmakları tek tek. bunları aldıktan sonra yan tarafta başka bir memurun yanına gittik. orada öğrenci belgemi ve ailemin yeşil pasaport alma hakkı olduğuna dair belgeyi getirdik.öğrenci belgemde mühür ve imza attırmayı unutmuştum . belgem geçerli degildi. orada başka bir belge çıkarıp aileme imzalattılar. bir nevi kefil tarzı bişeydi sanırım. öğrenci olduğum için sigorta kaydım var mı yok mu diye kontrol ettiler. (bir yerde çalışıyor olsaydım alamazmışım).
    yaklaşık 1 hafta içinde evime kargo ile yolladılar.

edit: biyometrik resim de lazım. kaç taneydi şimdi hatırlamıyorum.

Dostum şimdi bu yeşil pasaport nasıl oluyo? Almaya nasıl hakkın oluyo onu da anlatabilirsen?

• quote:

Orijinalden alıntı: Broken Wings

Öğrenci olan arkadaşlar kesinlikle okuldan yazı alsın harç filan ödemeden 75 lira pasaport cüzdan bedelini ödeyip alabilir pasaportlarını.

Öğrencilikle alakası yok bildiğim kadarıyla durumun sadece yeşil pasaporta özgü bir durum bu harçlardan muaf olunuyor ve 5 yıllık veriliyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nefretcan

quote:

ankara da aldım. ilk önce e pasaporttan randevu aldım. yeşil pasaport alacağımdan aile ferdi yanımda geldi. sıra numarası aldım. sıram gelince kimlik fotokopisi ve pasaport harç bedelinin(75 tl) ödendiğine dair belgeyi verdim. ardından parmak izi aldılar. 4+2+4 şeklinde ve bütün parmakları tek tek. bunları aldıktan sonra yan tarafta başka bir memurun yanına gittik. orada öğrenci belgemi ve ailemin yeşil pasaport alma hakkı olduğuna dair belgeyi getirdik.öğrenci belgemde mühür ve imza attırmayı unutmuştum . belgem geçerli degildi. orada başka bir belge çıkarıp aileme imzalattılar. bir nevi kefil tarzı bişeydi sanırım. öğrenci olduğum için sigorta kaydım var mı yok mu diye kontrol ettiler. (bir yerde çalışıyor olsaydım alamazmışım).
    yaklaşık 1 hafta içinde evime kargo ile yolladılar.

edit: biyometrik resim de lazım. kaç taneydi şimdi hatırlamıyorum.

Dostum şimdi bu yeşil pasaport nasıl oluyo? Almaya nasıl hakkın oluyo onu da anlatabilirsen?

http://pasaport.iem.gov.tr/?page_id=2863

buradan ayrıntılarına bakabilirsin

Eyvallah hocam sağol

• Nasıl oldu bilmiyorum ama ben başvurduğumun aynı günü ptt den mesaj geldi, 2. gün sonra ise elime ulaştı..
  • Temmuz sonuna dogru almayi dusunler bence simdiden pasaport icin basvursun bayram ve yurt disi cikislarinolacagindan ismler uzun surecektir

• başvurumdan 2 gün sonra elime geçti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.