Şimdi Ara

PASAPORT KAYDI-SİLİNMESİ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
18.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    geçen sene iphone 4 telefonum çalınmıştı. bu sene 2 gün önce bulundu. telefonum pasaporta kayıtlı ve geveyliydi yani çalışır durumdaydı. telefon bulundugundan beri 2 gündür kullanıyrum ama telefonun kayıdı silinmiş çalışmıyor birden bire böyle silinmesi nedir acaba. yardımcı olabilirseniz sewnirim..
  • kardeş bulunduguna sukret sen kaydınıda biraz arastır neden kapanmış? klonlanmışmı, eksik evrakmı,ilk kayıt ettıren kayıdı dusurmusmu bunu bilemedikten sonra net bir cevap vermek zor.
  • Arkadaşlar var olan pasaport kaydını nasıl sildirebiliriz? ( Not kaydı kimin yaptığı bilinmiyor).
  • kendi uzerime kaydettigim bir cihaz var bunun kaydini sildirmek istiyorum , sildirdikten sonra yurtdisina cikip donmek kaydiyla yeni kayit yapabilirmiyim ? 2 senem dolmadi tesekkurler ilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: PolatA

kendi uzerime kaydettigim bir cihaz var bunun kaydini sildirmek istiyorum , sildirdikten sonra yurtdisina cikip donmek kaydiyla yeni kayit yapabilirmiyim ? 2 senem dolmadi tesekkurler ilginize

arızalandı yada kayboldu diyerek sildirebilirsin ve yeniden kayıtta yaptırabilirsin, ancak daha önce kaydettirdiğin telefon kapanır kullanamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_mercure

quote:

kendi uzerime kaydettigim bir cihaz var bunun kaydini sildirmek istiyorum , sildirdikten sonra yurtdisina cikip donmek kaydiyla yeni kayit yapabilirmiyim ? 2 senem dolmadi tesekkurler ilginize

arızalandı yada kayboldu diyerek sildirebilirsin ve yeniden kayıtta yaptırabilirsin, ancak daha önce kaydettirdiğin telefon kapanır kullanamazsın

cok tesekkur
  • quote:

quote:

bugun btk ile konustuk kayit silme gibi bir islem yapamiyoruz dediler cihaz kayboldu dedigimde , ne yapmam gerekli bilgisi olan ?
  • quote:

quote:

quote:

bugun btk ile konustuk kayit silme gibi bir islem yapamiyoruz dediler cihaz kayboldu dedigimde , ne yapmam gerekli bilgisi olan ?

bence yanlış bir yönlendirme var, siz herhangi bir operatöre, tercihen kayıt yaptırdığınız operatöre giderek kayıt evraklarınızla birlikte sildirin. Onlar yardımcı olur

• arkadaşlar ben geçen yaz 1 htc one x aldım ve malesef kaçak aldım aldıgım adam cihazın kayıtlı oldugunu ve kapanmayacağını söyledi. fakat 6 ay sorna tel kapandı aldıgım adamda kayıplara karıştı şimdi bir pasaport buldum kayıt ettireceğim ama önce btk yı aradım bilgi almak için , bana söyledikleri önceki başvuru sahibini bulup kaydı iptal ettirmeniz gerekiyor aksi takdirde telefona hiçbir işlem yapamazsınız dendi. Ama bana pek mantıklı gelmedi iptal edilen kaydı geri çekmenin mantıgı nedir. aynı durumu yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
  • Almanya'dan 1 yıl evvel eşimle turkıye'ye 2 telefon getirip kayıt etmiştik birini kırdım diğeri kayboldu şimdi gidip bayii ye pasaportumla kaydı sil diyebilir miyim ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için önemli arkadaşlar cevap verecek varmı

• Merhaba Arkadaşlar,
    Forumdan aldığım 4s im malum nedenden ötürü 2 ay önce kayıtdışı duruma düşüp kapanmıştı. Bununla ilgili Forumda tekrar dan nasıl açılacağına dair net bir bilgi yok.

Benim nasıl açtırdığıma gelecek olursak,

- İlk önce Yurtdışına çıkılmış bir pasaport bulmak ve ülkeye giriş tarihinin 1 ayı geçmemiş olması gerekiyor.
    - Ondan sonra Pasaport sahibi kişinin Tc. No. suyla beraber Vergi Dairesine İmei No. yu verip 115 TL yatırıyorsunuz. Pasaport sahibinin vergi dairesine gelmesine gerek yok.
    - Daha sonra Pasaport sahibinin e devlet ine girip gerekli bilgileri girip işlemi sonlandırıyorsunuz.
    - Bu işlemleri bitirdikten sonra 10-15 dk sonra BTK nın sitesinde İmei No sorgulattığınızda e devlet üzerinden kaydı alınan ve kontrol aşamasında gibi bi yazı çıkıyor.
    - Peki telefonum hemen açılmışmıdır? Tabiki hayır. Telefonunuz 24 saat sonra kullanıma açılacaktır.

Bu işlemi bizzat ben yaptım her aşamasını. Kaydı sildirmeniz gerekir veya bu tel artık çöp oldu gibi söylemleri dikkate almayın hepsi siz den 3-5 kuruş fazla koparmaya çalışıyorlar. En kötüsüde BTK ve Turkcell dekiler de bu işin doğrusu nedir bilmiyolar..

Not: Ben bankadan ödemelere güvenemiyorum. Çok sorun yaşayanlar oldu. Bi zahmet vergi dairesine gidip yatırın.

Umarım yardımcı olmuşumdur
    Herkese kolaylıklar dilerim

• Ya arkadaşlar bendede aynı sıkıntı var.pasaport sahibi kim bilmiyorum.Pasaport sahıbıne ihtiyaç duymadan telefonumu pasaporttan sildirebilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: samços

Merhaba Arkadaşlar,
    Forumdan aldığım 4s im malum nedenden ötürü 2 ay önce kayıtdışı duruma düşüp kapanmıştı. Bununla ilgili Forumda tekrar dan nasıl açılacağına dair net bir bilgi yok.

Benim nasıl açtırdığıma gelecek olursak,

- İlk önce Yurtdışına çıkılmış bir pasaport bulmak ve ülkeye giriş tarihinin 1 ayı geçmemiş olması gerekiyor.
    - Ondan sonra Pasaport sahibi kişinin Tc. No. suyla beraber Vergi Dairesine İmei No. yu verip 115 TL yatırıyorsunuz. Pasaport sahibinin vergi dairesine gelmesine gerek yok.
    - Daha sonra Pasaport sahibinin e devlet ine girip gerekli bilgileri girip işlemi sonlandırıyorsunuz.
    - Bu işlemleri bitirdikten sonra 10-15 dk sonra BTK nın sitesinde İmei No sorgulattığınızda e devlet üzerinden kaydı alınan ve kontrol aşamasında gibi bi yazı çıkıyor.
    - Peki telefonum hemen açılmışmıdır? Tabiki hayır. Telefonunuz 24 saat sonra kullanıma açılacaktır.

Bu işlemi bizzat ben yaptım her aşamasını. Kaydı sildirmeniz gerekir veya bu tel artık çöp oldu gibi söylemleri dikkate almayın hepsi siz den 3-5 kuruş fazla koparmaya çalışıyorlar. En kötüsüde BTK ve Turkcell dekiler de bu işin doğrusu nedir bilmiyolar..

Not: Ben bankadan ödemelere güvenemiyorum. Çok sorun yaşayanlar oldu. Bi zahmet vergi dairesine gidip yatırın.

Umarım yardımcı olmuşumdur
    Herkese kolaylıklar dilerim

Yani bu mesaj geldikten sonra baska bir pasaport bulup kendimi kayıt ettirebiliyoruz. Herhangi bir silme işlemine vs gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Dogubey41

Almanya'dan 1 yıl evvel eşimle turkıye'ye 2 telefon getirip kayıt etmiştik birini kırdım diğeri kayboldu şimdi gidip bayii ye pasaportumla kaydı sil diyebilir miyim ..

hocam o şekilde sildirme olmaz die biliyorum kalıcı kayıtlar için. ancak 2 yıl dolmadan 1 cihaz daha kaydettirebilirsiniz. aradan 1 yıl geçtiyse tabi.
    bu durumda ilk kayıt düşer.

* diğer arkadaşlar için diyorum -6 aylık kaydı düşenler- kaydı sildirmeleri gerekiyor die biliyorum.
  • arkadaşlar kayıtları e-devlet üzerinden yaptığınızda eski pasaport kaydını silmenize gerek yoktur.

ama bunu bir telefon bayisi üzerinden yapmak istediğinizde ilk önce bayinin bu kaydın silinmesi için başvuru yapması gerekmektedir

irtibat 444 9 777
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihhilmi

arkadaşlar kayıtları e-devlet üzerinden yaptığınızda eski pasaport kaydını silmenize gerek yoktur.

ama bunu bir telefon bayisi üzerinden yapmak istediğinizde ilk önce bayinin bu kaydın silinmesi için başvuru yapması gerekmektedir

irtibat 444 9 777

bu dediginiz sadece eskiden kaydi yapilmis ama sonradan bu kaydi dusmus telefonlar icinmi yoksa,onceden kaydi yapilmis ve bu kaydi devam eden telefonlar icin de gecerlimi acaba?

tesekurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: theduayen

quote:

arkadaşlar kayıtları e-devlet üzerinden yaptığınızda eski pasaport kaydını silmenize gerek yoktur.

irtibat 444 9 777

bu dediginiz sadece eskiden kaydi yapilmis ama sonradan bu kaydi dusmus telefonlar icinmi yoksa,onceden kaydi yapilmis ve bu kaydi devam eden telefonlar icin de gecerlimi acaba?

tesekurler

benim su an telefoncular tarafindan yapilmis gecici kaydim bulunmakta. yarin arkadasin pasaportu uzerine gidip e devlet sifresi alip gecici kayitta gozuken telefonda deneyecegim. insallah olur. cunku kaydim dustugunde pasaport harci yatirdim ve telefoncu kaydi yeniledi kaldim ortada. silemiyorda kaydi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: s60_doctor

quote:

quote:

irtibat 444 9 777

tesekurler

benim su an telefoncular tarafindan yapilmis gecici kaydim bulunmakta. yarin arkadasin pasaportu uzerine gidip e devlet sifresi alip gecici kayitta gozuken telefonda deneyecegim. insallah olur. cunku kaydim dustugunde pasaport harci yatirdim ve telefoncu kaydi yeniledi kaldim ortada. silemiyorda kaydi.

deneme sonuclarınızı paylasırsanız sevınırım bende kayıt ettıren kısıye ulasamıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: s60_doctor

quote:

quote:

irtibat 444 9 777

tesekurler

deneme sonuclarınızı paylasırsanız sevınırım bende kayıt ettıren kısıye ulasamıyorum.

Sonuc olumsuz. E devletten kaydettirmeye calisinca bu cihaz uzerinde mevcut bir kayit bulunuyor diyo. Kayit gunumuz sartlarinda hicbir sekilde silinemiyor. Timlere de ugradim, btk yi da aradim, aldigim telefoncuya da sordum sonuc olumsuz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.