Şimdi Ara

PASAPORT KAYDI-SİLİNMESİ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
18.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 1aydır saçma sapan bi sorunla uğraşıyorum sonunda sormaya karar verdim. Forumun 2.el bölümünden sıfır abdden gelmiş bi ip4 aldım. Simkilitli olarak almıştım fakat şansıma 4.1 ve 1.59.00 çıkınca kullanmaya başladım hemen.

Satan arkadaş saolsun pasaport kaydını da yaptırmıştı. Daha sonra yaklaşık bi ay önce bilgi teknolojileri kurumundan mesaj geldi telefonunuz kayıtsızdır ve bir hafta içinde kapanacaktır diye. daha sonra ben kontrol ettiğimde ise imei kayıtsız ibaresi çıktı kurumun sitesinde. Bende aradım kendilerini tabi ki evrakların eksik olduğunu belirttiler tamamlanırsa tekrardan kullanıma açılacağı söylendi.
    Telefonu aldığım arkadaşla görüştüm kaydı yapan turkcell bayisiyle görüştü kendisi ve onlarda aynı şeyi söylemiş. Kaydı yapan kişi satan arkadaşın eşiymiş, fakat bayiye birebir gidecek vakti olmadığından hala uğraşmaktayım.

Bu kadar uzattım ama sorum şu acaba yapılan kaydı, kaydı yapan kişi birebir başvurarak sildirebilir mi? benim hali hazırda kayıt yaptırabileceğim pasaportum bulunmakta ve bi daha bu şekilde uğraşmamak için bu yolu tercih etmek istiyorum böle bi şans varsa tabiki. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim, çünkü telefonu ne kullanabiliyorum nede satabiliyorum. Çok kötü bi durum açıkçası...

• yurtdışına çıktıysan ve türkiyeye girişin 1 ayı geçmediyse kendi pasaportuna kaydettirebilirsin. yoksa sadece pasaport varsa ettiremezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kogane

yurtdışına çıktıysan ve türkiyeye girişin 1 ayı geçmediyse kendi pasaportuna kaydettirebilirsin. yoksa sadece pasaport varsa ettiremezsin.
    yok zaten o kısmı biliyorum dostum pasaportun son günü 1 haziran ama vodafone bayisi bu telefon başka pasaporta kayıtlı eksik evrakları tamamlamanız gerekiyor dedi. silme işlemide ilk kaydın olduğu yerden olabilir gibi bişiler dedi . kesin konuşamıyor kimse ne bayinin bilgisi tam nede ankaradaki kurumun nasıl iş yapıyorlar anlamıyorum. ilk kaydı yapan turkcell bayisi pasaportta yurda giriş mührü olmayan sayfanın fotokopisini almış nasıl bi dangalaklıktır bu anlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: my_xomatosis

yok zaten o kısmı biliyorum dostum pasaportun son günü 1 haziran ama vodafone bayisi bu telefon başka pasaporta kayıtlı eksik evrakları tamamlamanız gerekiyor dedi. silme işlemide ilk kaydın olduğu yerden olabilir gibi bişiler dedi . kesin konuşamıyor kimse ne bayinin bilgisi tam nede ankaradaki kurumun nasıl iş yapıyorlar anlamıyorum. ilk kaydı yapan turkcell bayisi pasaportta yurda giriş mührü olmayan sayfanın fotokopisini almış nasıl bi dangalaklıktır bu anlamıyorum

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu 1 ay meselesi esnek mi ? 5-6 gün geçmiş olsa kayıt alırlar mı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: q_bert
    Arkadaşlar merhaba, 1aydır saçma sapan bi sorunla uğraşıyorum sonunda sormaya karar verdim. Forumun 2.el bölümünden sıfır abdden gelmiş bi ip4 aldım. Simkilitli olarak almıştım fakat şansıma 4.1 ve 1.59.00 çıkınca kullanmaya başladım hemen.

Satan arkadaş saolsun pasaport kaydını da yaptırmıştı. Daha sonra yaklaşık bi ay önce bilgi teknolojileri kurumundan mesaj geldi telefonunuz kayıtsızdır ve bir hafta içinde kapanacaktır diye. daha sonra ben kontrol ettiğimde ise imei kayıtsız ibaresi çıktı kurumun sitesinde. Bende aradım kendilerini tabi ki evrakların eksik olduğunu belirttiler tamamlanırsa tekrardan kullanıma açılacağı söylendi.
    Telefonu aldığım arkadaşla görüştüm kaydı yapan turkcell bayisiyle görüştü kendisi ve onlarda aynı şeyi söylemiş. Kaydı yapan kişi satan arkadaşın eşiymiş, fakat bayiye birebir gidecek vakti olmadığından hala uğraşmaktayım.

Bu kadar uzattım ama sorum şu acaba yapılan kaydı, kaydı yapan kişi birebir başvurarak sildirebilir mi? benim hali hazırda kayıt yaptırabileceğim pasaportum bulunmakta ve bi daha bu şekilde uğraşmamak için bu yolu tercih etmek istiyorum böle bi şans varsa tabiki. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim, çünkü telefonu ne kullanabiliyorum nede satabiliyorum. Çok kötü bi durum açıkçası...

Eger pasaport varsa gidin kaydettiğin, zaten o imei kayıtsız olduğu için siz bir pasaportla başvurmuş olacaksınız. Yani işlem yapılamamış bir cihaza işlem yaptırmış olacaksınız..

bir ay gectiyse bir işlem yaptiramazsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezersunar

quote:

Arkadaşlar merhaba, 1aydır saçma sapan bi sorunla uğraşıyorum sonunda sormaya karar verdim. Forumun 2.el bölümünden sıfır abdden gelmiş bi ip4 aldım. Simkilitli olarak almıştım fakat şansıma 4.1 ve 1.59.00 çıkınca kullanmaya başladım hemen.

Eger pasaport varsa gidin kaydettiğin, zaten o imei kayıtsız olduğu için siz bir pasaportla başvurmuş olacaksınız. Yani işlem yapılamamış bir cihaza işlem yaptırmış olacaksınız..

bir ay gectiyse bir işlem yaptiramazsiniz.
    Şimdi tekrar ankarayı aradım konuştuğum kadın kaydın ilk kayıt sahibi tarafından silinebileceğini söyledi yada eksik evrakların yine ilk kayıt sahibi tarafından tamamlanması gerektiğini söyledi. yine çıkmaza girmiş oldum:)
    en sonunda tanıdık turkcell bayisi bulup illegal yöntemlerle kaydı sildirmek gerekicek. herkes telefonu unlock yapmak için bekliyo ben nelerle uğraşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Skaty.
    Arkadaşlar bu 1 ay meselesi esnek mi ? 5-6 gün geçmiş olsa kayıt alırlar mı acaba ?

Değil,kanun bu şekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

quote:

Orijinalden alıntı: Skaty.

Değil,kanun bu şekilde

Alıntıları Göster
    kısacası 2. el telefon alırken satıcı arkadaşın telefonu kayıt ettirip ettirmemesi önemli degil ? çünkü kayıtlı satsa bile ilerde sildirebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeanCarlo

kısacası 2. el telefon alırken satıcı arkadaşın telefonu kayıt ettirip ettirmemesi önemli degil ? çünkü kayıtlı satsa bile ilerde sildirebilir

Alıntıları Göster
    evet benim örneğimde istemdışı gelişen bi durum sözkonusu gerçi. en temizi kayıtsız alıp tanıdığa yada kendi pasaportuna kaydettirmek...
  • quote:

Şimdi tekrar ankarayı aradım konuştuğum kadın kaydın ilk kayıt sahibi tarafından silinebileceğini söyledi yada eksik evrakların yine ilk kayıt sahibi tarafından tamamlanması gerektiğini söyledi. yine çıkmaza girmiş oldum:)
    en sonunda tanıdık turkcell bayisi bulup illegal yöntemlerle kaydı sildirmek gerekicek. herkes telefonu unlock yapmak için bekliyo ben nelerle uğraşıyorum

Bu sorunla çok karşılaşan görüyorum forumlarda, gerçekten zilyeti olduğun halde kullanamamak hiç adil değil. Peki İllegal yolla sildirmek mümkün olacak mı? Aldıktan sonra ne zaman geldi mesaj?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonjuan -- 18 Mayıs 2011; 4:37:03 >
  • Abi sildirme isi tamamen sacmalik. Bence sildirmeye izin vermemeli kurum. Madem sildireceksin neden kayit yapiyorsun ki? Bu durumda cok magdur olan olur ben de dahil olmak uzere. Tanimadigimu ama sozune yada forumdaki refereanslarin guvendigimiz arkadaslardan kayit hakki satin aliyoruz. Adamin kafasina eserse gidip sildirir mi yani?
    Eger boyleyse cok kotu bir durum bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutri

Abi sildirme isi tamamen sacmalik. Bence sildirmeye izin vermemeli kurum. Madem sildireceksin neden kayit yapiyorsun ki? Bu durumda cok magdur olan olur ben de dahil olmak uzere. Tanimadigimu ama sozune yada forumdaki refereanslarin guvendigimiz arkadaslardan kayit hakki satin aliyoruz. Adamin kafasina eserse gidip sildirir mi yani?
    Eger boyleyse cok kotu bir durum bence.
    Bildiğim kadarıyla şöylede bi durum var. Kaydı sildirsen bile o pasaporta başka bi telefon kaydı yapılmıyor. Emin değilim tabi bu konu hakkında. Bonjuan dostum bana mesaj yaklaşık aldıktan 1.5 ay sonra geldi, 2gün sonrada telefon kapandı. Ankarayı ilgili kurumu arayıp sorduğumda da kaydın 24ocakta yapıldığını fakat belgelerin eksik olduğunu bu nedenle de başvurunun reddedildiğini söylediler. Hala uğraşıyorum zaten telefondan soğudum açıkçası.

• Benim basimada ayni sorun geldi forumdan bir arkadasa kayit yaptirdim daha sonra telefon kayittan dustu btkyi aradim dediler kayit yapan kisiyle gorusun dediler o arkadsta ben ne bileyim hangi isim ve pasaporta kayit yaptirdim bi suru telefon kayitladim diye sonrA bu arkads gitti baska bir pasaporta gitti kayit ettlrdl onceki kaydi sildiremedik cunku ilk kayitin hangi pasaport uzerine kayit yapildigini ogrenemedik bu ismi btk da vermedi kaydin yapildigi turkcell bayiide isme ulasamadi su anda yeni kayitla telefon acik kullaniyorum btknin sitesinde de kayitli gosteriyorgosteriyor
  • arkadaslar tam benım konum sanırım .bende kanadadan iphone aldım fakat pasaport akrabımın uzerıne , gereklı dokumanları kendısınden alıp kendım gıtmem gerekıyor . Bayiiler pasaport sahibinin kendisinin gelmesı gerektıgını soyluyorlar.Pasaportun tarıhı 4 gun sonra doluyor esneklık saglayabılecek bır bayii yada operator biliyormusunuz :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedat1307

arkadaslar tam benım konum sanırım .bende kanadadan iphone aldım fakat pasaport akrabımın uzerıne , gereklı dokumanları kendısınden alıp kendım gıtmem gerekıyor . Bayiiler pasaport sahibinin kendisinin gelmesı gerektıgını soyluyorlar.Pasaportun tarıhı 4 gun sonra doluyor esneklık saglayabılecek bır bayii yada operator biliyormusunuz :(
    Arkadaşlar hala uğraşmaktayım. En son tim'e gittim ordaki görevli pasaport numarasından silerim ben dedi. Zar zor o numarayı bulduk ama daha sonra ben pasaport numarası değil pasaportun kaydedildiği cep telefonu numarasını istedim dedi bana. Onada tamam dedim satın aldığım arkadaşı aradım. Kendisi bana hiçbi zaman turkcell hattı olmadığını fakat kaydı eşinin yaptırdığını söyledi. Daha sonra tekrar aradı bayideki görevli kolaylık olsun diye ordaki herhangi bi numaraya kaydettirmiş. Ben böyle bi şanssızlık görmedim, duymadım. En son btk'yı aradım bende tüm durumu anlattım. Oradaki kadında ilk kaydın sahibi herhangi bir tim'e giderek kayıt silme için başvursun dediler, imei numarası olması yeterli dedi. Zaten bayilerin kaydı silmeye yetkileri yokmuş. Bayi genel merkeze ileticekmiş, onlarda kaydı bulup sileceklermiş.

İyice yılan hikayesine döndü, kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi bu olanlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi my_xomatosis -- 26 Mayıs 2011; 15:27:08 >

• Arkadasima da olmustu,pasaport kendilerinindi,ama kayit dusmustu,turkcelle bir ay ugrasti olmayinca yeni pasport buldu kaydettirdi 1 ay ipod touch olarak kullandi.
  • Peki arkadaşınız eski kaydı sildirerekmi yaptırdı? yoksa direk pasaportla gidip kayıtmı yaptırdı? benim yeni kayıt için pasaportum hazır çünkü son 1 haftası hatta
    quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

Arkadasima da olmustu,pasaport kendilerinindi,ama kayit dusmustu,turkcelle bir ay ugrasti olmayinca yeni pasport buldu kaydettirdi 1 ay ipod touch olarak kullandi.
  • quote:

Peki arkadaşınız eski kaydı sildirerekmi yaptırdı? yoksa direk pasaportla gidip kayıtmı yaptırdı? benim yeni kayıt için pasaportum hazır çünkü son 1 haftası hatta
    quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

Arkadasima da olmustu,pasaport kendilerinindi,ama kayit dusmustu,turkcelle bir ay ugrasti olmayinca yeni pasport buldu kaydettirdi 1 ay ipod touch olarak kullandi.

Alıntıları Göster
    edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cottonmurat -- 4 Ocak 2016; 3:18:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cottonmurat

edit

Alıntıları Göster
    son durumu yazayım arkadaş sormuş.
    turkcellde çalışan bi arkadaşımı buldum. ilk önce ilk kaydı sildirdim(imei numarası hariç başka bilgiye ihtiyaç duymadan). daha sonrada arkadaşımın kız arkadaşına ait pasaporta kaydı yaptırdım ki pasaport sahibi olmadan yaptırdım bunu da.

bu olayda da anlaşılıyoki ne btk ne turkcell müşteri hizmetleri konuya tam olarak hakim. her aradığımda farklı bilgi verdiler yanlış yönlendirdiler. sonuç olarak yaklaşık 1.5 ay telefon kapalı kaldı.
    ve yine anladım ki güzel ülkemde telefon kaydı gibi bi durumda bile biyerde tanıdığının olması gerekiyor.

• quote:

son durumu yazayım arkadaş sormuş.
    turkcellde çalışan bi arkadaşımı buldum. ilk önce ilk kaydı sildirdim(imei numarası hariç başka bilgiye ihtiyaç duymadan). daha sonrada arkadaşımın kız arkadaşına ait pasaporta kaydı yaptırdım ki pasaport sahibi olmadan yaptırdım bunu da.

bu olayda da anlaşılıyoki ne btk ne turkcell müşteri hizmetleri konuya tam olarak hakim. her aradığımda farklı bilgi verdiler yanlış yönlendirdiler. sonuç olarak yaklaşık 1.5 ay telefon kapalı kaldı.
    ve yine anladım ki güzel ülkemde telefon kaydı gibi bi durumda bile biyerde tanıdığının olması gerekiyor.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bilenler, tecrübeli olanlara benim de bir sorum var.

Ailem yurtdışından önümüzdeki günlerde bir iPhone 4 getirecekler fakat hepsinin pasaportunda da kayıtlı bir telefon var. Türkiye'ye en son 4 ay önce giriş yaptığımdan kendi pasaportuma kaydettirmem de mümkün değil. Geçen yıl annemin pasaportuna bir akrabanın telefonunu kaydettirmek durumunda kalmıştık. Bu kaydı sildirmek mümkün mü? Sildirmek için bilinmesi gerekenler neler, sadece IMEI numarası mı? Bir de bu kayıt sildirme işlemi olursa eğer hemen akabinde yeni telefonu kaydettirmek mümkün olur mu? Sorular biraz komik oldu ama idare edin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.