Şimdi Ara

Pasaportta kulaklarım gözükmüyor, sorun olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 800 lira verip 10 yıllık pasaport için başvuru yaptım ama fotoğraf çekerken saçım uzundu ve haliyle kulaklarım da gözükmüyor.

Schengen 'vize fotoğrafı' (pasaport fotoğrafı değil, vize başvuru fotoğrafı) için kulaklar görünmeli diyor. Sizce sorun olur mu, gece gece çok evhamlıyım şu an.

Düzeltme: İmlâ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draden -- 25 Aralık 2018; 23:53:24 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pasaportta Kulaklar Görünmeli mi?

Pasaport başvurularında fotoğrafınızın belirli kriterlere uygun olması gerekmektedir. Bu kriterler arasında kulaklarının görünür olması da yer almaktadır.

Bi metrik Fotoğraflarda Kulaklar Görünmeli Mi?

Uluslararası standartlara göre biyometrik fotoğrafların belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bu özelliklerden biri de kulaklarının görünür olmasıdır. Kulakların fotoğrafta tam olarak gözükmesi ve diğer yüz hatlarıyla hizalı olması önemlidir.

Pasaport Fotoğrafı Kulak

Pasaport fotoğrafına bakıldığında kulakların bir kısmının bile görünmemesi olumsuz sonuçlara yol açabilir. Geçerli pasaport alabilmek için fotoğrafınızın standartlara uygun olması şarttır.

Pasaportta Kulak Gözükmeli Mi?

Kulakların pasaport fotoğrafında görünmemesi, başvurunuzun reddedilmesine neden olabilir. Bu nedenle, pasaport fotoğrafını çektirirken kulaklarınızın görünür olduğundan emin olmalısınız.

Bi yometrik Fotoğrafta Kulak Görünmeli Mi?

Kişilerin pasaport ve diğer resmi belgeler için çektirmiş olduğu biyometrik fotoğrafların uluslararası standartlara uygun olması gerekmektedir. Bu standartların arasında kulakların görünür olması da yer almaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kadınların kulakları gözükmeyen fotoğraflı pasaportları var. Sorun olacağını sanmam. Ancak beni düşündüren "uzundu" demen. Şuan kısaysa ve iki fotoğraf birbirine az benziyor ya da benzerliği kararsız bıraktırıyorsa sıkıntı yaşarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orhun

Kadınların kulakları gözükmeyen fotoğraflı pasaportları var. Sorun olacağını sanmam. Ancak beni düşündüren "uzundu" demen. Şuan kısaysa ve iki fotoğraf birbirine az benziyor ya da benzerliği kararsız bıraktırıyorsa sıkıntı yaşarsın.
    Kadınlarda dini örtülere de izin veriliyor. Hocam bilerek uzun saçlı fotoğrafımı verdim çünkü uzun saçlı olunca tipine göre vize veren memurlar için şansım biraz daha yüksek olur diye düşündüm. Yani daha entel bir havası var. Yoksa tipik bir ortadoğulu deyip kıllık yapabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draden -- 26 Aralık 2018; 1:55:3 >
  • Draden kullanıcısına yanıt
    En kötü pasaport çıkmaz, yeni fotoğraf isterler. Yani çok dert etme. Baktın ileride sorun oldu, vize alırken sorun çıkardılar vs. o zaman pasaportu yeniletirsin cüzdan bedeli karşılığında.
  • Kulak önemli, bayanlarda pek sorun etmiyorlar ama erkekler için göz ve kulak önemli.

Fotoğrafçıyım oradan biliyorum, bugün ben de başvurdum yarın öğleden sonra gidip alacağım. 756 lira tuttu kimlikle beraber... 1 ocak sonrası olsa 911 lira olacaktı fiyat.
  • Biyometrik fotoda kulak önemlidir. Sorun çıkar ve çıkmaz diye kesin bir şey söyleyemem.
  • Sen pasaporttan geçersin kulakların Türkiye de kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JöhTürk

Sen pasaporttan geçersin kulakların Türkiye de kalır.
  • Yeni resim istiyeceklerdir senden büyük ihtimal
  • etrafınabakançocuk kullanıcısına yanıt
    Kim isteyecek hocam? Yurtdışına çıkınca pasaport polisleri mi?
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Hocam pasaport başvurusunda sorun etmediler aynı fotoğrafı, üstelik aynı fotoğraf ile ikinci pasaport çıkarışım. Bugün VFS vize merkezini de aradım, pasaport sorun değil; ama vize için çektireceğiniz fotoğrafta kulaklar görünmeli dedi. Tek korkum yurtdışına çıkarken pasaport polislerinin sorun yapması.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.