Şimdi Ara

Pasif radyatör?Aldatmaca mı gerekli mi?Moderatörler ve hi-fi üstadları yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Almış olduğum PioneerVSX-520+S-ES3TB+S21 setinin front hoparlörlerinde çift woofer görünüyor.Sonradan farkettim ki bunlardan birisi pasif radyatörmüş.Yani bobini,mıknatısı,kablo bağlantısı v.s yok.Sadece görüntü.Bu sebepten dolayı mid seslerde önemli bir eksiklik var.Detaylardan yoksun,sıradan bir ses kalitesi elde ediliyor.

Sorularım şunlar:
    1-Nedir tam olarak bu pasif radyatör?Aldatmaca mı yoksa gerekli mi?

2-Bu pasif radyatörü söküp yerine (Örn:mid-bas) başka hoparlör yerleştirmek mümkün mü?

3-Bunu yaptığımda ses kalitesine katkısı olur mu yoksa daha mı kötü bir sonuç elde ederim?

4-Sistemi bilen üstadlar,ekleyeceğim hoparlörü nasıl bağlayabilirim?

5-Hangi hoparlörü tavsiye edersiniz?Örneğin 16 cm'lik mid-bas oto hoparlörü uygun olabilir mi?Tek amacım teday almak.Orta sesleri zenginleştirmek.

Sanırım bu soruların cevabını merak eden pasif radyatör mağduları!!! vardır.Cevaplarsanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

• pasif radyatör sesin karakteristiğini değiştirir. sorunun cevabı objektif olmazki. baklavayı cevizlimi yersin fıstıklımı yersin gibi bişey olmuş.

bence gerekli. subwooferdan pörtleme sesi asla gelmiyor. ne kadar açarsam açayım asla bu olmuyor. bence harika güvenle sesi sonuna kadar dayıyorum. megaworks varken bile bunu yapamıyordum. gigawotks t3 te yapıyorum.
  • Bass reflex portlu hoparlörlerin içerisinde oluşan türbulansların kabin dışına portlarından atıllrken istenmeyen gürültüler oluşabilir. Bunun önüne geçebilmek için Port yerine pasif bir radyatör kullanılır. Bu radyatör kabin içersindeki basıncın azaltılmasının yanında amfiden güç çekmeden çalışan bir ikinci woofer görevini de bir nebze de olsa üstlenir.

Elinizde bulunan hoparlör 2 yollu bir dizayn sanıyorum ve kabin dizaynı da pasif radyatör kullanmak üzere tasarlanmıştır. Bunun dışında yapacağınız değişiklikleri hiç önermiyorum.

Ben olsam daha farklı bir hoparlöre geçiş yapardım.
  • Bu söyledikleriniz sanırım woofer için.Benim söylediğim pasif frontların içinde.Aynı ölçüde(16 cm) iki hoparlörden altta olanı.Resim ekleyemedim maalesef.Anladığım kadarıyla bu pasif radyatör yerine mid-bas aktif hoparlör taktığımda fazla basınç sebebiyle kötü sonuç alınır diyorsunuz.

3 yollu bir sistem.En altta pasif radyatör,üstünde aynı ölçüde bas hoparlör,sonra midrange,sonra tweetar.Ölçü olarak yamaha ns-555 kadar diyebilirim.google S-SE3TB yazdığınızda çıkacaktır görüntüsü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DefinitioN* -- 24 Mayıs 2011; 9:35:46 >
  • cevaplarını bildiğin soru soruyorsun sanırım.

passive radyator bir aldatmaca değildir. mağdur falan sözkonusu değildir.

p. radyator bas frekans bolgesinde çalışan bir surucudur. dolaysıyla mid bölgesinde çalışan
    bir hop.rün yaptığı işi p.radyatorden bekleyemezsiniz.
    aynı yapı ve benzer iki hop.de birinin radyatorlu diğerinin radyatorsuz olduğunu düşünün. çoğunlukla pasif radyatorlunun kısık seslerde ki performansını çok seversiniz. bunun neresi memnuniyetsizlik çözemedim.

memnun değilseniz kolonunu değiştireceksiniz.
  • Kolonu değiştirmek hayli bütçe istiyor.Ki henüz yeni aldım.

Cevabını bilmiyordum.Sizden öğreniyorum! Arasında fark olduğunu sanıyorum.

the_cantan

pasif radyatöründe kendi çapında ses verdiğini mi söylüyorsun?Ben elime aldığımda oyuncak gibi duruyordu.Sadece görüntü.Ama sizden duyduklarımla artık içim daha rahat.

Ayrıca "p. radyator bas frekans bolgesinde çalışan bir surucudur. dolaysıyla mid bölgesinde çalışan bir hop.rün yaptığı işi p.radyatorden bekleyemezsiniz." demişsin.Tam da merak ettiğim nokta bu aslında.Pasifi frontlardan söküp yerine mid-bas sürücü eklersem ne olur?İşte cevabını kesinlikle bilmediğim soru bu.
  • bu olay bıraz turbosu olan araclardakı sıstem gıbı, egsozdan aldıgı gazı guc olarak takvıye saglıyor

farklı bır bakış açısı oldu ama , bende bır ara koda a15 vardı aktıf woofer, onunda onunde vardı , gerçi arkadaş front lardan bahsedıyor ama ....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

bu olay bıraz turbosu olan araclardakı sıstem gıbı, egsozdan aldıgı gazı guc olarak takvıye saglıyor

farklı bır bakış açısı oldu ama , bende bır ara koda a15 vardı aktıf woofer, onunda onunde vardı , gerçi arkadaş front lardan bahsedıyor ama ....

doğru bir yaklaşim işin gerceği.

@gencebayx,

yapacağın hop. değişikliğin bir temeli/dayanağı olmadığı için değişiklik yapman doğru değil.kısaca isviçre saatini kurcalamak gibi bir şey bu. kısaca yapma derim.çünkü her şeyin bir hesabı ölçümü vardır.rastgele bir araya gelmeyen parcalardan oluşmuş bir kabin yapısı sözkonusu...
    eğer hop. değişiklik bilgisine/deneyimine sahipsen yapabilirsin.
    birde bas sesinden memnunsan mid sürücü taktin diyelim. bas perf. azalmayacak mı? ben diyeyim azalır.
    o hali hoşuna giderse amenna ne diyebiliriz ki.

• arabalar için satılan 1 lira ile 5 10 lira bandında olan twitterlar dan alabilirsin hiç hoparlörü sökmeden açmadan kablosuna entegre ederek bağlayabilirsin ben evdeki 2 + 1 ses sistemime bu şekilde monte ettim. hoparlör seti bas ve orta sesleri veren yapıda 2 yolluydu eee müzik dinlemek için 3 yollu hoparlör lazım bende bu sebeple hoparlörüme twitter bağlayarak 3 yolluya çevirdim. şimdi evime gelen her arkadaşım ses sistemime hayran kalıyor. bu arada facebook sayfamda yazdığım bir yazıyı okumanı öneririm. linkini veriyorum

https://www.facebook.com/notes/hakan-saliho%C4%9Flu/hakandan-hoparl%C3%B6r-alacaklara-bilgiler/379613942238025

iyi bir hoparlör 3 yollu ve hava çıkışlı yani portlu olur

• 5 yıllık hort

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.