|
Çamaşır Makinesi Paslanması Garantiye Girer mi?
Çamaşır makineleri evlerimizde sıklıkla kullandığımız beyaz eşyalardandır. Ancak zamanla paslanma gibi sorunlar oluşabilir. Peki, çamaşır makinesi paslanması garantiye girer mi?
Türkiye'de beyaz eşyalar için yasal olarak 2 yıl garanti süresi bulunmaktadır. Bu süre içerisinde üretim ve işçilik hatalarından kaynaklanan arızalar garanti kapsamına girmektedir. Ancak paslanma, genellikle kullanım hataları veya dış etkenlerden kaynaklanır.
Çamaşır Makinesinin Paslanmasına Neden Olan Faktörler:
- Aşırı deterjan kullanımı: Fazla deterjan, makinede birikebilir ve paslanmaya neden olabilir.
- Yüksek sıcaklıkta yıkama: Sık sık yüksek sıcaklıkta yıkamak, makinedeki kaplamalara zarar verebilir ve paslanmaya yol açabilir.
- Tuzlu su: Tuzlu su, özellikle kıyı bölgelerinde yaşayanlar için makinede paslanmaya neden olabilir.
- Klorlu su: Klorlu su, makinedeki metal parçaları aşındırabilir ve paslanmaya yol açabilir.
- Deterjan gözünde biriken su: Deterjan gözünde biriken su, zamanla paslanmaya neden olabilir.
Paslanan Çamaşır Makinesi Garantiye Girer mi?
Genel olarak, kullanım hatalarından veya dış etkenlerden kaynaklanan paslanmalar garanti kapsamına girmez. Ancak, aşağıdaki durumlarda garanti kapsamına girebilir:
- Üretim hatası: Makinenin üretimi sırasında oluşan bir hata paslanmaya neden olmuşsa garanti kapsamına girebilir.
- İşçilik hatası: Makinenin montajı sırasında oluşan bir hata paslanmaya neden olmuşsa garanti kapsamına girebilir.
Çamaşır makinenizde paslanma sorunu yaşıyorsanız, öncelikle kullanım hatalarını göz önünde bulundurun. Garanti süresi devam ediyorsa ve paslanmanın üretim veya işçilik hatalarından kaynaklandığını düşünüyorsanız, yetkili servise başvurun.