|
Çamaşır Makinesi Körük Lastiği Garanti Kapsamında Mıdır?
Çamaşır makinenizin körük lastiği yırtıldıysa, garanti kapsamında olup olmadığını merak ediyor olabilirsin. Çamaşır makinesi körük lastiği garanti kapsamına girip girmediği, üreticiye ve garanti koşullarına göre değişir.
Genel olarak, çamaşır makinesi körük lastikleri üretim hatalarına karşı garanti kapsamında olabilir. Ancak, aşağıdaki durumlarda garanti kapsamı dışı kalabilir:
- Kullanım hatası: Lastiğin yırtılması, aşırı yükleme, yanlış deterjan kullanımı veya keskin nesnelerle temas gibi kullanım hatalarından kaynaklanmışsa.
- Zaman aşımı: Garanti süresi dolmuşsa.
- Yetkisiz onarım: Makine garanti süresi içinde yetkisiz kişiler tarafından onarılmışsa.
Belirli çamaşır makinesi markalarının garanti koşullarına bakalım:
- Arçelik: Arçelik çamaşır makinelerinde körük lastiği, üretim hatalarına karşı 2 yıl garanti kapsamındadır.
- Samsung: Samsung çamaşır makinelerinde körük lastiği, üretim hatalarına karşı 1 yıl garanti kapsamındadır.
- Bosch: Bosch çamaşır makinelerinde körük lastiği, üretim hatalarına karşı 2 yıl garanti kapsamındadır.
Körük lastiği yırtılmasıyla karşılaşırsan, öncelikle kullanım hatası olup olmadığını kontrol etmelisin. Eğer kullanım hatası yoksa, makinenin garanti süresi içinde olup olmadığını belirle. Garanti süresi içindeyse, yetkili servise başvurarak lastiğin garanti kapsamında olup olmadığını öğrenebilirsin.