Şimdi Ara

Passat 1.4 TSI DSG mi ? Manuel mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
31.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence dsg'li passat ile kısa bir deneme sürüşü yapmanız karar vermeniz için yetecektir. Gerisi laf-ı güzaf...
  • quote:

Orijinalden alıntı: foxbats

Passat Comfort'u inceliyorum...
    Kapı aydınlatmaları yok... Hani şu kapıyı açtığınızda kısmen içeriyi kısmen de ayak bastığınız yeri aydınlatan kapı lambalarından bahsediyorum... Kapı yatağında yer alan krom yada alüminyum çıtalar yok... Aynalar sabit ve en önemlisi lastik basınç sistemi yok.... anlamak mümkün değil halen kullandığım 2004 megan da bile bunlar mevcut...

Onların hepsi Highline'da çünkü. Kapı aydınlatma lambaları da bildiğim kadarıyla düzeneği hazır. Sadece lamba alınıp takılacak.
  • DSG'li passat ile deneme sürüşü yaptım. Manuel vites olanı ile yapamadım. Zaten en büyük kararsızlığımda buradan kaynaklanıyor. DSG li passat keyif vericiydi.... Ama manuelini de denemek istiyorum. Anlatılan DSG problemleride ayrı konu... 5-6 TL lik DSG farkını Highline versiyona verip manuel ile devametmek daha mı mantıklı bilemiyorum... Daha iyi olurmu ne dersiniz...
    Sağolsun passat kullanıcısı arkadaşlar katkı veriyorlar ama bu iş benim için dipsiz kuyu gibi olmaya başladı...

Yada 1.6 TDI comfort'u düşünmek daha mı uygun olur... Yılda 15-17 bin km yapan biri olarak TDI tercihi saçma mı olur ( kafadan 8-9 bin TL dizel farkı vermek ) .... ne dersiniz arkadaşlar...
  • quote:

DSG'li passat ile deneme sürüşü yaptım. Manuel vites olanı ile yapamadım. Zaten en büyük kararsızlığımda buradan kaynaklanıyor. DSG li passat keyif vericiydi.... Ama manuelini de denemek istiyorum. Anlatılan DSG problemleride ayrı konu... 5-6 TL lik DSG farkını Highline versiyona verip manuel ile devametmek daha mı mantıklı bilemiyorum... Daha iyi olurmu ne dersiniz...
    Sağolsun passat kullanıcısı arkadaşlar katkı veriyorlar ama bu iş benim için dipsiz kuyu gibi olmaya başladı...

Yada 1.6 TDI comfort'u düşünmek daha mı uygun olur... Yılda 15-17 bin km yapan biri olarak TDI tercihi saçma mı olur ( kafadan 8-9 bin TL dizel farkı vermek ) .... ne dersiniz arkadaşlar...

bende seninle aynı durumdaydım . senede 18-19 bin km yol yapıyorum ve dizelden vazgeçip tsı dsg aldım. 9 bin tl az para değil.
    ben burada tdı manuel kullandım ama vites geçişleri sert geldi. sonrada tsı dsg denedim. motor çok sessizce ilerliyor. yakıtta hissedilir bir düşüş sergiliyor. üstelik sürüş keyfi tdı den ve manuel den çok farklı. dizel manuelin 6 lt tükettiği güzergahta tsı dsg 6.6 tüketti. bu tüketim aradaki 9000 tl yi dizelin gürültüsüne değmeyeceği için vermemeye karar verdim.

ben tercihimi yaptım ve siyah confortline tsı dsg aldım. kısmetse aracım ayın 2 sinde gelecek.

• quote:

Werttr,
    Comfortline seçeneğinde arka kapılarda elektrikli açılır kapanır camlı değilmi. Ben mi yanılıyorum... 850 TL neyin bedeli anlayamadım...

Bahsettiğim cam değil, perde.. Arka camdaki elektrikli, arka yan camlardaki ise manuel. Bunun bedeli 850 TL.. Camlar tüm Passat'larda otomatik zaten..
  • Passat kullanıcısı dostlar,
    Bu güne kadar hiç sormadığım bir konuyu size sormak istiyorum. VW bakım masrafları çok yüksektir diye zaman zaman duyarım. İyi güzelde bu passat'ın bakım masrafları nasıldır... TSI yada TDI olarak ayrı ayrı soruyorum. Yani maliyet açısından mesela bir standart bakım kaç TL'dir... Yada büyük bakım dediğimiz parça değişimli bakımlar kaç TL'ye çıkmaktadır... Bu soruyu en iyi sizler cevaplarsınız... eminim bir çoğunuz bu bakımları yaptırmışsınızdır.....
  • quote:

Passat kullanıcısı dostlar,
    Bu güne kadar hiç sormadığım bir konuyu size sormak istiyorum. VW bakım masrafları çok yüksektir diye zaman zaman duyarım. İyi güzelde bu passat'ın bakım masrafları nasıldır... TSI yada TDI olarak ayrı ayrı soruyorum. Yani maliyet açısından mesela bir standart bakım kaç TL'dir... Yada büyük bakım dediğimiz parça değişimli bakımlar kaç TL'ye çıkmaktadır... Bu soruyu en iyi sizler cevaplarsınız... eminim bir çoğunuz bu bakımları yaptırmışsınızdır.....

http://binekarac.vw.com.tr/bakim-araliklari.aspx

http://binekarac.vw.com.tr/pdf/bakim_araliklari.pdf

• 425 lira bu aralar galiba.
  • Selamlar,
    Şu sıralar passat ilgi alanım içerisinde ama bir kullanıcı yorumunda dsg en iyi otomatik şanzıman en iyi teknolojiye sahip, sadece %80 inde kavrama sorunu oluyor denmiş. Sizce bu bir ikilem değil mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • foxbats kullanıcısına yanıt
    dostum konuda manuel deneme durumu havada kalmış

son durum ne olmuştu ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.