Şimdi Ara

Passat 1.9 TDI Yakıt Tüketimi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
74.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Rampaya göre deviri yükseltiyorum elbet ama her rampanın bir inişi oluyor rampada yakittigini rampa aşağı inerken vitesi boşa atmıyorum rampaya göre vitesi veriyorum ayağımı gazdan çekiyorum bu sure zarfında araba hiç yakmıyor yani rampa yukarı çıkarken yaktığını rampa aşağı inerken geri kazanıyorum
    Bazı arkadaslar rampa aşağı inerken araba vitesde ve ayağa gazda değil iken ise arabanın yaktığını boşdayken yakmadığını idiaa edenler var bayır aşağı inerken ayağınız gazda değilse araba yakmaz inanmayanlar söyle bir deney yapabilir aracınızın deposu boş olsun hiç yakıt kalmasın bayır aşağı boşluk biryerde aracınız boşda giderken vitesi 3 e atın kontak acçikken araba çalışır ama gaza basarsınız araba hızlanmaz gaz verdiğinizde motora yakıt gitmediği için araç hızlanmaz deneyin ben inanmayan arkadaşıma kendi aracimla denettirdim ve gördü inandı

Düşük devirde vites değiştirmek benim tecrübeme göre yıpratmaz benim babam sürekli böyle kullanır ve banada böyle öğretti hiç bir aracımızda motorda sıkıntısı çekmedik bakıma götürdüğümüzde kendi ustamız sadece hayret ederdi ne kullanıyorsunuz motor sıfırmi yapıldı başka biyerdemi yaptırdınız ne yanlışımızı gördünüz diye söylenirdi babam olmadıgı zaman lan şu babandan para kazanamayacazmi bi sorun çıksın yapalım artık derdi babamin bana her zaman öğüdü az basarsan az yakar çok basarsan çok yakar .. Az basarsan çok gezersin çok basarsan bağittirirsan az gezer mal gibi bakarsın derdi ve söyle düşün öyle hareket et trafikte herkez deli bi sen akillisin akıllı bir insan nasıl hareket ederse sende öyle hareket edeceksin para harcarken kazanılır çok basarsan 1 depo ile 800 km yaparsın az basıp sakın sakın gidersen 1200 km yaparsın arada 400 km oynuyor 400 kmyle nerelere gidilmezki derdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Otamatik vites manuel vitese göre 100 kmde 1 litre fazla yakıyor ama tercihiniz otomatik ise kırmızı ışıkta beklerken vitesi boşa (N) ye alıp beklemenizi tavsiye ederim hatta sehir içinde triptroniği kullanın bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2001 1.9tdi comfortline manuel aracımla 60lt ile uzun yolda 120-150 km hızla 1155km yol yaptım. Bu da 5.2lt/100km yapıyor. Uzun yolda bassanız bile bir depo ile 1000 km den aşağı yol yapmaz. şehir içinde ise 7-8 litreleri görebilisiniz. ortalamada 6-6,5lt/100 km yakıt tüketimi vardır. Her zaman şunu söyler ve savunurum. Bugün 28-30 bin tl ye alınabilecek en mükemmel araçtır kendisi. (Daha ucuzları da var ama iyi baktırmak gerekir. Motor rektefesi 5000 TL) Çekişse çekiş araç sollamak çocuk oyuncağıdır. Torku ve beygiri mükemmeldir. 130HP 310 NM rampalarda çekişi ile sizi kendine aşık eder. Passat 1.9tdi 130HP efsanedir.
  • herkese hyrlı geceler olsun..forumun syn üyeleri müsadenizle size bir kaç sorum olacaktır şöleki ;passatın b5.5 kodlu halkarasında da çift kırmızı olarak bilinen modeli çok begenıyor ve hep almayı düşünüyordum..kısmet bu günlereymiş inşallah.İYİ HABER tamda hayallerimi süsleyen aracı buldum galiba derken ..(bu arada araç 2005 model 1.9tdi highline II otomotik vites derin metalik siyah renkte ve 156 bin km de..yanlız siz değerli forum üyelerının engin passat bilgilerinede sunmadan almak istemedim)..KÖTÜ HABER bahsi geçen araca ait farklı zamanlarda ve en fazlası 6000tl yi gecmeyen toplamdada 12000 tl lik hasar kaydı var .sizce bu araç alınmalımıdır .alınırsa max kaç para verilir.ayrıca otomotık şanzımanı sıkıntılı denılıyor özellikle bakatırmam gereken yerler neresi,aracın motor şanzuman enjektör .turbo dışında önemle baktırmam gereken dediğiniz yerler varmıdır ..varsa nereleridir.otomotık vitesi yenı kullanıcam bu araçta ,yakıtı beni ekonomik anlamda çok üzermi ..kullanan arkadsların oto vitesin en sağlıklı devir aralığını kısaca kullanımı nasıldır açıklarlarsa memnun kalırım.bu arada arkadaşlar kızmayın bana ama konu yakıt üzerine açılmiş hortlamış gibi bü yüzden aracın ş.içi ş.dışı sakın kullanımda ne kadar yaktığını net lıtre bazında vermeleri tekrar rica edicemm ..not: bu aracaın sounrooff unda sıkıntı varmıs ..sunrouff motoru çalışıyor ancak dişlisi kırıldığı için açıp kapaması nakavt aşimdilik aynı arızadan muzdarip arkadasla özellıkle bana ne kadara mal olur tamıratı degerlı bılgılerınize ıhtıyacım var ..konu hakkında bılgı sahıbı arkadasların cvplarını sabırsızlıkla beklıyorum ..saygılar...

• bu arada arkadaşlar bu b5.5 kasa passatların kullandığı şanzıman markası nedir bilenler olacaktır muhakkak.. zf markası diye duydum.sorum şu bu şanzımanla skoda super b 1.9 un kullandığı şanzıman aynımı degilmi..farklıysa ikisinide kulanan arkadaşların verimlilik pesrformans ve uzun ömür hakkında yorumlarını bekliyorum .sizce hangisi daha önde saygılar..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.