Şimdi Ara

PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
638
Cevap
4
Favori
46.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cn39

quote:

Orijinalden alıntı: errddm

Ne diyim ki can..Ne varsa gencler de var Bu ne yaa bölee..Olum deli misiniz siz??

Abi bende anlamadım.
    İlk önce Skodaturkey.coma üye oldum,sonra Hb.comdan Sonax hızlı cila aldım ve 3 ay sonra sonuç bu

Passat alınca böyle oldum Passatı aldılar dedim bu kadar büyük aracı güzel aracı dışarda yıkatmam araştırdım DH Boya Koruma bölümünu buldum ordan İRfan abi ile tanıştım bana ST 'yi söyledi üye oldum gerisi bu zaten

• Sercanim,

bu Portakal Kabugu olayi benim aractada var ! Bunun Kabugunu nasil soyacaz ve neyle soyacaz onuda yazarsan sevinirim ?

BMW´yi görünce bizim kullandigimiz ürünleri Fasa Fiso olduguna karar verdim ve bir dahaki aracim BMW olacaktir ayni arac ve ayni renkten . Yaw yine is aciyorsun basimiza bu tür Resimleri koyarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

Sercanim,

bu Portakal Kabugu olayi benim aractada var ! Bunun Kabugunu nasil soyacaz ve neyle soyacaz onuda yazarsan sevinirim ?

BMW´yi görünce bizim kullandigimiz ürünleri Fasa Fiso olduguna karar verdim ve bir dahaki aracim BMW olacaktir ayni arac ve ayni renkten . Yaw yine is aciyorsun basimiza bu tür Resimleri koyarak

Yasin BMW resimlerini koyarken kabuğun nasıl soyulduğu yazıyor TÜM ARACI ZIMPARALIYCAKSIN bu bizim gibi insanlar için çok riskli bir durum o yüzden bu işe hiç yaklaşma bile en güzeli çizikleri gidermek ve boyayı korumak

BU portakal kabuğu tüm sıfır araçlarda vardır yanlız bu durum son yıllarda çıktı mesela bizim 2001 model suzuki 'de yok ( babam kaza geçirmişti ön taraf göçmüştü ve sonradan boyandı adam nasıl boyadıysa portakal kabuğunun alası var sadece o bölgede )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 29 Mayıs 2010; 8:24:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

Sercanim,

Yasin BMW resimlerini koyarken kabuğun nasıl soyulduğu yazıyor TÜM ARACI ZIMPARALIYCAKSIN bu bizim gibi insanlar için çok riskli bir durum o yüzden bu işe hiç yaklaşma bile en güzeli çizikleri gidermek ve boyayı korumak

BU portakal kabuğu tüm sıfır araçlarda vardır yanlız bu durum son yıllarda çıktı mesela bizim 2001 model suzuki 'de yok ( babam kaza geçirmişti ön taraf göçmüştü ve sonradan boyandı adam nasıl boyadıysa portakal kabuğunun alası var sadece o bölgede )

Sercan Zimpara yaptinmi Boya gitmezmi ?

• Yasin abi;

Şimdi şöyle bir durum var.
    Portakal kabuğu dediğimiz olay şu;

Şimdi bir portakal düşün.
    Kabuğu,aynen araçların boyasına benzer.
    Pürütlüdür.
    Araçlarda bunun olma nedeni,aracı byayan pompaların ucundaki çıkışın büyüklüğüyle alakalı.

Alman araçlarının hemen hepsinde bu görünüm var.
    Ama parlaklığa büyük etkisi yok(İzlandalıdanda anlaşılacağı gibi)

Bmwde yapılan işlem ise şu;

Boya bildiğim kadarıyla 140 mikrn kalınlığında.
    Biz polisajla bu kalınlığın en az 1 mikronunu alabiliyoruz.
    Ancak portakal kabuğu görünümünü almak için,boyanın en dış tarafındaki pürüzlü yüzeyi,en ince zımpara yardımıyla alınmış.
    Ancak bu işlemde boyanın neredeyse yarısı gidiyor.
    Yani boyanın üzerinde oynanabilecek neredeyse tüm yüzeyi gidiyor.
    Sen aracında 30 yıl polisaj yapabilirsen,o BMW maksimum 20 yl polisaj yapabilir.
    Güneş yanıklarına karşı daha dayanıksız olur.

Umarım anlatabilmişimdir

• Yarın büyük bir olasılık ile Passatın camlarına polisaj yapıcam eğer ki gaza gelirsem sadece ön kaputa girişcem Yarın okulda bahar şenliği var gitmiycem ve babam da dershanede olucağından araba evde hazır evde iken ufaktan başlayım diyorum

• Bugün hafiften başladım Passata ve gerçekten çok zorluyor beni bu Passat Sadece Ön kaputa Polisaj yaptım diğer kısımları ellemedim ön kaputa 203s 2 kat geçtim üzerine FK1000P wax attım wax attıktan sonra kurumasını beklerken ön camda lekeler vardı ve gece araç ışıklarında çok belli oluyordu AG 'nin Cam polisajı ile de ön cama giriştim ona da 2 kat polish attıktan sonra en son camı UQD sildim ve Ön kaputta bu sırada Wax kurumuştu bol tüylü Wax bezim ile waxı sildim ve ön kaputta parlaklık harika oldu Kılcal , RDS çizik yok oldu ancak taş çizikleri dikkat çekiyor hafif taş çarpmaları var onları rötüş yaptıktan sonra üzerine Polish yapınca birşey kalmaz diye düşünüyorum

Kusura bakmayın resim çekemedim fotoğraf makinesinin hafıza kartı evde kalmış işi yarıda bırakıp da çıkmak istemedim

• bu foruma epeydir üyeyim ama bu bölümü yeni gördüm 2006 fsi sahibiyim dikkatsizlikten oluşan bu çizikleri nasıl yok edebilirim yardımcı olabilirmisiniz

PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ!
  • bu da garaj çıkışından olan çizikler :S

• Bunlar rötujla da olcak gibi durmuyor bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: shappy

bu da garaj çıkışından olan çizikler :S

Çamurluk rötüş+zımpara ve polisajdan sonra adam olur ama tampon mecburen boyanacak.
  • Bir ay önce ziebartta boya koruma yaptırmıştım, su testi yapma fırsatım olmamışto bir türlü, hafta sonu yağan yağmurdan yaklaşık 15 dk sonra fotosunu çekebildim sonunla, Sercan ve diğer arkadaşların yorumlarını rica edicem, sizce nasıl? Başarılı mı?

• teşekkür ederim fakat tamponu boyatma taraftarı değilim öylece kalması daha iyi değilmi orjinalliği bozulmamış olur :)
  • quote:

teşekkür ederim fakat tamponu boyatma taraftarı değilim öylece kalması daha iyi değilmi orjinalliği bozulmamış olur :)

Bence böyle kalması iyi değil:)
    Görünümü büyük oranda etkiliyor.

Zaten komple tamponun boyanması gerekli değil.
    Tamponun sağ tarafından başlanarak panjura kadar boyanabilir sadece.Yani sadece tamponun sağ tarafı.
    Bu fotoğrafları saklayın.Araıc satarken nedne boyandı diye kıllık yaparlarsa gösterirsiniz

Çamurluk işinin sanayide felan yaptıramazsınız fakat kaskonuzun büyük ihtimal desteklediği Autoking e giderek çamurluğu o kısmını lokal olarak onarım yaptırabilirsiniz.
    Kaskonuz delinmez ve hiçbir ücret talep edilmez

• Suat abi olayı fotoğrafla açıklamak gerekirse;

Ziebartın yaptığı boya korumanın etkisi;

Benim yaptığım boya korumanın etkisi;

Ziebart gibi yerlere motor ve iç temizlik dışında hiçbir şekilde dış için para verilmez.
    Adalar motoru ve iç mekanı süper ötesi yapıyor ama malesef boya korumaları etkisiz.

Yinede hiç yoktan iyidir.

Yazın bir hafta sonu istersen buluşup senin araca bir koruma yaparız benim ürünlerle
    Zaten Ziebartın yaptığı korumada etisini kaybeder o zamana kadar...

• quote:

bu da garaj çıkışından olan çizikler :S

arabada önemli bişey yok kafanıza takmayın Allah daha üyük kazalardan çiziklerden korusun hepimizi.Tamponu kendi servisinde yada dışarda standox marka boya ile boyatın çamurluğada gene Can'ın dediği gibi rötüj ve polisaj işlemi.Yeni gördüm sanırım sinyal cercevesinide değiştirecekseniz oda deforme olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egn805 -- 2 Haziran 2010; 18:43:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker üsçetin

bu da son siparişlerim

Shopping Cart (Prices in British Pounds)
    REF DESCRIPTION QUANTITY PRICE COST
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    3M50487 3M Perfect-it III Compounding 1 £8.77 £8.77
    Pad Green 150mm

3M50388 3M Perfect-it III Finishing 1 £8.68 £8.68
    Pad Blue 150mm

3M50488 3M Perfect-it III Polishing 1 £6.04 £6.04
    Pad Yellow 150mm

3M09553 3M Perfect-it III Rotary 1 £19.53 £19.53
    Backing Plate 125mm 5/8"

43-073-14MM Lake Country 73mm Rotary 1 £9.32 £9.32
    Backing Plate M14

3M50536 3M Perfect-it III Polishing 1 £3.02 £3.02
    Pad Yellow 80mm

G1081EU Meguiar's Trim Detailer 1 £5.95 £5.95

3M50457 3M Perfect-it III Finishing 1 £3.49 £3.49
    Pad Blue 80mm

DJBR250 Dodo Juice 'Born Slippy' Clay 1 £5.87 £5.87
    Lube Concentrate 250ml
    ==========================================================================================
    Subtotal: £70.67
    Shipping (International Signed For Post): £11.00
    Total: £81.67

türkiyeyi seçince vergiyi düşüyorlar, kargo da makül geldi bana. geçen skoda forumdan bir şey almıştım mng ankaradan istanbula 10 tl kargo parası aldı

ürünleriniz hayırlı olsun acaba nerden almıştınız kargo baya makul.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cn39

Suat abi olayı fotoğrafla açıklamak gerekirse;

Ziebartın yaptığı boya korumanın etkisi;

Benim yaptığım boya korumanın etkisi;

Ziebart gibi yerlere motor ve iç temizlik dışında hiçbir şekilde dış için para verilmez.
    Adalar motoru ve iç mekanı süper ötesi yapıyor ama malesef boya korumaları etkisiz.

Yinede hiç yoktan iyidir.

Yazın bir hafta sonu istersen buluşup senin araca bir koruma yaparız benim ürünlerle
    Zaten Ziebartın yaptığı korumada etisini kaybeder o zamana kadar...

Sevgili Can, o su baloncukları nasıl olunca daha iyi oluyor bilmiyorum. :))
    Ancak anladıım kadarıyla düzenli ve yuvarlak olmalılar. doğru mu?
    Yaparız inşallah Can, şurada nerdeyse aynı mahalledayiz ama daha tanışmak nasib olmadı..

• Bu arada İstanbul'da bile megaiurs un uygulama yeri çok az ancak geçen gün İstanbul Bayrampaşa Forum İstanbul AVM deki oto yıkamacıda dikkat ettim de megaiurs un ürünlerini kullanıyorlar sanırım. Bilginiz olsun, paylaşayım istedim..
    (bi ortaklıgım yok, yanlış anlaşılmasın lütfen )
  • Suat abi;

Aynen öyle,sık,yuvarlak ve dimdik olmalılar.
    Buda suyun boyaya tutunamayıp,birleşmesi sonucu ortaya çıkıyor.

Forum istanbuldaki yıkamacı iyi güzel ama kalabalık olduğundan biraz şişirme iş yapıyorlar.
    Biz Vectraya yer bulamayınca yıkamaya bırakmıştık geçen sene.
    Acayip kalabalık vardı.
    Aracın eteklerindeki çamurlar duruyordu daha:)

İçerside karanlık olduğundan detayları görmek zor...
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.