Şimdi Ara

PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
638
Cevap
4
Favori
46.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

Orijinalden alıntı: fizikchi

http://www.hepsiburada.com/meguiars-microfiber-el-ile-uygulama-pedi-2-li-853080/ProductDetails.aspx?productId=otm853080&categoryId=26001

Bu ürünü polish yada wax sürmek için kullanabilir miyim?15 Tl ye buldum.

Kaliteli bir şey midir yoksa skodaforumdan daha iyisi sipariş verebilir miyim?

Birde meguiars 50 gr kil buldum 20 TL alayım mı?Bunu da mı skodadan sipariş vereyim?

Ürünlerin acelesi yok uygulamaları yazın yapacağım ama satıcı iyi fiyat veriyo gibi ve yakında oturuyor.

Teşekkürler Engin

Engin Abim ,

Ben hem wax için hemde lokal olarak çiziklerdehttp://www.hepsiburada.com/meguiars-high-tech-el-ile-uygulama-pedi/ProductDetails.aspx?productId=othrzx-3070&categoryId=26001 kullanıyorum çok memnunum özellikle wax sürerken rahatlık ufak olması negatif özelliği ama diğer pedler gibi ürünü çok emmiyor...Wax için bu ped öneriliyor zaten lokal olarak çizik gidermede iş görür ama komple uygulamada hiç bir işe yaramaz

Kil olarak marka önemli değil ama Meguiar's diğer killere göre daha yumuşak daha güzel kir topladığını söylüyorlar ben elimde ki kil bitince Meguiar's alıp denemeyi düşünüyorum saklama kutusu için bile alırım bee

Kilde tavsiyem Can gibi Skodaforumunda toplu alım olarak 100 gram 25 tL öneririm bende Yazın onlardan almıştım boyayı pürüzsüz yapıyor çabuk dağılmıyor hatta hiç dağılmadı koca Passatın her yerini killedim kilde en ufak bir dağılma söz konusu değildi

Ürün fiyatlarını aldığın satıcı kim acaba belki elinde işimize yarayan ürünler vardır

Lokal olarak ince çiziklerde harika iş çıkarıyor

http://www.hepsiburada.com/meguiars-scratchx-ince-cizik-ve-leke-cikarici/ProductDetails.aspx?productId=othrzg-10307&categoryId=26001

Pardon koymayı unutmuşum.

Satıcı küçükyalı'da diye ilgilendim.

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=5384

Bekleyeyim o zaman , teşekkürker arkadaşlar.

Bende takip ediyorum skodaforumu ama güzel ürünler çıkınca yada tavsiye ettiğiniz ürünleri buradan paylaşalım, gözümden kaçabiliyor bazen.

• quote:

Pardon koymayı unutmuşum.

Satıcı küçükyalı'da diye ilgilendim.

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=5384

Bekleyeyim o zaman , teşekkürker arkadaşlar.

Bende takip ediyorum skodaforumu ama güzel ürünler çıkınca yada tavsiye ettiğiniz ürünleri buradan paylaşalım, gözümden kaçabiliyor bazen.

o kişiden bunları al derim bende o fiyatlara aldım normal

water magnet 30 TL.

Supreme shine mikrofiber bez 15 TL.

wash mitt 25 TL.

Ultimate Quik Detailer 40 TL.

meguiars kil 50 gr. 20 TL.

• quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

Ben Yazdan beri UQD kullanıyorum her yıkama sonrası aracın yüzeyini siliyorum ve daha yarısı duruyor yani 1kutu 1 yıl bana yetiyor , ilk uygularken yüzeye 5-6 fıs sıkıyorum bez de emdiği için daha sonra panel panel 2 fıs veya 3 fıs yetiyor

Kışın ayda 1 uyguluyorum SOnabahar , ilkbahar, yazın 2 haftada bir aracı yıkarım...(HAziranda aldım ve iilk başlarda çok bol sıkıyordum daha sonra taktileri öğrendim)

Sercan UQDnin kullanım süresi 1yıl ise gerçekten harika.

Peki şu ürün ile UQD arasında ne kadar fark vardır.?
    Fiyat açısından da alınası bir ürün. Ultimate'i eksik sadece

Meguiar's Quik Detailer
     PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ!

• Bugün cok kosturdum cok yoruldum ama sonucu görünce cok sevindim.

Evet Saygi deger Ustalarim ve Arkadaslarim, sonunda aracima tüm Boya koruma islemini yaptim, Yikama + Kil + Wax. Hic uygulamayanlara diyorum, gercekten arac Piril piril oldu ! Tam 3 Saat´tir Temizlik yapiyorum simdi bitti ama sonuc dehset ben bile sasirdim, arkadaslar gercekten Wax ve Kilin gercekten görevi cok büyük. Bu Meguiars Wax sayesinde Alman bir Bayan ile Muhatap oldum , kendisi yanima beni takip ediyormus ve yanima geldi ne Waxi kullandigimi sordu, nasil kullaniliyor vs. hepsini Detaylica anlattim gösterdim hos bir sohbet gecti acikcasi aramizda . Ayni Waxi tavsiyem üzere Petzoldts.de sitesinden Siparisini verecek

1. Ilk olarak Aracimi Meguiars NXT 2.0 TECH Wash Shampoo ile yikadim, Meguiars MF Yikama Eldivenini dehset ile tavsiye ediyorum. Eldivene verdiginiz para degiyor inanin bana. Bende baslayana Amatör biri olarak ilk Kullanista Eldiven muhtesemligin farkina vardim. Meguiars NXT 2.0 TECH Wax cok güzel kokuyor ögle güzel kokuyorki inaninki Icesi geliyor insanin. Ayrica Sampuan cok bolca Köpük yapiyor . 2 defa aracin heryerini sabunladim bolca bir sekilde daha sonra Tazikli Sicak su ile Su tuttum. Su tutunca Sular birden kaymaya basladi gercekten Wax sürmüs sular kayiyor Sampuandan sonra. NXT 2.0 ile yikadiktan sonra Piril Piril Parlamaya basladi araba.

2. Sonra Araci Meguiars Kil ile Killarini yoldum . Ya gercekten inanamiyorum, Yikadigim arac nasil olurda halen üstünde bu kadar Pislik olur anlam veremiyorum. Gercekten Kil Yikadiginiz temiz sandiginiz arac Kil´la gectiginizde bir sürü Pislik yapisiyor. Bölge Bölge yaptiktan sonra mecburen hep yeniden Elinizle yoguruyorsunuz Kili (icine dogru atiyoruz Pisligi). Kil´a durmadan Meguiars Quick Detail sikip duracaksiniz kaymasi icin yoksa ikide birde Yapisiyor araca (Amatör oldugumuz icin Normal ). Gercekten Kil´dan sonra Arac´in Boyanin üstünde ne varsa kaymaya basliyor . Kil ile Temiz sandigim arabada bir sürü pislik cikti ! Araci Kil´dan sonra tekrar Su ile Yikadim.

3. Meguiars Water Magnet ile kuruladim. Wooowww arkadaslar bu Bez harika suyu resmen emiyor gercek diyorum, ben bile sasirdim. Ama Variant´ci arkadaslara tavsiye bu Bezden 2 tane alin. Ben bir tane daha Siparis verecem cünkü Variantin Tavan kismi daha uzun oldugu icin daha cok su Emiyor. Water Magnet harika, gercekten adamlar neler yapiyor böyle Temizlik icin. Bir bez ile Sedan tamamiyla kurulana bilir ama Variant 2 Bez tavsiyem olur.

4. Gelelim Wax´a. Meguiars NXT 2.0 TECH Wax ayni Sampuani gibi cok güzel kokuyor. Arkadaslar, kendi gözlerim ile gördüm Hafif cizikleri bu ürün Maskeliyor, Arac´a Polsaj felan uygulamaya bile gerek yok . Arka Bagajda olan kücük Kilcal cizikleri (Sercana bahsettigim cizikler) resmen üstünden gecince Kayboldu. Wax´i Plastik yerlere sürtmeden isledim ve dairesel sekilde uyguladim Padi ile. Her yerini uyguladiktan sonra MF Bez ile gectim. Akan sular kayip gidiyor ne kadar hos oluyor . Ayrica Arac ayna gibi oldu (Siyah araclar gibi olmasada), her yer Parliyor . Bu arada ben Wax´i biraz Bol bir sekilde kullandim

Evet isin sonu artik seve seve Yapacam bu tür Bakimlari cok zevkli ve yorucu oluyor ve gercekten cok ise yariyor !. Insanin kendi eliyle yaptigi sey daha güzel oluyor. Sercan´a buradan Tesekkür ediyorum, gercekten Sercanin dedigi gibi bir sürü Para verip ele yaptiracagimiza kendimiz daha iyi, daha ucuz ve daha güzel yapabiliyoruz.

Yikarken Fazla Resim yok malesef, kusura bakmayin Yikarken fazla Resim yok !

McDonalds Logosu görünüyor Ayna gibi

Kil´a dikkat edin, Araci tertemiz yikadigim halde bu kadar kir cikti daha fazla olan yerlerde vardi ama Kili icine yugurdugum icin kayboldu !

2 tane Kova ve bir Kova dolusu Temizlik esyasi

Saygilar Yasin

• skodaforumdan

Water magnet ile kili yarın elden alıcam.

İkisi 50 TL ye geldi fiyat çok iyi gerçekten.
  • Aldım.

• quote:

skodaforumdan

Özellikle water magnet mükemmel bir ürün kullandıkça hayrete düşürüyor insanı

Ama acilen iyi birde wax tavsiye ederim almadıysanız hele aracınız siyah
  • Emre abi sen wax ı nasıl temin etmiştin ? birde o wax uygulama pedlerini..

Sercan ve Can , kardeşlerim..

Sizlere birşey sorcam..Sercan sana anlattım daha önceden ama tekrar anlatayım..Oturdugumuz yerde geniş bir otopark var..Ancak malesef hortumla yıkama gibi bir imkanım yok Taşıma su ile aracımın boyasına zarar vermeden nasıl yıkayabilirim , yıkayabilirmiyim??..Ne gibi ürünler almam gerek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: NexX

Emre abi sen wax ı nasıl temin etmiştin ? birde o wax uygulama pedlerini..

Ben skoda forumundan Bir arkadaş sayesinde aldım parayı yatırdım hesabına o sipariş etti 15 gün sonra falan kapıma geldi water magnetla beraber...

Ped'i hepsiburada.com'dan aldım zaten çok pahalı şey almıyacaksan hepsiburada.com'da yeni eklenen ürünlerlerle beraber çoğu meguiars ürünleri var oradanda temin edebilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arguss

quote:

skodaforumdan

Özellikle water magnet mükemmel bir ürün kullandıkça hayrete düşürüyor insanı

Ama acilen iyi birde wax tavsiye ederim almadıysanız hele aracınız siyah

Uygulamaları yazın yapıcağım, wax için FK1000P istiyorum, yaza kadar bulamazsam colli alıcam.

Sizin aracın resimlerini gördüm, sonuç mükemmel.

• Water magneti satıcı önce bi çamaşır makinesinde yıka dedi.

Gerek var mı direk kullanmaya başlayalım mı?
  • quote:

Water magneti satıcı önce bi çamaşır makinesinde yıka dedi.

Gerek var mı direk kullanmaya başlayalım mı?

Herkes yıkayın diyor kullanmadan bende yıkamıştım ilkten...
  • Erdem abi;

Birçok kişis eninle aynı dertten müzdarip.
    Bununda çözümleri var tabiki:)

Eğer aracını çoğu zaman kendin yıkayacaksan kovadan su çekebilen ve 1 kova su ile aracı rahatlıkla bitirebilen yıkama makineleri var.Fiyatıda makul seviyede.Basınçı su veriyor,bildiğim yıkama makinesi.Normali kadar iyi değil tabiki ama kovadan su çekebilmesi çok güzel.

Ama yok,ben makine istemiyorum dersen;

Elinde bulunması gerekenler;

2 adet kova
    1 adet yıkama eldiveni
    1 adet oto yıkasma şampuanı
    4-5 adet mikrofiber bez.
    1 adet zirai ilaç pompası
    1 adet ince uçlu fırça

Yapman gereknler;

2 kovayada su doldurup,birine oto şampuanı karıştırıp,diğerine karıştırmayacaksın.Saf su kalacak yani.
    Zirai ilaç pompasının içine koyduğun oto şampuanı/su karışımını aradca komple sıkacaksın.Pompalayıp bırakman yeterli,çok güel köpüka tıyor.
    Bu çıkan ve araca komple uyguladığın oto şampuanlı su aracın üstündeki film kiri yumuşatacaktır.
    Bu işlem ardından kovaya hazırladığın şampuanlı su ve yıkama eldiveni ile araca girişeceksin.
    Dikakt etmen gerekn nokta,her panelde eldiveni temiz su dolu olan kovada durulamak.Yani atıyorum ön kaputu şampuanladın,eldiveni saf suda durulayacaksın ki,üstündeki çamurlar vs ayrılsın.Bu sayede eldivene geçen kirler suyun içinde kalacak ve aracın üstünde gezmeyerek çizikleri ena za indiricek.

Tüma racı şampuanladıktan sonra kovalardan birini boşaltıp tekrar temiz su koymak ve bir kap yardımıyla tavandan başlayarak aracı durulamak yetecektir.Bu arada fırça ve şampuanlı su ile jantlarıda yumuşatacaksın.
    Tüma racı duruladıktan ve üğzerinde çamur olmadığına emin olduktan sonra aracı mf bezlerle silebilrisin.

Kova ile yapıalcak yıkamada en iyi sonuç bu şekilde alınabilir sadece.
    Sakın tek kova ve fırça gibi şeylerle aracı yıkama.

Eğer birde wax alıpa raca uygularsan tadından yenmez.
    İyi bir wax 45-50 liraya bulunabiliyor.
    Mesela ben Collinite 476s adında bir wax aldım ve herkes memnun.

Umarım anlatabilmişimdir

• Çok sagol can verdigin bilgiler için..

Kovadan su çeken alet benım verdıgım link teki gibi türk işi mi yoksa gerçekten o iş için yapılmış özel aletlermi? Benim koydugum linktekini ben yaparım cunkuBahsettigin aletin bir linki falan varsa verebilirmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi errddm -- 25 Mart 2010; 16:24:19 >
  • quote:

Çok sagol can verdigin bilgiler için..

Kovadan su çeken alet benım verdıgım link teki gibi türk işi mi yoksa gerçekten o iş için yapılmış özel aletlermi? Benim koydugum linktekini ben yaparım cunku

Hayır abi,o alet pek bir işe yaramaz.
    Dediğin gibi 1 dalgıç motor,biraz hortum ve kabloyla kolayca yapılır o:)

Benim dediğim profesyonel bir ürün sayılır.

http://www.hepsiburada.com/karcher-k2-16-100bar-basincli-yikama-makinesi/productDetails.aspx?categoryid=20004372&productid=mrrprd_hrkarcherk2-16i&mr=46#Ozellikler

Daha uygun fiyata olanalrıda var tabiki.
    İstersen araştırayım biraz

• Hadiii tam aradıgım ürün işte bunu bauhaus ta falan bulabilirmiyim acaba Yaza kadar alırım ben bunu çok çok sagol can

Suan tek bir sorunum kaldı oda elektrik..Aracın 220 V prizine baglayarak kullanabilirim heralde bu ürünü..İş aküye zarar vermesinArac calısırken yıkamak zorunda kalcam arabayı bu ürünle..220 V priz motor çalışırken aktif oluyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Cn39

quote:

Çok sagol can verdigin bilgiler için..

Kovadan su çeken alet benım verdıgım link teki gibi türk işi mi yoksa gerçekten o iş için yapılmış özel aletlermi? Benim koydugum linktekini ben yaparım cunku

Hayır abi,o alet pek bir işe yaramaz.
    Dediğin gibi 1 dalgıç motor,biraz hortum ve kabloyla kolayca yapılır o:)

Benim dediğim profesyonel bir ürün sayılır.

http://www.hepsiburada.com/karcher-k2-16-100bar-basincli-yikama-makinesi/productDetails.aspx?categoryid=20004372&productid=mrrprd_hrkarcherk2-16i&mr=46#Ozellikler

Daha uygun fiyata olanalrıda var tabiki.
    İstersen araştırayım biraz

Can bu alet bir kova suyla aracı komple yıkar mı?

Birde alet passat orta konsoldaki fişiyle düzgün çalışır mı?

• 1 kova su bir araç için yeter sanırım.
    Yıkamacılarda bile bunun 3 katı makinalar bir araç için 4-5 litre gibi komik rakamlar harcarken bu 100 BAR basınçla 1 kovayı bitiremez bile bence.
    En kötü ihtimal 2 kova olsun

Bunun gibi ürünler genelde Çakmaktan gelen güç ile çalışıyor.
    Bu üründ eöyle bir bilgi yok.
    Örnek olsun diye verdim linki.

Biraz araştırayım bilgilendiricem hemen
  • Bu ürüne benzer ama yanı marka değil koçtaşta 99 TL idi.95 bar'dı.

Ne zormuş kendi kendine arabayı yıkamak.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.