Şimdi Ara

Passat mı Golf mü ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
0
Favori
22.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2000 yılında araç almaya karar vermiştim.12,100 ytl bora comfortline-11,500 ytl passat trendline.tercihimi o zamanlar çok asil duran boradan kullanmıştım.şimdiki passatlarda bana göre golften 1 değil 5 gömlek daha asil duruyor.sadece iki araca önden bakın yeter.ama aranılan hız ve serilik ise tabiiki golf.fakat sonradan pişman olmaktansa kesinlikle passat. saygılar..........
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arthur

senede 1 sefer belki Trabzon yapabilirim onun dışında aylık ortalama 1000km yol yapıyorum.aradaki fiyat farkı beni biraz Golf'e doğru itiyor ama Passatın konforu ve sınıfıda beni kendine çekiyor.

Senede 10-15 bin km için 50 bin YTL arabaya bağlanır mı dostum?
    20-25 bin YTLye ikinci el skoda octavia elegance beklentini boşa çıkarmayacaktır.
  • quote:

Golf hem ucuz hem motor gücü fazla ama çok fazla yüklenilmiş olan motorun ömrü ne kadar olur şüpheliyim. 3-4 sene sorun çıkartmadan kullanabileceğimi bilsem Golf alır aradaki fark ile güzel bir kaç değişiklik yaparım araba görünümünde.

VW dizellerde senelerdir dünya devi kocaman VW volt her gün tonla yük taşıyan 400.000 kmde göstergesi durmuş hala motor teklememiş sadece bir defa o da şoförün hatasından turbo patlamış. (Şoförün kendi anlattığı)

Dizeller zaten aşırı beslemeli ve almanlar da metalurji çok iyi gelişmiş kurallarına uygun kullanıldığında aşırı beslemeli benzide de bi sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
  • quote:

1.4 TSİ 122HP Comfortline otomatik vites Passat
    1.4 TSİ 140HP Comfortline otomatik vites Golf

arasında kaldım.

Passat 57000YTL
    Golf 48000YTL

Bu araçları bilen, tanıyan, kullanmış arkadaşlardan fikir paylaşımı rica ediyorum.

Golf bence genç arabası passat biraz daha ağır başlı. Gerçi passat ta dinamik çizgili ama ben hızı seçerdim golf alırdım. 40 yaşında olsaydım hiç beklemez passat alırdım çünkü konforu çok üst düzeyde.

• quote:

Orjinalden alıntı: bossbee

quote:

senede 1 sefer belki Trabzon yapabilirim onun dışında aylık ortalama 1000km yol yapıyorum.aradaki fiyat farkı beni biraz Golf'e doğru itiyor ama Passatın konforu ve sınıfıda beni kendine çekiyor.

Senede 10-15 bin km için 50 bin YTL arabaya bağlanır mı dostum?
    20-25 bin YTLye ikinci el skoda octavia elegance beklentini boşa çıkarmayacaktır.

hız düşünmüyorsan ve konfor istiyorsan. Arkadaşa katılıyorum. Octavia çok kaliteli araba hele iç döşemesini çift renk alırsan 2004 24500ytl ye vardı, harika bir görüntüsü var. Golf platformunda üretilmesine rahmen konforu passat gibi.

• passattan sonra golfe bin oyuncak gibi gelir.eğer imkanın varsa passat tsı al.
  • 2 vw ortada olunca değişik bir durum söz konusu.ortasını bulalım şunun passat görünümlü golf verelim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: huso2000

2 vw ortada olunca değişik bir durum söz konusu.ortasını bulalım şunun passat görünümlü golf verelim...

o jetta oluyor
  • 1.4 170 hp Golf GT

• quote:

Orjinalden alıntı: justiceman

passattan sonra golfe bin oyuncak gibi gelir.eğer imkanın varsa passat tsı al.
  • her iki aracı da kullandım, hatta Passat sahibiyim.

Golf ufak olması ve pratikliği ile Comfortline donanımı ile bence iyi bir araç Burada 1,4 TSI 122 lik seçenek arıza, yakıt, vs. yönlerinden daha ekonomik bir seçenek.

Passat = şehir hatları vapuru büyüklüğü
    bunu herkes yönetemez, passata yeten parası olsa dahi golf alan tanıdığım var, bu kadar büyük bir araba kullanmak, sınıf farkından daha önemli ona göre.

Bir yandan da artık dilimize yerleşen bir tabir var (TG kulakların çınlasın), o da "Passat = Fors"

Temiz yıkanmış bir passatın yandan görünüşü, önden gelişi, yolda akışı, rampada çıkışı her türlü pozisyonu, konforu, genişliği, bagajı, vs Golfte asla bulunamayacak seçenekler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuci

gençken golf,
    orta yaşta passat..

Arkadaş doğru teşhisi yapmış!GOLF ATAK,HIZLI,AKAN bi araç;PASSAT da bi o kadar öyle ama GOLF'E göre daha bi BABA ARABASI var,daha bi ayakları yere basıyor!(Kullanıcılarının da geneli aynı şekilde)BENCE ORTA SINIFIN EN BABA ARABALARINDAN BİRİ PASSAT!Bu arada BAGAJ muhabbetin varsa GOLF'LERİN bagajları ufaktır,tatmin etmeyebilir;aklında olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOPARMA GÜLLERİ -- 14 Ağustos 2008; 15:45:55 >
  • baska bi aracla golfü kiyaslasan her zaman için golf derim ama passatin durusu tercih etmek icin yeterli
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

her iki aracı da kullandım, hatta Passat sahibiyim.

Golf ufak olması ve pratikliği ile Comfortline donanımı ile bence iyi bir araç Burada 1,4 TSI 122 lik seçenek arıza, yakıt, vs. yönlerinden daha ekonomik bir seçenek.

bunu herkes yönetemez, passata yeten parası olsa dahi golf alan tanıdığım var, bu kadar büyük bir araba kullanmak, sınıf farkından daha önemli ona göre.

Bir yandan da artık dilimize yerleşen bir tabir var (TG kulakların çınlasın), o da "Passat = Fors"

Temiz yıkanmış bir passatın yandan görünüşü, önden gelişi, yolda akışı, rampada çıkışı her türlü pozisyonu, konforu, genişliği, bagajı, vs Golfte asla bulunamayacak seçenekler.

Passat'ın neresi büyük yahu..., demek adama Cadillac STS felan versek intihar edecek..

• quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

quote:

Passat'ın neresi büyük yahu..., demek adama Cadillac STS felan versek intihar edecek..

Neresi mi büyük? Senin büyüklükten anladığın ne? Burası Türkiye arkadaşım, kaç kişide Cadillac STS var ki? Passat basbayağı büyük işte. Senin passat ya da benzeri sınıf arabaya binmişliğin var mı? Kullandın mı? Şehir içinde park yeri arayıp büyüklüğünden dolayı bulamadığın oldu mu? Şoför tarafında oturduysan eğer, sağ ön kapının cebinden bir şey almaya ihtiyacın oldu mu? Yada yine şoför tarafında oturuyorken, sağ aynaya elle mühale etme ihtiyacın oldu mu? Uzun yolda, arkada yatar vaziyette bir çocuk ve yanında rahatça oturabilen yetişkin gördün mü hiç? Örnekleri daha da uzatabilirim ama passat ya da benzeri sınıfdaki arabalar büyüktür canım kardeşim. Sen önce muhtemelen olmayan ehliyetini bir al, sonra kendi kazandığın paranla kendine araba al, sonra konuşalım.

• Golf ün yenileneceğini göz önünde bulundurun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: resmonse

quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

quote:

Neresi mi büyük? Senin büyüklükten anladığın ne? Burası Türkiye arkadaşım, kaç kişide Cadillac STS var ki? Passat basbayağı büyük işte. Senin passat ya da benzeri sınıf arabaya binmişliğin var mı? Kullandın mı? Şehir içinde park yeri arayıp büyüklüğünden dolayı bulamadığın oldu mu? Şoför tarafında oturduysan eğer, sağ ön kapının cebinden bir şey almaya ihtiyacın oldu mu? Yada yine şoför tarafında oturuyorken, sağ aynaya elle mühale etme ihtiyacın oldu mu? Uzun yolda, arkada yatar vaziyette bir çocuk ve yanında rahatça oturabilen yetişkin gördün mü hiç? Örnekleri daha da uzatabilirim ama passat ya da benzeri sınıfdaki arabalar büyüktür canım kardeşim. Sen önce muhtemelen olmayan ehliyetini bir al, sonra kendi kazandığın paranla kendine araba al, sonra konuşalım.

Cadillac STS ile, bilmem kaç kişide olmasının ne alakası var anlayamadım açıkcası. Bir arabanın büyük olması, bunu alacak kişinin "Aman çok büyük" deyip dememesi, o aracın satış adetlerine göremi değişiyor? Büyük araba büyüktür, orta boydaki bir araba orta boydur, ufak araba ufaktır. İsterse araba fizandan gelsin, 1 tane satsın. 73 Cadillac Eldorado'yu büyük kabul etmeyeceğiz veya bu örnekte gösteremeyeceğiz yani öylemi? Buranın Türkiye olup olmamasından banane, bir araba bana ufak geliyorsa ufak derim. Bizdede Grand Cherokee var, resimlerinide görebilirsin ( Hani forumda yalancı damgası vurulabilir , o tehlikeye karşı koydum senin gibi tipler bol forumda ) , eski ve ucuz bir araba, yani çok pahalı değil. Bana bazen ufak geldiği oluyor, ama genel anlamda boyutları ortalamada, büyük asla değil. Passat gibi bir arabayla park yeri bulamamak arabayı kullanan kişinin yeteğine bakar. Sol ön kapının cebinden bir şey almakta zor felan değil, genişliği Passat ile aynı olan G.c'de bile, o dediğin olay ancak Escalade'de olur. Ha senin boyun 1.60 ise bilemem, tabiki zorlanırsın. Bu sınıfta bir arabaya neden sağ elle müdahale edeyim? Müdahale etmem gerekeceksede öyle devlet meselesi yapmam, büyük dediğimiz arabalar, öyle 2 metre genişliği olan Escalade'de bile büyütülecek bir olay değil bu. Ha bütün bunları yazmak, araba kullanmak veya sol koltuğuna oturmak içinde EHLİYET gerekmiyor, ha şimdi çıkıp " Efendim sorumsuz veled, ehliyeti olmadan babasının arabasını kullanıyor " diye şahlananlar çıkacaktır, bende onlara peşinen söylüyorum, onlar önce bazılarının imzasındaki " akselerasyon " ( Ben Abd yalakasıyım ya kimilerine göre bu forumda, memleketin kaymak gibi yollarına laf ediyorum , ondan Türkçe içine İngilizce yerleştirerek özentilik yapıyorum, tabi forumda Osmanlı avatarı taşıyıp İngilizce "NİK" ( ) kullanmak buna dahil olmuyor ) videolarının linklerini silsinler, sonra laf söylesinler. Ama seviniyorum Allah'tan 25-30 yaşında 100K'lık araba sahibi değilim, yetim hakkından başlayıp beyaza kadar giderlerdi valla...Bu arada "Olmayan" ehliyetim, "Olsada" "Olmasada" seni ilgilendirmediği gibi, otomobil yorumlarımı okuyanları ve bu yorumların okunabilirliğinide İLGİLENDİRMEZ. "JANIM" kardeşim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 19 Ağustos 2008; 23:30:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: erceylan

2000 yılında araç almaya karar vermiştim.12,100 ytl bora comfortline-11,500 ytl passat trendline.tercihimi o zamanlar çok asil duran boradan kullanmıştım.şimdiki passatlarda bana göre golften 1 değil 5 gömlek daha asil duruyor.sadece iki araca önden bakın yeter.ama aranılan hız ve serilik ise tabiiki golf.fakat sonradan pişman olmaktansa kesinlikle passat. saygılar..........

Bence GOLF ve PASSAT ikisi de çok doğru bir karar, ama sınıf farkını ön plana çıkarmak için ben doğal olarak PASSAT'ı tercih ediyorum.

Erceylan'ınesajı çok doğru ve yerinde bir yorum. Değerlendirmeye 10 üzerinden 10 veriyorum. Sevgili dostum, Türkiye yolları, vergi-yakıt-işletme masrafları, kullanım ömrü ve sıklığı, ikinci el değeri, satınalma maliyeti, aracın size kazandığrdığı maddi ve manevi değerler ve duygular, ve tüm dosya münderecatı dikkate alındığında karar ve ibre, yeterli maddi imkanın da bulunduğu kabul edilerek, VOLKSWAGEN PASSAT yönünde.

PASSAT'la mahalleye geldiğinde, evinin önüne park ettiğinde, kız istemeye giderken tepsi tepsi tereyağlı ve fıstıklı (hışırt) hakiki Antep baklavalarını bağajdan indirdiğinde herkes kafasını çevirecek, aracından inen takım elbiseli, jilet gibi kıyafetli, uzun boylu ve genç delikanlıya bakacak, seni fabrikatör sanacak, halbuki sen Donanım Haber okuyan, forum üyesi, araç satın almadan önce bir bilene danışan, yaş tahtaya basmamayı ilke edinen, Yeni Türkiye'yi kuracak olan, küresel yeteneklere sahip akıllı ve mantıklı düşünen bir delikanlısın.

Tabii ki, tabii ki paranı doğru şekilde harcayacaksın.

Golf ile doğru kararı vermiş olursun, genç ve yeni evliysen, Passat ile de doğru kararı vermiş olursun, hayattaki başarıların için kendini mükafatlandırmak ve büyüyen ailene rahat yolculuk yaptırmak istersen.

PASSAT = FORS dostum (Meke, buradayım).

Golf'le sen birşeyler anlatmak istersin, genç kızlara "Haydi Halikarnas diskoya, partiye" diyebilirsin. Passat'la aracın senin hakkında birşeyler anlatmak ister, tanıdıklara "Alın teri, başarı ve kariyer" demek, eşine "bu sene tatile Karadeniz'e mi, Pamukkale'ye mi, Side'ye mi, yoksa hepsine mi?" sormak ister.

Ben de küçük bir araçla başladım, değiştirdiğim her araçta daha güçlü motor, daha büyük kasa ve daha yüksek konfora ulaştım.

Elbette tercih meselesi, ama dediğim gibi, biraz da oturup bir bardak çay ve 1 kilo baklava huzurunda karar verme meselesi.

Sevgiler,

Taner Göde

• ABİSİMİ KAREDŞİMİ OLMUŞ BU İŞ
  • Bu kisisel tercih olarak değişir lakin Passat 122 hp fiyatına Golf GT alırdım buda benim kişisel tercihimi belirler sonuçta.Passat süspansiyon olarak Golfden iyi değildir Passatın süspansiyonu daha serttir ama golfun daha yumusak süspansiyonu vardır.Passatta rahatlıgı genişliğinden,Passatın iç malzemesi daha iyi ses yalıtımı daha iyi,Golfunda Passat fiyatına iyi motor daha elit bir araç sunması daha iyi.Sonç olarak hem gazlama hemde aile araçı olarak kullanmak istersen Golf GT alırdım(Golfun içi aile cok rahat edicek kadar geniştir) ama yok ben gazlamak istemiyorum sağ seritte hız sabitleyicisini alıp hem rahat yolculuk hemde ekonomi yapıcam diyorsan Passat.Zaten Golfun kasa değiştirmeside Büyük ölçekli Alternatif olarak Passatı öne cıkarıyor.

Ayrıca Passat ve fabrikatör terimi biraz abartılmış gibi geldi,zaten Passattan inen geç bir delikanlıyada kimse zengin tarzında bir bakış vericeğinide zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MKH6 -- 19 Ağustos 2008; 23:53:34 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.