Şimdi Ara

Passat mı Golf mü ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
0
Favori
22.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MKH6

Bu kisisel tercih olarak değişir lakin Passat 122 hp fiyatına Golf GT alırdım buda benim kişisel tercihimi belirler sonuçta.Passat süspansiyon olarak Golfden iyi değildir Passatın süspansiyonu daha serttir ama golfun daha yumusak süspansiyonu vardır.Passatta rahatlıgı genişliğinden,Passatın iç malzemesi daha iyi ses yalıtımı daha iyi,Golfunda Passat fiyatına iyi motor daha elit bir araç sunması daha iyi.Sonç olarak hem gazlama hemde aile araçı olarak kullanmak istersen Golf GT alırdım(Golfun içi aile cok rahat edicek kadar geniştir) ama yok ben gazlamak istemiyorum sağ seritte hız sabitleyicisini alıp hem rahat yolculuk hemde ekonomi yapıcam diyorsan Passat.Zaten Golfun kasa değiştirmeside Büyük ölçekli Alternatif olarak Passatı öne cıkarıyor.

Ayrıca Passat ve fabrikatör terimi biraz abartılmış gibi geldi,zaten Passattan inen geç bir delikanlıyada kimse zengin tarzında bir bakış vericeğinide zannetmiyorum.

Fabrikatör terimi ancak 5.30 ve üstü için ve o civarda araçlar için kullanılabilir bence, D sınıfı ve sıfırı 40 milyarlara kadar inen bir aracı amma abarttı Türk halkı, 2. eldede iyi prim yapıyor tabi Das Auto. Yanlız anlayamadığım, Golf Passat'dan nasıl daha "Elit" oluyor? Süspansiyonlar GT gibi bir araçta nasıl daha yumuşak olabiliyor? Golf ve Aile? Passat bile bence sınırda bir aile arabası için, hatta ufak bile. Yahu 4 kişilik aileyiz, Mersin'e gidiyoruz bagajı 1000 litre aracın, öyle çok eşya felanda almıyoruz ancak sığıyor. Bagaj ağzına kadar dolu. Passat'da olsa eşyaların bir kısmını arka koltuğa almamız gerekecek. Hadi bunuda geçtim, Carrefour'dan aylık alışveriş yapıyoruz, kardeşimin arabası 1000 litre bagaja sığmıyor, tavana bağlıyoruz. Siz birde Golf'ü Aile arabası olarak önermişsiniz. Büyüklük anlayışı bu forumda çok farklı olsa gerek...

• kesinlikle katılıyorum 49 liraya 1.4 170hp lik GT Golf....
  • quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

quote:

Bu kisisel tercih olarak değişir lakin Passat 122 hp fiyatına Golf GT alırdım buda benim kişisel tercihimi belirler sonuçta.Passat süspansiyon olarak Golfden iyi değildir Passatın süspansiyonu daha serttir ama golfun daha yumusak süspansiyonu vardır.Passatta rahatlıgı genişliğinden,Passatın iç malzemesi daha iyi ses yalıtımı daha iyi,Golfunda Passat fiyatına iyi motor daha elit bir araç sunması daha iyi.Sonç olarak hem gazlama hemde aile araçı olarak kullanmak istersen Golf GT alırdım(Golfun içi aile cok rahat edicek kadar geniştir) ama yok ben gazlamak istemiyorum sağ seritte hız sabitleyicisini alıp hem rahat yolculuk hemde ekonomi yapıcam diyorsan Passat.Zaten Golfun kasa değiştirmeside Büyük ölçekli Alternatif olarak Passatı öne cıkarıyor.

Ayrıca Passat ve fabrikatör terimi biraz abartılmış gibi geldi,zaten Passattan inen geç bir delikanlıyada kimse zengin tarzında bir bakış vericeğinide zannetmiyorum.

Fabrikatör terimi ancak 5.30 ve üstü için ve o civarda araçlar için kullanılabilir bence, D sınıfı ve sıfırı 40 milyarlara kadar inen bir aracı amma abarttı Türk halkı, 2. eldede iyi prim yapıyor tabi Das Auto. Yanlız anlayamadığım, Golf Passat'dan nasıl daha "Elit" oluyor? Süspansiyonlar GT gibi bir araçta nasıl daha yumuşak olabiliyor? Golf ve Aile? Passat bile bence sınırda bir aile arabası için, hatta ufak bile. Yahu 4 kişilik aileyiz, Mersin'e gidiyoruz bagajı 1000 litre aracın, öyle çok eşya felanda almıyoruz ancak sığıyor. Bagaj ağzına kadar dolu. Passat'da olsa eşyaların bir kısmını arka koltuğa almamız gerekecek. Hadi bunuda geçtim, Carrefour'dan aylık alışveriş yapıyoruz, kardeşimin arabası 1000 litre bagaja sığmıyor, tavana bağlıyoruz. Siz birde Golf'ü Aile arabası olarak önermişsiniz. Büyüklük anlayışı bu forumda çok farklı olsa gerek...

Tabi Açıklarım.

Golf daha zevkli ve daha performanslı uzun yolda motorun katkısıyla daha az yorucu olucaktır,Pasatta kesa sollamalarda yoruculuk yasayablirsiniz.Standart Golfun süspansiyonu Passatan daha yumusaktır,Yeni kasa Passatlarda eskisine oranla daha sert süspansiyon kullanılmıstır.Bunda sanırım anlasılmıycak bir durum yok.PAssat tabi daha iyi Aile araçı bunu aksine iddia edende yok ama Golfde aile nin alabileceği hitap ettiği bir noktada sayılır,Golfle 5 kişi 500 kilometre yolculuk yaptıgımı hatırlıyorum yani Golf he önü hem arkası Passat kadarda olmasa HB için haddinden fazla geniştir.
    (1000 litre bagaj istersen sanırım 7 seriside yeterli gelmez)
    Elit derken Performansı ima ettim yanlış anlasılmasın.(Ayrıca bana göre Golf GT deki karizma Passat 2.0 TDI de bile yok)

Fabrikatör kısmına gelince bu ülkeden ülkeye değişir evet Türkiyede 530i-d bir nebze fabrikatör terimin içine girebilir ama Almanyada buda dısında kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MKH6 -- 20 Ağustos 2008; 0:08:28 >

• quote:

quote:

quote:

Tabi Açıklarım.

Golf daha zevkli ve daha performanslı uzun yolda motorun katkısıyla daha az yorucu olucaktır,Pasatta kesa sollamalarda yoruculuk yasayablirsiniz.Standart Golfun süspansiyonu Passatan daha yumusaktır,Yeni kasa Passatlarda eskisine oranla daha sert süspansiyon kullanılmıstır.Bunda sanırım anlasılmıycak bir durum yok.PAssat tabi daha iyi Aile araçı bunu aksine iddia edende yok ama Golfde aile nin alabileceği hitap ettiği bir noktada sayılır,Golfle 5 kişi 500 kilometre yolculuk yaptıgımı hatırlıyorum yani Golf he önü hem arkası Passat kadarda olmasa HB için haddinden fazla geniştir.
    (1000 litre bagaj istersen sanırım 7 seriside yeterli gelmez)
    Elit derken Performansı ima ettim yanlış anlasılmasın.(Ayrıca bana göre Golf GT deki karizma Passat 2.0 TDI de bile yok)

Fabrikatör kısmına gelince bu ülkeden ülkeye değişir evet Türkiyede 530i-d bir nebze fabrikatör terimin içine girebilir ama Almanyada buda dısında kalır.

1000 litre dediysem, tam 1000 litre değil, fakat epey doluydu yani %80'ini aşıyordu. 7 serisine zorla olsada sığar, STS'de bu boydadır zaten. Karizma olarak Golf GT'nin bence hiç bir albenisi yok. Aşırı sportif veya ne bileyim estetik tasarımı yok Alfa Romeo gibi, tam bir kalas. Özellikle arkası. Passat ciddi güzel bence ona kıyasla.

• Tasarım göreceli bir kavram oldugunu unutuyoruz sanırım.Albenide bunun içinde tabi,Alfa lar hiç mi hiç albenisi yok cekici gelmiyor içi kalitesiz konforsuz olarak biliyorum buda benim Alfa hakkındaki düşncem kimseyi kaale etmez sonucta,özelliklede o Ablemi yokmu müslüman karşıtı.Golf GT ama farklı bir araç izlemi veriyor bana biliyorumki 170 beygir onu kullanan otomobilden anlıyor,oda benim gibi vw ci.Buda benim düşüncem.Bagaja gelince bence siz uzun yola transporter-vito tarzı araçla cıkınız ancak sıgarsınız .
  • Golf'de bana göre sıradan bir HB, dışında en ufak heyecan yok kaputun altında 170 hp makina olsada.
  • Dedimya göreceli bir noktadayız.
  • quote:

Dedimya göreceli bir noktadayız.

E tabiki göreceli bir noktadayız,
  • Bildiğim kadarıyla Passat 1.4 122 HP gücü 4500 d/d de üretiyor.

Golf 1.4 ise 140 HP gücü 5600 d/d de üretiyor.

Yüksek devirler çoğu zaman sakıncalıdır.

Buna göre; ben Passat derim. Tabi + konforu da unutma.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: meke

her iki aracı da kullandım, hatta Passat sahibiyim.

Golf ufak olması ve pratikliği ile Comfortline donanımı ile bence iyi bir araç Burada 1,4 TSI 122 lik seçenek arıza, yakıt, vs. yönlerinden daha ekonomik bir seçenek.

Passat = şehir hatları vapuru büyüklüğü
    bunu herkes yönetemez, passata yeten parası olsa dahi golf alan tanıdığım var, bu kadar büyük bir araba kullanmak, sınıf farkından daha önemli ona göre.

Bir yandan da artık dilimize yerleşen bir tabir var (TG kulakların çınlasın), o da "Passat = Fors"

Temiz yıkanmış bir passatın yandan görünüşü, önden gelişi, yolda akışı, rampada çıkışı her türlü pozisyonu, konforu, genişliği, bagajı, vs Golfte asla bulunamayacak seçenekler.

Passat'ın neresi büyük yahu..., demek adama Cadillac STS felan versek intihar edecek..

Passat senin ailenin 1000 lt bagajlı aracına göre küçük kalıyor olabilir, ama bunu çeşitli smiley'ler ile destekleyerek inanılmaz komik bulmana bir mana veremedim.

Golf 4,2 m uzunlukta, 1,7 m genişlikte olan bir araç.
    Passat 4,7 m uzunlukta, 1,8 m genişlikte olan bir araç. Yani 50 cm daha uzun ve 10 cm daha geniş.

Alacak kişinin intihar edeceğini felan ! düşündüğün Cadillac STS 4,985 m uzunlukta, 1,8 m genişlikte olan bir araç.

Passat ile STS arasında 20 cm fark var, genişliği ise aynı.
    Dolayısıyla Golf'e göre büyüklük Passat yönünde daha belirgin.

Sanırım neşeli bir anında esprili bir mesaj yazmak istedin ama hoş olmadı

• Benim ailemin 1000 litre bagajlı aracının konuyla artık bir ilişkisi kalmadı, onu bir kenara alalım. Burada herkes istediği fikri söylemekte özgürdür. Benim "STS'i olsa intihar eder" cümlesini kurarkenki ruh halim sizin aynen "Passat=şehir hatları vapuru büyüklüğü" cümlesini kurarkenki ruh halinize eşdeğerdir. Yani burda bir tek espri yapan ben olmuyorum bu durumda. Hele "Korkudan Passat alamadı" cümlesini hiç saymıyorum zaten. İnsanlar tabiki istediği fikri belirtmekte özgür fakat bende özgürüm. Bence Passat orta boy bir araba , bu benim fikrimi değiştirmeyeceği gibi bir araba için kesin olarak " Büyük " denemez. Kaldıki 4.7 metrelik bir araba Tr şartlarındada büyük sayılmaz, ben böyle düşünüyorum. Cadillac STS'nin boyutlarını felan geçtim, Passat'tan korkan birine, bırak 20 cm farkı, 10 cm daha uzun bir arabayı vermek intihar sebebi olurdu herhalde diye düşündüğümden STS örneği verdim, çok büyük bir araba olmadığını bende biliyorum, teknik verilerini dizmenize gerek yoktur.Son olarak esprili mesajlar atıp atmamak ayrı bir konu, tuhaf abartmalara karşı stem etmek bambaşka bir konu. Bende " Passat = vapur " benzetmesini hoş bulmamıştım mesela, smiley alerjiniz varsa "" kullanmamanızıda öneririm.

• quote:

Benim ailemin 1000 litre bagajlı aracının konuyla artık bir ilişkisi kalmadı, onu bir kenara alalım. Burada herkes istediği fikri söylemekte özgürdür. Benim "STS'i olsa intihar eder" cümlesini kurarkenki ruh halim sizin aynen "Passat=şehir hatları vapuru büyüklüğü" cümlesini kurarkenki ruh halinize eşdeğerdir. Yani burda bir tek espri yapan ben olmuyorum bu durumda. Hele "Korkudan Passat alamadı" cümlesini hiç saymıyorum zaten. İnsanlar tabiki istediği fikri belirtmekte özgür fakat bende özgürüm. Bence Passat orta boy bir araba , bu benim fikrimi değiştirmeyeceği gibi bir araba için kesin olarak " Büyük " denemez. Kaldıki 4.7 metrelik bir araba Tr şartlarındada büyük sayılmaz, ben böyle düşünüyorum. Cadillac STS'nin boyutlarını felan geçtim, Passat'tan korkan birine, bırak 20 cm farkı, 10 cm daha uzun bir arabayı vermek intihar sebebi olurdu herhalde diye düşündüğümden STS örneği verdim, çok büyük bir araba olmadığını bende biliyorum, teknik verilerini dizmenize gerek yoktur.Son olarak esprili mesajlar atıp atmamak ayrı bir konu, tuhaf abartmalara karşı stem etmek bambaşka bir konu. Bende " Passat = vapur " benzetmesini hoş bulmamıştım mesela, smiley alerjiniz varsa "" kullanmamanızıda öneririm.

Ben korkudan passat alamadı demedim ki?

Araba seçim kriterlerini bilmemekle birlikte, pek çok kişinin küçük araba almak istemesi, A-B-C (HB) sınıflarını doğurmadı mı? Küçük araba tercih etmek ne zamandır alay konusu?

Bu arada Passat = Vapur benzetmesini herhangi bir kişi veya cümleye istinaden yapmadım, dolayısıyla benzetme bana aittir.
    Ama sen benim cümleme gülersen ben sana alerji kapmaya devam edebilirim.

• Korkudan yada "Passat alabilmesine rağmen sırf bundan dolayı Golf aldı" , aynı şey. Küçük arabaylada dalga felan geçmedim, uzaktan yakından alakası yok. Passat'ın Vapur'a benzetilmesindede ben zaten herhangi bir şey aramadım, direk ona karşı tepki verdim.
  • quote:

quote:

Hiç golfe binmesem vay be golf el arabası kadarmış diyeceğim ama en az 4 kez uzun yolculuğa çıktığım için bagajının büyüklüğünü biliyorum.İç mekanıda gayet geniş 4 kişi 10 saatlik yolu hiç öff pöff demeden alabilir.Bagaj için ise 3 kişinin bavullarını rahatça taşıyor.Zaten daha fazla bagaj isteyene Vw Jetta yı üretmiş.Bildiğim kadarıyla aile terimi 3-5 bireyli bir topluluk demek bu konuda golf ,jetta ve passat doğru tercih olacaktır.Ayrıca yılda 2-3 kez uzun yolculuk için 1000 litre bagaj taşımayı hamallık olarak görüyorum,350-400 litrelik bir bagaj ''carrefour poşetlerine'' yetiyorda artıyor.Çamaşır makinesi taşımak iserseniz koltukları yatırarak 1000 küsür litre hacme ulaşabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: M@rvellous

quote:

quote:

Hiç golfe binmesem vay be golf el arabası kadarmış diyeceğim ama en az 4 kez uzun yolculuğa çıktığım için bagajının büyüklüğünü biliyorum.İç mekanıda gayet geniş 4 kişi 10 saatlik yolu hiç öff pöff demeden alabilir.Bagaj için ise 3 kişinin bavullarını rahatça taşıyor.Zaten daha fazla bagaj isteyene Vw Jetta yı üretmiş.Bildiğim kadarıyla aile terimi 3-5 bireyli bir topluluk demek bu konuda golf ,jetta ve passat doğru tercih olacaktır.Ayrıca yılda 2-3 kez uzun yolculuk için 1000 litre bagaj taşımayı hamallık olarak görüyorum,350-400 litrelik bir bagaj ''carrefour poşetlerine'' yetiyorda artıyor.Çamaşır makinesi taşımak iserseniz koltukları yatırarak 1000 küsür litre hacme ulaşabilirsiniz.

Yılda 2-3 kere ÇIKABİLDİĞİMİZ için 1000 litre bagaj uygun zaten, az çıkıyoruz bari adam akıllı sığarak gidelim, gelirken meyve vs. alabilelim kasa ile. Carrefour poşetleriyle ne işimiz var ayrıca uzun yolda? En azından 600-700 litre olmalı bagaj, 1000 abartı olsada. Çünkü 4 kişiyiz ama biri bebek. Şimdi büyüdü gerçi arabasını almıyoruz 700 litre diyelim hadi...

• ARKADAŞLAR BENCE PASSAT DERİM İSTEDİĞİNİZ KADAR KÖTÜ DEYİN ARABA ÇOK SERİ VE ATİK BORA İLE PASSAT I YAN YANA KOY BORA ÇALIŞTIRMAYA PASSAT KÖŞEDE ONU BEKLERBENCE PASSAT DERİM HAA GOLF NEDEN KULLANIRLAR SPOR DAHA ARTİST Bİ GÖRÜNÜM AMA BENCE ALAKA YOK PASSAT DA ÖLE DİYE THMN EDİYORUM
  • Passat hem daha donanımlı hem de performans bakımından çok az fark var.Passat al kısacası.
  • 26-27 yaşından küçük ve bekarsam golf...büyük veya evliysem passat
  • Bravo!!!

ilk mesajda 1 yıllık geberik topici diriltmeye, büyük harfle yazmaya....
  • ewqghdqodhqşofşwqohşqwoqoşıwqwfffffffffffffffffffffffffff

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A|pRn -- 14 Ağustos 2009; 16:43:57 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.