Şimdi Ara

Passolig hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: oldboi

quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

quote:

Orijinalden alıntı: alicnouma

Kartı 1 kere alan adam niye her yıl para ödüyor aynı kartı sadece güncelleyin sene başında bi gideriniz yok sonuçta

çok doğru ya hadi bi kere aldık bunu kart masrafı vs artık neyse verdik diyelim sonuçta kart bedava yapılmıyor ama her sene tekrarlanması para tuzağından başka bişey değil. Bir insanın nufüs cüzdanı var diye her sene para ödemesi kadar saçma bence. Stadyumları boşaltmaya mı uğraşıyor bunlar? Derler ki arkadaşım bu otobüs bileti gibi al sen bunu üstünde ismin yazsın istediğin zaman paranı yükle biletini al o zaman alınır.

Kulüplere hersene bir gelir kalemi yaratmak amaç.
    Zaten ürün bilgi formuna dikkat ettiyseniz, kart için bir ücret söz konusu değil. E-bilet yıllık kullanım bedeli isminde bir bedel bu konuştuğumuz. TFF bu işin adını böyle koymuş olabilir.

tamam para kazansınlar ama ben bilet alayım forma alayım öyle kazansınlar. diyelim ki ben hayatımda hiç maça gitmedim ve sadece 1 kez gitmek istiyorum gittim kartımı aldım maca girdim bi daha 10 sene sonra maça gideceksem her sene boşuna para mı vereyim ben? tamam teknoloji gelmiş hoşgelmiş ama ben bilet yerine bunu almışım bilet beni maça mı sokar bu da maca soksun tamam yeni teknoloji deyip de millete geçirmeye gerek yok bu benim şahsi kanaatim tabi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alicnouma

Kartı 1 kere alan adam niye her yıl para ödüyor aynı kartı sadece güncelleyin sene başında bi gideriniz yok sonuçta

çok doğru ya hadi bi kere aldık bunu kart masrafı vs artık neyse verdik diyelim sonuçta kart bedava yapılmıyor ama her sene tekrarlanması para tuzağından başka bişey değil. Bir insanın nufüs cüzdanı var diye her sene para ödemesi kadar saçma bence. Stadyumları boşaltmaya mı uğraşıyor bunlar? Derler ki arkadaşım bu otobüs bileti gibi al sen bunu üstünde ismin yazsın istediğin zaman paranı yükle biletini al o zaman alınır.

Kulüplere hersene bir gelir kalemi yaratmak amaç.
    Zaten ürün bilgi formuna dikkat ettiyseniz, kart için bir ücret söz konusu değil. E-bilet yıllık kullanım bedeli isminde bir bedel bu konuştuğumuz. TFF bu işin adını böyle koymuş olabilir.

tamam para kazansınlar ama ben bilet alayım forma alayım öyle kazansınlar. diyelim ki ben hayatımda hiç maça gitmedim ve sadece 1 kez gitmek istiyorum gittim kartımı aldım maca girdim bi daha 10 sene sonra maça gideceksem her sene boşuna para mı vereyim ben? tamam teknoloji gelmiş hoşgelmiş ama ben bilet yerine bunu almışım bilet beni maça mı sokar bu da maca soksun tamam yeni teknoloji deyip de millete geçirmeye gerek yok bu benim şahsi kanaatim tabi

Doğru tabi.
    Ama karşı taraf açısından da bakarsan, stadlara (söyledikleirne göre) 150 milyon dolarlık teknik teçhizat yatırımı yapacaksın, kulüplere her yıl para vereceksin, TFF'ye para vereceksin. Sen para kazanmayacaksan neden böyle bir işe giresin ki? Ki ben hala kart üzerinden çok da para kazandıklarını düşünmüyorum.

• quote:

Yazılanlara göre

25 TL'lik kartların 10 TL'si doğrudan kulübe gidiyor.
    Kalan 15 TL'nin 7,95'ini banka alıyor, gerisini TFF'ye havuz geliri olarak iletiyorlar.

Yani banka 25 TL'lik karttan 7,95 TL alıyor.
    Kart maliyetlerinin 3- 3,5 euro arasında seyrettiğini düşünürsek(chipidir, kart tutucusudur, stok maliyetidir vs vs), bankaya kart başına 2 TL bile kalmıyor olabilir.

Peki bir şey soracağım. 10 TL kulübe gidiyor demişsiniz ama kart alırken hangi takımı tuttuğumuzu mu söyleyeceğiz? Ya da başka bir ifadeyle sadece kendi takımımızın maçları için mi kart alabiliyoruz. Mesela ben Galatasaraylıyım gittim aldım kartı Galatasaraylıyım dedim 10 TL kulübe gitti. Peki ben o kartla atıyorum Beşiktaş'ın maçına gidemeyecek miyim? Her takımın maçı için ayrı kart mı almak zorundayım. Konu hakkında bilginiz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

quote:

Yazılanlara göre

25 TL'lik kartların 10 TL'si doğrudan kulübe gidiyor.
    Kalan 15 TL'nin 7,95'ini banka alıyor, gerisini TFF'ye havuz geliri olarak iletiyorlar.

Yani banka 25 TL'lik karttan 7,95 TL alıyor.
    Kart maliyetlerinin 3- 3,5 euro arasında seyrettiğini düşünürsek(chipidir, kart tutucusudur, stok maliyetidir vs vs), bankaya kart başına 2 TL bile kalmıyor olabilir.

Peki bir şey soracağım. 10 TL kulübe gidiyor demişsiniz ama kart alırken hangi takımı tuttuğumuzu mu söyleyeceğiz? Ya da başka bir ifadeyle sadece kendi takımımızın maçları için mi kart alabiliyoruz. Mesela ben Galatasaraylıyım gittim aldım kartı Galatasaraylıyım dedim 10 TL kulübe gitti. Peki ben o kartla atıyorum Beşiktaş'ın maçına gidemeyecek miyim? Her takımın maçı için ayrı kart mı almak zorundayım. Konu hakkında bilginiz var mı?

Galatasaray kartın var, Beşiktaş - Fenerbahçe maçına gitmek istiyorsun. Ama il güvenlik kurulu dedi ki, sadece Beşiktaş taraftarları maça girebilir. Bu durumda turnikelere sadece Beşiktaş logolu kartlar tanımlanır, haliyle Galatasaray logolu kartı ile giremezsin.

ama böyle bir özel karar alınmadı ise istediğin maça bilet alır, istediğin maça gidersin.
    Şu da var... Herkesin sadece 1 tane kredi kartı ve 1 tane banka kartı alma hakkı var. Ama dilediğin kadar ön ödemeli kart alabilirsin.

Fiyatlama ile ilgili de şunu söyliim.

Bütün kartlar 15 TL idi. bu 15 TL'nin %53'ü yüklenici firmaya %47'si TFF'ye gidecekti. TFF'de onu yayın havuzundakine benzer bir sistemle kulüplere dağıtacaktı.

Sonra 4 büyükler dedi ki bizim kartlar 25 TL olsun (Fenerbahçe'nin daha farklı) aradaki 10 TL'yi sen bize öde, kalan 15TL'yi eski usul paylaşımını yap. Uzlaşıldı ve bugüne böyle gelindi.

• Ben olayın fişlemesinde değilim ama olay tam birilerini zengin etme projesi. Kulübe gelir oluyormuş,geçiniz. Kombine satar gibi kulüp kendisi satsın neden aracı firma satıp aslan payını alıyor? Her maç alınacak işlem ücreti nedir? Her sene neden yenilenmek zorunda. En azından 5 lira gibi aktivasyon ücerti alırsın. Maça giden 200-300 bin kişi vardır. 25 lira kendisi 5 lira kargosu 2*17=34 lira işlem ücreti(türkiye ve avrupa kupalarıda var) ohh mis.
  • Boyle bir uygulama yapacaksan kuluplerin taraftar kartlarina yukle biletleri. Dupeduz biri para kazansin diye yapilan uygulama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem kredi kartı hem ulaşım kartı.Devlet ne hale geldi be.Başbakan kredi kartını söküp alacağız diyor yetkisiyle devlete kredi kartı bastırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

Hem kredi kartı hem ulaşım kartı.Devlet ne hale geldi be.Başbakan kredi kartını söküp alacağız diyor yetkisiyle devlete kredi kartı bastırıyor.

Ulasim karti olarak sadece anlasmali sehirlerde kullanilabilinecekmis. Ve anlasilan sehirler arasinda Istanbul Ankara Izmir yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chuckly

quote:

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

Hem kredi kartı hem ulaşım kartı.Devlet ne hale geldi be.Başbakan kredi kartını söküp alacağız diyor yetkisiyle devlete kredi kartı bastırıyor.

Ulasim karti olarak sadece anlasmali sehirlerde kullanilabilinecekmis. Ve anlasilan sehirler arasinda Istanbul Ankara Izmir yok

Normaldir hatta sadece ist ank izmir değil esk bursa balıkesir falan yani kendi sistemi olan illerde de kullanılamaz ama amaçları ortada.
  • Kulüplerde Taraftar kartı kaldırıp bunu koymuşlar.Herkes Taraftarlardan birşeyler koparma derdine düşmüş.Maça gitmesinmi istiyorlar nedir?
  • Birileri tarafından yolunmayın, akıllı olun. Mantıklı çıkarımlar yapmak yerine, soygunu, perde arkasını görmeye odaklanın...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.