Şimdi Ara

patates kızartması <3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu öğlen yemeği dışarıda yiyelim dedik kardeşim tabi patates istedi bende tabağından 1 tane aldım aman allahım o ne patatestir aşık oldum dışından baktığımda normal evde yaptığımız gibi ama içi patates püresi gibi yumuşacık.bu patatesleri nasıl yapıyorlar bilen varsa valla süper olur teşekkürlerimi ve dualarımı alır valla :D hadi sevenleri ayırmayın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Öncelikle tohumlar çok önemli patatesleri ekmeden önce 6 cm çapında ve 50 gram ağırlığında olmasına özen göstermelisin. Ayrıca serfitikalı tohumluk kullanmalısın. Tohumluk yumruların, dikim esnasında gözleri uyanmış olmalı ve üzerinde yaklaşık 1 cm boyunda yeşil filizleri bulunmalıdır. Arka arkaya dikildiği zaman hastalıklar çoğalır, verimi düşer.

    Ağır (killi) topraklarda, sonbaharda 20-25 cm. derinlikte sürüm yapılır. İlkbaharda diskaro ve tırmık geçirilir.

    Hafif (kumlu) topraklarda ilkbaharda toprağı fazla gevşetmeyecek şekilde daha yüzlek sürüm yapılır.Sadece tırmık çekmekle tohum yatağı hazırlanır.

    Patates, ilkbaharda toprak ısısı 8-10 oC yi bulduğu ve geç donların sona erdiği zaman dikilir.
    Dikimde sıra arası 70-75 cm, sıra üzeri 20 –40 cm dir. Dikim derinliği; yüzlek dikimde 2cm, derin dikimde 5 cm dir. Yüzlek dikimlerin üzerine en az 15 cm, derin dikilenlerin üzerine ise 10 cm toprak konularak sırt yapılmalıdır. Sırt yapılma zamanı;


    - Dikimden hemen sonra düşük sıcaklık veya toprakta kaymak bağlama durumlarında, çıkış tamamlandığında sırt yapılır.

    - Dikim sonrasında yüksek sıcaklık ve kuraklık bekleniyorsa, sırt dikimden hemen sonra yapılır. Dikim el ile ya da makine ile yapılır. Önerilebilcek en uygun dikim yöntemi;


    - Tohumluk yumruların karık pulluğu ile açılan karık diplerine yerleştirilmesi,

    - Aynı karık pulluğunun sırtlarından geçirilerek karıkların kapatılmasıdır.

    Çıkış sonrası bitkiler uygun büyüklüğe ulaştığında aynı karık pulluğu ile boğaz doldurma ve yabancı ot kontrolü de yapılabilir.

    Sulu şartlarda ortalama dekara 200-250 kg, kuru şartlarda 150 kg tohumluk yeterlidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psikotrex

    Öncelikle tohumlar çok önemli patatesleri ekmeden önce 6 cm çapında ve 50 gram ağırlığında olmasına özen göstermelisin. Ayrıca serfitikalı tohumluk kullanmalısın. Tohumluk yumruların, dikim esnasında gözleri uyanmış olmalı ve üzerinde yaklaşık 1 cm boyunda yeşil filizleri bulunmalıdır. Arka arkaya dikildiği zaman hastalıklar çoğalır, verimi düşer.

    Ağır (killi) topraklarda, sonbaharda 20-25 cm. derinlikte sürüm yapılır. İlkbaharda diskaro ve tırmık geçirilir.

    Hafif (kumlu) topraklarda ilkbaharda toprağı fazla gevşetmeyecek şekilde daha yüzlek sürüm yapılır.Sadece tırmık çekmekle tohum yatağı hazırlanır.

    Patates, ilkbaharda toprak ısısı 8-10 oC yi bulduğu ve geç donların sona erdiği zaman dikilir.
    Dikimde sıra arası 70-75 cm, sıra üzeri 20 –40 cm dir. Dikim derinliği; yüzlek dikimde 2cm, derin dikimde 5 cm dir. Yüzlek dikimlerin üzerine en az 15 cm, derin dikilenlerin üzerine ise 10 cm toprak konularak sırt yapılmalıdır. Sırt yapılma zamanı;


    - Dikimden hemen sonra düşük sıcaklık veya toprakta kaymak bağlama durumlarında, çıkış tamamlandığında sırt yapılır.

    - Dikim sonrasında yüksek sıcaklık ve kuraklık bekleniyorsa, sırt dikimden hemen sonra yapılır. Dikim el ile ya da makine ile yapılır. Önerilebilcek en uygun dikim yöntemi;


    - Tohumluk yumruların karık pulluğu ile açılan karık diplerine yerleştirilmesi,

    - Aynı karık pulluğunun sırtlarından geçirilerek karıkların kapatılmasıdır.

    Çıkış sonrası bitkiler uygun büyüklüğe ulaştığında aynı karık pulluğu ile boğaz doldurma ve yabancı ot kontrolü de yapılabilir.

    Sulu şartlarda ortalama dekara 200-250 kg, kuru şartlarda 150 kg tohumluk yeterlidir.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cannguner

    bu öğlen yemeği dışarıda yiyelim dedik kardeşim tabi patates istedi bende tabağından 1 tane aldım aman allahım o ne patatestir aşık oldum dışından baktığımda normal evde yaptığımız gibi ama içi patates püresi gibi yumuşacık.bu patatesleri nasıl yapıyorlar bilen varsa valla süper olur teşekkürlerimi ve dualarımı alır valla :D hadi sevenleri ayırmayın :)

    Patatesi fritöze atmadan önce kurut baya kurusun ıslak olmasın o zaman daha güzel oluyor ama dediğin gibi olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte bunlar hep seks
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FurisStormrage

    işte bunlar hep seks

    Ay hoşt ulan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psikotrex

    Öncelikle tohumlar çok önemli patatesleri ekmeden önce 6 cm çapında ve 50 gram ağırlığında olmasına özen göstermelisin. Ayrıca serfitikalı tohumluk kullanmalısın. Tohumluk yumruların, dikim esnasında gözleri uyanmış olmalı ve üzerinde yaklaşık 1 cm boyunda yeşil filizleri bulunmalıdır. Arka arkaya dikildiği zaman hastalıklar çoğalır, verimi düşer.

    Ağır (killi) topraklarda, sonbaharda 20-25 cm. derinlikte sürüm yapılır. İlkbaharda diskaro ve tırmık geçirilir.

    Hafif (kumlu) topraklarda ilkbaharda toprağı fazla gevşetmeyecek şekilde daha yüzlek sürüm yapılır.Sadece tırmık çekmekle tohum yatağı hazırlanır.

    Patates, ilkbaharda toprak ısısı 8-10 oC yi bulduğu ve geç donların sona erdiği zaman dikilir.
    Dikimde sıra arası 70-75 cm, sıra üzeri 20 –40 cm dir. Dikim derinliği; yüzlek dikimde 2cm, derin dikimde 5 cm dir. Yüzlek dikimlerin üzerine en az 15 cm, derin dikilenlerin üzerine ise 10 cm toprak konularak sırt yapılmalıdır. Sırt yapılma zamanı;


    - Dikimden hemen sonra düşük sıcaklık veya toprakta kaymak bağlama durumlarında, çıkış tamamlandığında sırt yapılır.

    - Dikim sonrasında yüksek sıcaklık ve kuraklık bekleniyorsa, sırt dikimden hemen sonra yapılır. Dikim el ile ya da makine ile yapılır. Önerilebilcek en uygun dikim yöntemi;


    - Tohumluk yumruların karık pulluğu ile açılan karık diplerine yerleştirilmesi,

    - Aynı karık pulluğunun sırtlarından geçirilerek karıkların kapatılmasıdır.

    Çıkış sonrası bitkiler uygun büyüklüğe ulaştığında aynı karık pulluğu ile boğaz doldurma ve yabancı ot kontrolü de yapılabilir.

    Sulu şartlarda ortalama dekara 200-250 kg, kuru şartlarda 150 kg tohumluk yeterlidir.



    Kilosu kaçtan abey?




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 Liraya Çiğ Köfte
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cannguner

    bu öğlen yemeği dışarıda yiyelim dedik kardeşim tabi patates istedi bende tabağından 1 tane aldım aman allahım o ne patatestir aşık oldum dışından baktığımda normal evde yaptığımız gibi ama içi patates püresi gibi yumuşacık.bu patatesleri nasıl yapıyorlar bilen varsa valla süper olur teşekkürlerimi ve dualarımı alır valla :D hadi sevenleri ayırmayın :)

    En yakın markete gidilir ve marketin dolap bölümünden Superfresh veya Feast dondurulmuş patates alınır, eve gidilir tavaya ayçiçek yağı dökülür, yağ iyice kızdığı zaman patatesler atılır ve patateslerin rengine bakarak değil de bastırarak sertleşene kadar yaklaşık 4-5 dakika kızartılır. Tavadan alındıktan sonra kağıt havlu ile yağları kurulanır ve tuzlanarak yenir ve böylece dışarıda yapılan patatesle aynı tat alınır karın doyduktan sonra TheDeSPoT'a dua edilir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AzRocK


    quote:

    Orijinalden alıntı: FurisStormrage

    işte bunlar hep seks

    Ay hoşt ulan.



    Pattis kızartması vazgeçilmezlerimdendir. Hatta birazdan gidip soyup kızartcam kısmetse. Acaba dilimledikten sonra bir süre buzlukta bekletip sonra tavaya sunsak senin bahsettiğin gibi bir kıvama ulaşabilirmiyiz
  • Katates Pızartması
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.